Wednesday, May 16, 2012

Muzium TLDM With Mr Navy :)


Hari tu dah puas tengok sekitar Muzium Samudera di Melaka yang jijah dan suami pergi minggu lalu kan..
 kali ni jijah tunjukkan Muzium TLDM pula yang menjadi kebanggaan suami jijah :)



navy people.. sedia berkorban!

wife navy yang selalu kena tinggal. huhuhu






kalau korang perasan jijah selalu letak gambar suami jijah pakai pakaian semua ni. 
macam macam jenis. tapi setiap satu baju tu lain tugasnya :)


helikopter navy

kemudian kita pergi pula ke Kapal Diraja Sri Terengganu. 



KD Sri Terengganu ni merupakan kapal peronda di perairan negara


kapal ni besar...lihat lah betapa kerdilnya aku.... hehe


sesiapa yang melawat ke Muzium ni pasti berminat untuk menyertai TLDM. 
banyak faedah menyertai askar ni.. muahaha ^^


ape pon happy sangat dapat luangkan masa yang ada berjalan jalan dengan suami tercinta sebelum dia pergi Sabah isnin lalu.
pasti merindui saat saat indah ni.. senyumm :)



27 comments:

  1. Seronok ye Jijah...
    Ayah akak dulu navy gak..tp anak anak sorang pun tak ikut jejak...Tp xpela kan dpt menantu tntra drt...kategori askar gak kan...

    ReplyDelete
  2. kenangan manis before berjauhan dgn en navy la ni ye...sweetnye la jijah ni...

    ReplyDelete
  3. walaupun saya org melaka.. sy pernah g muzium tldm ne sekali je dalam seumur hidup sis :)

    ReplyDelete
  4. hehe, happy je tgk kak jijah dengan husband.. mesti rindu kan.. tak pa, jauh di mata, dekat sangat di hati ;')

    ReplyDelete
  5. rasa mcm nk ikut encik husband naik helikopter ke sabah kan jijah...

    ReplyDelete
  6. cam besh tmpt ni jijah..syiok tgk..

    ReplyDelete
  7. aik..jejalan sakan la gini :) sedia berkorban!!hahaha..kelebihan bila slalu kena tinggal..sekali jumpe berjalan saje..

    ReplyDelete
  8. @PinkUmmi haah kak..sama je darat n laut.. janji askar..haha

    ReplyDelete
  9. @dilla nadila haah yang.. bila belek balik ni rindu pula...heee

    ReplyDelete
  10. @Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine hahaha sabar jela.. padahal dah dekat tu kan.hish2..

    ReplyDelete
  11. @fiQ'Ra mahu tak rindu yang.. sabar jelah hari..janji sentiasa dekat di hati :)

    ReplyDelete
  12. @OdahOne OdahOneBizz bagus.. akak sgt2 memahami jijah.. kalau boleh bawak dah lama bawak heli tu tau!

    ReplyDelete
  13. @nuyui a.k.a miss YUI memang banyak tempat menarik! yui kalau ke melaka boleh la singgah :)

    ReplyDelete
  14. muzium ni kat mana ek jijah..

    ReplyDelete
  15. Tempat kebanggaan semua TLDM di Malaysia, adik ipar Myra pun TLDM gak :)

    ReplyDelete
  16. @Nens Collection seronok sis..lebih2 lgi bersama tersayang..hehe

    ReplyDelete
  17. kat mane ni ye jijah?KL ke?rasa cam pernah pegi mase sekolah2 dulu..mmg bagus pg muzium ni..at least dapt tahu lebih pasal ni.

    ReplyDelete
  18. @Myra Jay betul tu sis :) kebanggaan para navy..

    ReplyDelete
  19. saya pun tak suka pemilik hati saya jadi komando...huhuhu...tapi,dia beria-ia nak jadi komando bawah tentera udara...kalau dia jadi komando,mau saya cekik2 dia..

    ReplyDelete
  20. @imantizz_truper tu la tu..xsuka lah komando..keje teruk... xsanggup la..

    ReplyDelete
  21. ooo melaka ke... jauh sgt... xleh nak g lah.. hihii

    ReplyDelete
  22. @IntaNBerliaN hehe akak kat area utara sana kan...jauh ke selatan..ngee~~

    ReplyDelete
  23. Salam kak jijah...hurm...jd isteri navy people ni kena bnyk brkorban kan??? bakal suami sy (insya-Allah) juga seorang navy people...tp die PASKAL...isau gak...nnt mst slalu kena tinggal kan?ish2..

    ReplyDelete
  24. @♥ChentaHatiBeta♥ paskal lagi la selalu kena tinggal je...huhuhuhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum... Hai Blogger Hebat!
Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini...
Korang Komen Jijah, Jijah Akan Komen Blog Korang Pula Yer.

Tq

Copyright © ♥Cik Azizah♥ Designed by azhafizah.com