Tuesday, October 28, 2014

Resepi Electric Lunch Box [ELB]:Resepi Ikan Masak Pindang


Dengan menggunakan Electric Lunch Box [ELB] -link- sangat mudah memasak makanan sihat hakimi. salah satu menu masak untuk hakimi Resepi Ikan Masak Pindang/ Singgang


Ikan Tenggiri Masak Pindang/ Singgang

1. Tak kisah apa jenis ikan. bawang putih, bawang merah, halia dan kunyit hiris halus
2. Campurkan satu kali dengan air secukupnya. kalau ada tomato boleh masukkan
3. Air 120ml kat body ELB
4. On plug 45min- 1jam siap. 




Mudah di sediakan.. on je plug 1 jam dah masak. sambil tu boleh sambung tidur balik...  mama hakimi ler tu.. ngeee~~ :P



19 comments:

  1. mudah sangat tu..boleh buat kerja lain sekali

    ReplyDelete
  2. nak g uma akak la ne.nak makan....ble x?hehhee

    ReplyDelete
  3. Nampak senang je jijah..emi tgk kat giant kolombong ade org jual, tp mhl dekat rm150

    ReplyDelete
  4. periuk ini macam slow cooker ker? boleh masak bubur pastu tinggal jer...

    ReplyDelete
  5. @Azhafizah Md Nor yer fiza mmg leh buat kerja lain sekali sbb xpayah duk tunggu masak pon..sendiri masak bila lampu off

    ReplyDelete
  6. @eamy milea iya emi.. pengasuh jijah pon ada cakap kt giant kolombong ada jual.. jijah beli rm60 je tp on9 laa

    ReplyDelete
  7. @nasa mulia iya macam slow cooker.. tp sloww cooker lama kan baru masak. ni sejam je bubur yg tggl ni dah masak

    ReplyDelete
  8. fav sy ni! sy ganti tomnato dgn cili merah (potong memanjang)

    ReplyDelete
  9. Hahaha..siap leh tido lg tuh

    ReplyDelete
  10. @Mimi Azirah hehe sbb automatik masak kak. tu yg sempat tidoo..hehe

    ReplyDelete
  11. @Sya Mimie mama jijah mmg suka yg mudah2 ni...

    ReplyDelete
  12. Amboi.. Mudahnya pakai ni.. Jelas I jijah.. Haha

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!