Wednesday, December 18, 2013

Projek: Drawer Baju Hakimi


Bajet nak belikan almari baju buat hakimi macam ini..

Almari baju kanak kanak - CC1002  - Image
sumber mudah.my

tapi macam mahal jer...
jadi buat sementara ni guna lah drawer plastik ni untuk letak baju-baju hakimi..



lagipon senang nak angkut gak bila nak pindah semenanjung tahun depan ^___^
dan nasib baik baju dia sikit lagi..hahahaha :p

mula la untuk projek susun atur.. baru nampak kemas dan nampak baju-baju tu bila nak ambil :)
laci pertama jijah letak baju pakaian malam, pakaian siang, napkin, mitten n booties * eh betul ke ejaan*


mitten tu masih bersepah lagi.. tunggu la daku pergi Daiso cari barang untuk susun atur ni.. muahaha :p

laci kedua semua baju jalan hakimi, busha, sweeter pendek kata jarang untuk pakai..


mesti korang akan kata banyaknya baju jalan hakimi.. ??
ok baju semua ni bukan jijah beli yer..kebanyakan ambil anak buah punya baju..
kira baju sepupu hakimi masa kecik dulu...jimat kan.. hahaha :p

laci ketiga macam pampers, botol susu, wipes


serba sedikit susun atur almari baju hakimi.. konon~



ingat nak beli lagi drawer cam gini.. tapi agak mahal juga kat Giant 1Borneo Sabah ni..
ni harga pun dah RM89 kot 3drawer... parahh!! huuuu~~
takpe tahun depan nak pindah balik semenanjung! yeyy!




31 comments:

  1. sungguh kemas!! suka tgk dan senang nak guna kan :)

    ReplyDelete
  2. Guna drawer lagi senang.kalau nak beli wardrobe pun lepas pindah nanti ke kan :)

    ReplyDelete
  3. kemasnya baju hakimi...hehe

    ReplyDelete
  4. hihi..cun gak pa..

    tkpe..t dh pndh smmnjung leh beli yg atas tu.

    ReplyDelete
  5. mahal juga ye..kalau kat semenanjung, harga cmtu leh dapat drawer 5 tingkat dah. hehe

    ReplyDelete
  6. Waahhh seriously betul-betul dan sangat kemas la kak jijah :D Tak apa , nanti kat semenanjung belilah almari untuk hakimi anak soleh ni ^_^

    ReplyDelete
  7. beli time sale la jijah.. kte pon ada yang macam ni. sebijik! haha.. beli time sale tak sampai RM50 rasanya..

    ReplyDelete
  8. laa dah kat sabah ke? ingatkn kat semenanjung lg.. hihi.. senang kan susun dlm drawer mcm tu..

    ReplyDelete
  9. xpe,kalau xboleh bawak balik, jual semula je brg tu mcm tuan rmh sy skrg..dia org srwak,nk pindah, dia jual brg2 yg xmmpu nk angkut..hahaha..sy la kena beli pulak..

    ReplyDelete
  10. aik nape nk pindah balik sbb abg navi tu dah boleh pindah ke ...

    ReplyDelete
  11. hehe sama la cam afham. baju2 afham sume cplud letak dlm drawer jew

    ReplyDelete
  12. drawer cam ni pon mahal kan... tamabh separuh lagi da dpt beli lemari besar...

    ReplyDelete
  13. almari mickey yg jijah nak beli tu cepat tercabut pinttu.tapi kalo jijah jenis yg cermat maybe x kot.akak pun banyak ambik baju baby kat mak cik akak.jimat duit.lagipun budak2 cepat sangat membesar.dah start solid food nanti, lagi senang baju nak kotor

    ReplyDelete
  14. aduh kak.....napa beli kt giant?..mmg mahal la sangat tu..cri kt kedai rm2 je.

    almari yg akak nak tu dlm 150 rasanya ada. :)

    ReplyDelete
  15. wardrobe atas tu mmg imah aim nk beli lpas baby keluar. survey dkt sini hrga dlm 200 lbh dgn 300 lbh ikut saiz. cari yg plain xjmpa plk ad cartoon2 je. ok dh jijah susun baju hakimi dlm tu sbb nnti nk pndah kn. xsusah nk berangkut barang

    ReplyDelete
  16. beli y tesco jijah...rm80 je y ada byk wrna tu..pink, hijau dan oren laun xslp..mila pun belikn zara y tu..ala2 mcm robok ats tu jgk tp dua pintu je

    ReplyDelete
  17. @eima in shaa Allah tahun depan asben mohon tukar semenanjung..

    ReplyDelete
  18. @Eca Dwinky Asha eca kat mane pulak kedai rm2 tu?? mane nak tau...huhuhu

    ReplyDelete
  19. wah kemasnya drawer..hehe geram tgk baju baby colorful sgt..:D

    ReplyDelete
  20. alahaiiii cantiknya... pandai mama jijah susun.. kemas je :-)

    ReplyDelete
  21. wah sangat kemas susunan dan teratur... leh follow cara jijah ni...

    ReplyDelete
  22. hihi. alhandulillah. senang nak ambik kan

    ReplyDelete
  23. comel je drawer baju hakimi.. kemas plak tu. hehe

    ReplyDelete
  24. Almari baju Aina dan Auni pun akak guna almari macam nih jijah yang 4 tingkat..2 untuk Aina 2 untuk Auni tapi plan mcm kena beli almari baru je sbb tak muat dah..hahaha

    ReplyDelete
  25. @Mimi Azirah budak2 tu pon dah besar kak.. mesti la baju dah banyak

    ReplyDelete
  26. kemas susun macam tu...
    eh, jijah pindah semenanjung next year? nampaknya Ros ketinggalan keretapi ni. hihi....

    ReplyDelete
  27. @ros_reeza harap2 next year dapat la tukar kak ros...

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!