Tuesday, October 21, 2014

Tayar Pancit Pula..




Banyak betul dugaan sejak encik suami pindah semenanjung ni.. Ahad 19/10/14 lepas masa nak pergi kerja malam perasan kereta takde angin. konon nak EL time tu sebab takde transport nak kerja tapi bila call sister dia tak kasi. suruh cari bantuan. call pengasuh hakimi sebab nak hantar hakimi. nasib la pengasuh hakimi prihatin dia kasi pinjam kereta myvi dia. kebetulan dia ada dua kereta. Alhamdulillah dapat pergi kerja malam time tu..

Pagi isnin 20/10/14 gagah bawa kereta slow-slow pergi pam tayar dulu, nasib bila pam tayar ada angin dan terus pergi kedai tayar. 




singgah kedai tayar Silverstone. cek punya cek nampak paku panjang kat tayar. pancit rupanya.. nasib kat tengah-tengah tayar jadi mekanik tu hanya tampal saja. RM8 untuk tampal. moga bertahan lebih lama la wahai encik tayar myPE. jangan la myPE sakit-sakit. tahun ni dua kali dah tau sakit berkaitan dengan tayar.. susah hati tau camni.. uhukkk~~


"DUGAAN dan CUBAAN tidak pernah kering menghujani diri. KESABARAN hati sering di uji, yang pasti KEKUATAN IMAN dalam nurani. jangan biar HATI DICEMARI. 
TENANG dan TABAH menghadapi dugaan.. 
AMBILLAH HIKMAH dari apa yang terjadi."




25 comments:

  1. hihi... myPE nak dapat prhatian tu

    ReplyDelete
  2. @Fiqah Feeona sabar jelah kunci utk teruskan hidup

    ReplyDelete
  3. @Miz Eija ia.. betul2 nak perhatian tu.. manja betul

    ReplyDelete
  4. kiranya tampal je la xtukar tayar?
    eca xreti pam tayar.hahaha.cian kan?tau bawak, tau isi minyak, tau laju.hehehe :D

    parking pun fail =.="

    ReplyDelete
  5. alahai..
    smga dipermudahkan segalanya buat jijah ye.aamiin

    ReplyDelete
  6. Nasib tampal je tayar tu
    Kalo kena tukar tayar baru
    Dugaan lagi tuuu

    ReplyDelete
  7. Waah tampal pun dah mahal ye skrg? Huhu..last year rasanya baru rm5 utk tmpal..haishh semua barang dah nakk harga..smoga jijah sentiasa kuat n tabah hadapi dugaan..

    ReplyDelete
  8. @Eca Dwinky Asha iya eca nasib tampak je.. kalau tukar mahal ooo... dulu xtau gak pam tayar.. bila laki xde terpaksa pam sendiri

    ReplyDelete
  9. @eamy milea kat semenanjung leh la dpt rm5 yunk utk tampal.. sini rm8-10

    ReplyDelete
  10. Kesiannya sis. Sabar jaklah. BTW, cantik warna keta. My favourite colour. Heheh.

    ReplyDelete
  11. kadang² xperasan tayar pancit..nasib belum bawak lagi kan..

    ReplyDelete
  12. @Azhafizah Md Nor dah bawa juga tu fiza. tp bila jalan tak seimbang lah

    ReplyDelete
  13. Lama tak jenguk jijah disini rupanya en asben dah betukar ke Semenanjung ye?

    Kreta kita sama meragam kat tayar..hehee

    ReplyDelete
  14. @Myra Jay tu yg stress.. meragam kt tyr.. kalau tmpt lain lg stress

    ReplyDelete
  15. Dugaan Allah.. Minta kita sntiasa kuat bila diuji..

    ReplyDelete
  16. Aduhai.. Kesian jijah.. Tak apalah, anggap Allah nak bg jijah ilmu pasal kereta ni semua.. Kalau husband ada, kita selalu lepas kat dia aje kan..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!