Muzium TLDM With Mr Navy :) | ♥Cik Azizah♥

Wednesday, May 16, 2012

Muzium TLDM With Mr Navy :)


Hari tu dah puas tengok sekitar Muzium Samudera di Melaka yang jijah dan suami pergi minggu lalu kan..
 kali ni jijah tunjukkan Muzium TLDM pula yang menjadi kebanggaan suami jijah :)



navy people.. sedia berkorban!

wife navy yang selalu kena tinggal. huhuhu






kalau korang perasan jijah selalu letak gambar suami jijah pakai pakaian semua ni. 
macam macam jenis. tapi setiap satu baju tu lain tugasnya :)


helikopter navy

kemudian kita pergi pula ke Kapal Diraja Sri Terengganu. 



KD Sri Terengganu ni merupakan kapal peronda di perairan negara


kapal ni besar...lihat lah betapa kerdilnya aku.... hehe


sesiapa yang melawat ke Muzium ni pasti berminat untuk menyertai TLDM. 
banyak faedah menyertai askar ni.. muahaha ^^


ape pon happy sangat dapat luangkan masa yang ada berjalan jalan dengan suami tercinta sebelum dia pergi Sabah isnin lalu.
pasti merindui saat saat indah ni.. senyumm :)



27 doakan kimi jadi anak soleh :):

PinkUmmi said...

Seronok ye Jijah...
Ayah akak dulu navy gak..tp anak anak sorang pun tak ikut jejak...Tp xpela kan dpt menantu tntra drt...kategori askar gak kan...

dilla nadila said...

kenangan manis before berjauhan dgn en navy la ni ye...sweetnye la jijah ni...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

walaupun saya org melaka.. sy pernah g muzium tldm ne sekali je dalam seumur hidup sis :)

fiQ'Ra said...

hehe, happy je tgk kak jijah dengan husband.. mesti rindu kan.. tak pa, jauh di mata, dekat sangat di hati ;')

OdahOne OdahOneBizz said...

rasa mcm nk ikut encik husband naik helikopter ke sabah kan jijah...

nuyui a.k.a miss YUI said...

cam besh tmpt ni jijah..syiok tgk..

ayut said...

aik..jejalan sakan la gini :) sedia berkorban!!hahaha..kelebihan bila slalu kena tinggal..sekali jumpe berjalan saje..

ziezah said...

@PinkUmmi haah kak..sama je darat n laut.. janji askar..haha

ziezah said...

@dilla nadila haah yang.. bila belek balik ni rindu pula...heee

ziezah said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine hahaha sabar jela.. padahal dah dekat tu kan.hish2..

ziezah said...

@fiQ'Ra mahu tak rindu yang.. sabar jelah hari..janji sentiasa dekat di hati :)

ziezah said...

@OdahOne OdahOneBizz bagus.. akak sgt2 memahami jijah.. kalau boleh bawak dah lama bawak heli tu tau!

ziezah said...

@nuyui a.k.a miss YUI memang banyak tempat menarik! yui kalau ke melaka boleh la singgah :)

IntaNBerliaN said...

muzium ni kat mana ek jijah..

ziezah said...

@IntaNBerliaN melaka la kak...hehe

Nens Collection said...

seronoknyerrrr...;)

Myra Jay said...

Tempat kebanggaan semua TLDM di Malaysia, adik ipar Myra pun TLDM gak :)

ziezah said...

@Nens Collection seronok sis..lebih2 lgi bersama tersayang..hehe

Azhafizah[フィザ] said...

kat mane ni ye jijah?KL ke?rasa cam pernah pegi mase sekolah2 dulu..mmg bagus pg muzium ni..at least dapt tahu lebih pasal ni.

ziezah said...

@Myra Jay betul tu sis :) kebanggaan para navy..

ziezah said...

@Azhafizah[フィザ] kat melaka la ni yang...hehe

imantizz_truper said...

saya pun tak suka pemilik hati saya jadi komando...huhuhu...tapi,dia beria-ia nak jadi komando bawah tentera udara...kalau dia jadi komando,mau saya cekik2 dia..

ziezah said...

@imantizz_truper tu la tu..xsuka lah komando..keje teruk... xsanggup la..

IntaNBerliaN said...

ooo melaka ke... jauh sgt... xleh nak g lah.. hihii

azizah :) said...

@IntaNBerliaN hehe akak kat area utara sana kan...jauh ke selatan..ngee~~

♥ChentaHatiBeta♥ said...

Salam kak jijah...hurm...jd isteri navy people ni kena bnyk brkorban kan??? bakal suami sy (insya-Allah) juga seorang navy people...tp die PASKAL...isau gak...nnt mst slalu kena tinggal kan?ish2..

azizah :) said...

@♥ChentaHatiBeta♥ paskal lagi la selalu kena tinggal je...huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © 2011-2013 Reserved to Cik Jijah's Blog's
Design by Azhafizah.Com