Wednesday, October 15, 2014

Nasi Ayam Penyet


Dua tahun tinggal kat sabah baru tahu makan nasi ayam penyet.. kalau duk kat semenanjung tak pernah makan lagi..




kat wad meriah dengan makanan.. tapi tu lah kadang kadang bila busy tak sempat makan. balik kerja, ambil hakimi petang baru makan nasi.. emm --___--"

tak pasti kat semenanjung macam mana nasi ayam penyet nya tapi yang ni simple je kawan jual dalam wad. ada ayam goreng+sambal terung+sambal belacan. tapi kalau kat kedai ayam penyet kat 1 Borneo tu ada ayam,sambal belacan, timun,tempe dan ulam-ulaman..

lain tempat lain menunya. tapi yang penting perut kenyang ma... hahahhaa :p jemput makan~`


13 comments:

  1. kat ipoh mmg penyet trus ayam tu..huhu

    ReplyDelete
  2. Nmpk mcm sedap.. Sya xpnh try lg

    ReplyDelete
  3. sedapnya nasi! akk puasa nasi ni! hehehe

    ReplyDelete
  4. nmpk menarik la ayam goreng tu jijah..mesti sedap

    ReplyDelete
  5. Kalau kat Sarawak, siap ada sambal belacan dengan ulam-ulaman sebab tu saya tak makan nasi ayam penyet.

    ReplyDelete
  6. Janji kenyang, alhamdulillah...x payah nak keluar g beli jauh2 kan jijahh,,,Jijah pernah x makan dekat alamesra? Nasi ayam penyet sedap jugak.. Warung padang jawa...

    ReplyDelete
  7. balik sini try mkn kat wong solo pasti terangkat ..sedap sgt2 ....

    ReplyDelete
  8. Fiza pun tak makan lagi ayam penyet jijah..kalau ayam tu nampak sedap kan

    ReplyDelete
  9. ciksu ckp suka mkn nasi ayam penyet ni.terjebak masa ddk jb dlu.
    kt jb ada ulam timun, kacng pnjg, kubis
    tempe ayam goreng
    kuah sup
    sambal belacan..

    msa pegnant hri tu ngidam nk mkn nasi aym penyet.buat sndiri je.nk g jb jauh benor.hahaaa

    ReplyDelete
  10. @eamy milea tak pernah makan lagi sana.. tp org cakap sambal belacan dia pedas kan.. tp sedapp

    ReplyDelete
  11. Kat mydin seremban 2 de restoran ayam penyet tp akak xprnah msuk pun try

    ReplyDelete
  12. Teringin nk mkan nasi AP..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!