Wednesday, October 29, 2014

Lok Kawi Wildlife Park Sabah


Memandangkan tinggal beberapa bulan je lagi nak tinggal kat Sabah. [mana tahu awal tahun depan dapat pindah..inshaaAllah Amin ].. apa kata kita throwback tempat-tempat menarik kat Sabah ni. Lok Kawi Wildlife Park ni daku pergi masa hakimi usia 4 bulan++. ya masa tu hakimi tersangat kecik lagi jadi dia tak paham haiwan2 yang ada. mak paknya je yang excited! kuang kuang kuang :P 

Lok Kawi Wildlife Park atau nama lain Taman Hidupan Liar Lok Kawi ni baru saja buka pada tahun 2007 lokasi di Penampang, Sabah.  Harga tiket nak masuk tak silap RM10. memandangkan baru lagi di buka maka tak ramai yang tahu akan kehadirannya..

pintu masuk zoo,



kuda padi ni jinak. namanya Poney :)


menariknya di sini ada kereta api di sediakan bawa pelancong pusing sekitar zoo ni. ada masa untuk Animal Show, Animal Feeding, Elephant Ride tu semua kita boleh tengok..


lama tak tengok burung merak ni kan.. hampir pupus dah.. 


rusa :)


gajah tengah berendam

last not least..

kenangan di Sabah: Lok Kawi Wildlife Park ^___^





entah bila lagi nak pergi sini. hakimi pun dah setahun dua bulan. tu semua kenangan...
balik semenanjung nanti kita tengok PANDA la pula ye hakimi... hehehe :) 
apa-apa pun Sabah Best!!




13 comments:

  1. waaahhhahaha jijah sila la cerita tmpt menarik yg lain lg.. xsabar nk godek2 kk plak ni.. heheheh

    ReplyDelete
  2. bla agk nya nk g sabah lagi ni ;-) bleh sggh ke sini

    ReplyDelete
  3. salam..macam best je Lok Kawi Wildlife Park..tak pernah pegi sabah lagi..

    ReplyDelete
  4. @CaHaYaHaTi ok.. inshaaAllah ina :) teruskan membaca ye

    ReplyDelete
  5. @Faizal Dahan yg pasti sabah best! pergi la sekali..

    ReplyDelete
  6. Kalau pergi sabah bolehlah pergi sini jugak kan nanti..macam menarik juga

    ReplyDelete
  7. panda pon panda la mama.mudah mudahan dipermudahkan urusan pertukaran.aamiin

    ReplyDelete
  8. Bila la nak berjalan ke sabah..

    ReplyDelete
  9. Seronoknya tgk binatang.. Sy suka..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!