Home Sweet Home

by - 2:21:00 PM


Rumah sewa je pun... tapi tu yang orang cakap "Rumahku Syurgaku"...
dah setahun tinggal rumah ni..
baru masuk awal-awal dulu kosong jer...
almaklum baru pindah sabah masa tu.. apa pon takde pengalaman..

kini.. Alhamdulillah selesa rumah ni...
oh ya hanya rumah apartment di Telipok Sabah :)
sewa pun murah RM380 berbanding rate rumah yang mahal >RM500 kat Sabah ni...


tak perlu kerusi meja jenuh nak angkut bawa balik semenanjung nanti...
meja tv pun jenis pasang buka..


maaf lah tak berapa nak hias sangat :) cukup apa yang ada ^__^

ada 3 bilik.. bilik pertama dan hujung dekat dapur.. yang pintu tengah macam bilik stor.. kecik sikit jadi jijah buat bilik ampaian :)



dapur pon kecik je.. bajet nak beli kabinet dapur tapi macam bazir je sebab tahun depan nak balik semenanjung dah...abaikan pemandangan yang kurang enak tu bersepah-sepah..hahaha :p

syukur.. ada juga tempat tinggal kan.. selesa juga.. cuma tingkat 2 lah.. jenuh nak naik tangga! kuruss mama lagi ni~~

in shaa Allah tahun depan pindah balik semenanjung plan nak beli rumah.. moga di permudahkan ^__^
 doakan jijah yer..



*tuan rumah ni macam tak heran je rumah dia ni. call2 voicemail, sms langsung tak pernah deliverd.. pelik*
emm kalau jijah pindah semenanjung..ada sesiapa nak cari rumah sewa tahun depan dekat telipok ni contact jijah kalau nak rumah ni murah.. sbb kalau tukar orang lain tuan rumah nak naikkan harga rumah mahal





You May Also Like

43 insan comel komen

  1. kecik besar tetap rumah kita wlpn menyewa jek Jijah...alahh rumah eimy pun mana ada sofa bagai..meja makan pun takde...beli meja petak hat jenis jepun mcm meja study bebudak yg boleh lipat kaki tu ja...ktil semua xde lagi sbb dok fikir nanti nak pindah susah wlpn dlm semenanjung kan...ada anak nanti pun katil ntah ke mana..mcm bos eimy la katil dah buka tinggal tilam jek kat bawah sbb anak dia membesar kan buas dok jtuh katil...

    ReplyDelete
  2. waah..luas gak. lagi2 dapur..bape rate sewa?

    ReplyDelete
  3. kemas je umah jijah...berapa sqft rumah ni jijah..? sewa pun murah kan

    ReplyDelete
  4. Comel dan cute je umah.. Ok la tu lgpun duduk bertiga je.. dah ada tmpat berteduh pun alhamdulillah kan jijah, suke je tgk umah jijah :-)

    ReplyDelete
  5. @Honey Sakura @ eiMyLiciOus betul eimy.. jijah pon tidoo bawah je.. hakimi tidoo lasak skrg ni..

    ReplyDelete
  6. @Lady D'yot dapur kecik je sebenarnya.. sewa jijah rm380.. tp kbykn rumah kt sini rm400++

    ReplyDelete
  7. @Mrs Sweet rumah simple je yunk.. syukur ada rumah! hehe

    ReplyDelete
  8. @Iza Fiza Alhamdulilah rezeki rumah murah.. tu pasal xnak duduk kuartess..heee

    ReplyDelete
  9. comelnya rumah...^_^..simple2 kan comel,hehehe....bila masuk rumah sendiri,baru hias ikut suka hati..hehehe

    ReplyDelete
  10. rasa mcm x banyak barang, nanti bila kemas nak pindah tahulah..
    saya pn kalau nak beli barang mesti pikir.. rumah sewa karang pindah banyak nak angkut..

    ReplyDelete
  11. meja tv tu sama..dah 2 tahun kami pakai..huhu

    ReplyDelete
  12. @imantizz_truper ni pon berangan nak hias.. tp pikir xlama lagi nak pindah hold dulu.. ada rumah sendiri baru hias..

