Muzium TLDM With Mr Navy :)


Hari tu dah puas tengok sekitar Muzium Samudera di Melaka yang jijah dan suami pergi minggu lalu kan..
 kali ni jijah tunjukkan Muzium TLDM pula yang menjadi kebanggaan suami jijah :)



navy people.. sedia berkorban!

wife navy yang selalu kena tinggal. huhuhu






kalau korang perasan jijah selalu letak gambar suami jijah pakai pakaian semua ni. 
macam macam jenis. tapi setiap satu baju tu lain tugasnya :)


helikopter navy

kemudian kita pergi pula ke Kapal Diraja Sri Terengganu. 



KD Sri Terengganu ni merupakan kapal peronda di perairan negara


kapal ni besar...lihat lah betapa kerdilnya aku.... hehe


sesiapa yang melawat ke Muzium ni pasti berminat untuk menyertai TLDM. 
banyak faedah menyertai askar ni.. muahaha ^^


ape pon happy sangat dapat luangkan masa yang ada berjalan jalan dengan suami tercinta sebelum dia pergi Sabah isnin lalu.
pasti merindui saat saat indah ni.. senyumm :)


Previous
Next Post »

27 insan comel komen

Write insan comel komen
PinkUmmi
AUTHOR
5/16/2012 11:53 AM delete

Seronok ye Jijah...
Ayah akak dulu navy gak..tp anak anak sorang pun tak ikut jejak...Tp xpela kan dpt menantu tntra drt...kategori askar gak kan...

Reply
avatar
dilla nadila
AUTHOR
5/16/2012 12:14 PM delete

kenangan manis before berjauhan dgn en navy la ni ye...sweetnye la jijah ni...

Reply
avatar
5/16/2012 12:18 PM delete

walaupun saya org melaka.. sy pernah g muzium tldm ne sekali je dalam seumur hidup sis :)

Reply
avatar
fiQ'Ra
AUTHOR
5/16/2012 12:18 PM delete

hehe, happy je tgk kak jijah dengan husband.. mesti rindu kan.. tak pa, jauh di mata, dekat sangat di hati ;')

Reply
avatar
5/16/2012 12:21 PM delete

rasa mcm nk ikut encik husband naik helikopter ke sabah kan jijah...

Reply
avatar
5/16/2012 12:23 PM delete

cam besh tmpt ni jijah..syiok tgk..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
5/16/2012 2:11 PM delete

aik..jejalan sakan la gini :) sedia berkorban!!hahaha..kelebihan bila slalu kena tinggal..sekali jumpe berjalan saje..

Reply
avatar
ziezah
AUTHOR
5/16/2012 2:17 PM delete

@PinkUmmi haah kak..sama je darat n laut.. janji askar..haha

Reply
avatar
ziezah
AUTHOR
5/16/2012 2:18 PM delete

@dilla nadila haah yang.. bila belek balik ni rindu pula...heee

Reply
avatar
ziezah
AUTHOR
5/16/2012 2:18 PM delete

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine hahaha sabar jela.. padahal dah dekat tu kan.hish2..

Reply
avatar
ziezah
AUTHOR
5/16/2012 2:19 PM delete

@fiQ'Ra mahu tak rindu yang.. sabar jelah hari..janji sentiasa dekat di hati :)

Reply
avatar
ziezah
AUTHOR
5/16/2012 2:19 PM delete

@OdahOne OdahOneBizz bagus.. akak sgt2 memahami jijah.. kalau boleh bawak dah lama bawak heli tu tau!

Reply
avatar
ziezah
AUTHOR
5/16/2012 2:20 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI memang banyak tempat menarik! yui kalau ke melaka boleh la singgah :)

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
5/16/2012 2:40 PM delete

muzium ni kat mana ek jijah..

Reply
avatar
ziezah
AUTHOR
5/16/2012 2:51 PM delete

@IntaNBerliaN melaka la kak...hehe

Reply
avatar
5/16/2012 3:43 PM delete

seronoknyerrrr...;)

Reply
avatar
Myra Jay
AUTHOR
5/16/2012 4:38 PM delete

Tempat kebanggaan semua TLDM di Malaysia, adik ipar Myra pun TLDM gak :)

Reply
avatar
ziezah
AUTHOR
5/16/2012 4:56 PM delete

@Nens Collection seronok sis..lebih2 lgi bersama tersayang..hehe

Reply
avatar
5/16/2012 4:57 PM delete

kat mane ni ye jijah?KL ke?rasa cam pernah pegi mase sekolah2 dulu..mmg bagus pg muzium ni..at least dapt tahu lebih pasal ni.

Reply
avatar
ziezah
AUTHOR
5/16/2012 4:57 PM delete

@Myra Jay betul tu sis :) kebanggaan para navy..

Reply
avatar
ziezah
AUTHOR
5/16/2012 5:14 PM delete

@Azhafizah[フィザ] kat melaka la ni yang...hehe

Reply
avatar
5/16/2012 6:21 PM delete

saya pun tak suka pemilik hati saya jadi komando...huhuhu...tapi,dia beria-ia nak jadi komando bawah tentera udara...kalau dia jadi komando,mau saya cekik2 dia..

Reply
avatar
ziezah
AUTHOR
5/16/2012 6:36 PM delete

@imantizz_truper tu la tu..xsuka lah komando..keje teruk... xsanggup la..

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
5/17/2012 6:44 AM delete

ooo melaka ke... jauh sgt... xleh nak g lah.. hihii

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/17/2012 7:23 PM delete

@IntaNBerliaN hehe akak kat area utara sana kan...jauh ke selatan..ngee~~

Reply
avatar
5/23/2012 12:05 AM delete

Salam kak jijah...hurm...jd isteri navy people ni kena bnyk brkorban kan??? bakal suami sy (insya-Allah) juga seorang navy people...tp die PASKAL...isau gak...nnt mst slalu kena tinggal kan?ish2..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/23/2012 9:09 AM delete

@♥ChentaHatiBeta♥ paskal lagi la selalu kena tinggal je...huhuhuhu

Reply
avatar