Resepi Electric Lunch Box: Sup Ayam

Tak la hebat nak bagi korang resepi. tapi nak juga share resepi yang telah daku buat dengan menggunakan Multifunctional Electric Lunch Box...


Tak la hebat nak bagi korang resepi. tapi nak juga share resepi yang telah daku buat dengan menggunakan Multifunctional Electric Lunch Box ni.

Sebelum ni daku menggunakan slow cooker untuk memasak makanan hakimi. malam sebelum tidur dah petik suis untuk masak bubur hakimi supaya pagi tu kembang elok je. sekarang bangun jam 4 am pon boleh sebab dengan gunakan lunch box ni boleh memasak dalam masa 45min-1 jam!!

Hari tu resepi Ikan Masak Pindang/Singgang. then dah daku try adalah:

Sup Ayam

1. Bawang putih, bawang merah, rempah 4 sekawan
2. Kentang belah 4
3. Masukkan semua sekali dan air dalam ELB
4. Air 120ml letak kat body ELB
5. Tunggu 45min-1jam sup ayam pun siap :)



Takde minyak. sesuai untuk homemade baby. sup ayam pun nampak begitu sedap. mama pun join makan sekali :)

try lah!!


You Might Also Like

6 insan comel komen


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!