    ReplyDelete
  13. @imantizz_truper jijah xleh nak ke blog iman.. xde link blog la..

    ReplyDelete
  14. @Petak Bunga barang besar2 macam tv,almari baju, 2katil n mesin basuh..

    ReplyDelete
  15. @Mar Mansor senang kan kak.. jijah beli kat giant jer.

    ReplyDelete
  16. sewa atau beli tetap rumah kan.. kt nak cntikkan juga =)

    ReplyDelete
  17. Yong dok kuarters polis, tgkat 3..umah 2 bilik je. lg kosong dr umah jijah. umah jijah nmpak luas jg.. rumah yong agak sempit. takpalah janji kita ada rumah kan..

    ReplyDelete
  18. @nuyui a.k.a miss YUI niat mmg nak hias rumah ni yui...tp hias2 sikit jelah..hahaha

    ReplyDelete
  19. @Farhain Azmi yong.. jijah xduk kuarterss.. malas la.. baik duk rumah sewa..

    ReplyDelete
  20. 380 sebulan ke tu sewanya kak? murah tu..sy sekarang sewa bilik 350 sebulan da tu kemudahan yg ada cuma bilik mandi ja..dapur tak ada :(

    ReplyDelete
  21. xpe.. yg penting ada tmpt berlindung kan... mudah-mudahan nanti dpt beli rumah sendiri yg besar dan lebih selesa.. in shaa Allah..

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah asalkan ada rumah untuk duduk kan..wahh tahun depan dok semenanjung dah ye..leh jumpe selalu ni..hiii

    ReplyDelete
  23. @Azhafizah Md Nor in shaa Allah.. doakan jijah posting semenanjung cepat yer..

    ReplyDelete
  24. luas ye jijah... moga dipermudahkan jijah utk beli umah nanti... bestnya.. akak xtau la bila nak beli umah... duk umah sewa je setakat ni... lagipun kami beli tanah... plan2 nanti balik kg, buat umah sendiri je.. design sendiri.. janji ada tanah..

    jijah dapat tukar semenanjung bila?

    ReplyDelete
  25. Simple je rumah kak jijah ^_^ Bestnya dapat tengok pemandangan pagi2. Kemas je. hihi rindu kat blog kak jijah ni :')

    ReplyDelete
  26. @IntaNBerliaN tanah pon mahal kak.. untung ada tanah... design rumah yg kita nak kan..

    tahun depan baru nak apply balik semenanjung..

    ReplyDelete
  27. @Nur Hamizah simple je dik.. nak hias tunggu rumah sendiri la nampaknya..

    ReplyDelete
  28. Yg pasti ada tmpt tngl sudah cukup jijah...klu pindah2x ni brg byk pon payah...

    ReplyDelete
  29. kecik atau besar..janji selesa.teringat rumah akak kat sabah.tah apa citer gamaknye

    ReplyDelete
  30. @ayut itu masalah kalau pindahh..

    ReplyDelete
  31. rate memang murah tu,jijah..akak dulu dok keja kat kk,sewa bilik jer.tu pun dah cecah rm300...

    ReplyDelete
  32. @IbuNoey Alhamdulilah dapat murah kak..

    ReplyDelete
  33. http://cintasampaisyurgaabadi.blogspot.com/

    nie link blog imantizz..^_^

    ReplyDelete
  34. Skjap j kn dok sabah. Skjap pon dh rasa mcm lama ye dak.hihi
    wah.. Semoga berjya ye nti.ciksu doakan. Blk PD ke?

    ReplyDelete
  35. @imantizz_truper haa.. t buat link blog kat profile yer..

    ReplyDelete
  36. @QasehnyaRania haah ciksu.. nak balik PD. asben biarlah keje kat tempat lain.. hahahaha :p

    ReplyDelete
  37. sy tengok kemas je rumah kak jijah.. dan nampak selesa.. :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!