Selamat Belayar Suami

by - 9:00:00 PM


Sekarang ni suami jijah dah busy naik kapal belayar sejak posting ke Sabah..huhuhu 




biasa lah bila atas kapal line telefon mesti lah takde, makanya berhari hari lah dia tak telefon.. huhuhu

sebagai isteri tentera kenalah memahami kerjayanya, bukan mudah nak jadi pejuang negara!
dan bukan calang calang orang yang dapat..
semoga Allah permudahkan suami jijah di sana. 

Selamat Belayar suami... 
semoga selamat meronda di Pulau Layang-layang Sabah.
dah la Pulau tu ancaman lanun,nelayan dan kuasa asing yang merebut terumbu karang dan hasil laut.
moga moga suami di jauhkan dari malapetaka dan selamat pulang ke darat. Amin~


risaunya dia meronda kat sana. bila2 masa kena serang lanun.. moga moga di jauhkan..selamatkan dia ya Allah..Amin




You May Also Like

45 insan comel komen

  1. Selamat belayar suami Jijah!
    Semoga sentiasa mendapat perlindungan Allah kat sana..
    Wah...cian Jijah.Ayut teman ea :)

    ReplyDelete
  2. insyaAllah semuanya baik2 je kat sana kak..amin..:)

    ReplyDelete
  3. hi larling...b tough ok n not worry to much...he'll b ok as long as you pray for the best for him...insyaAllah,Allah will be together with him always...;)

    ReplyDelete
  4. Amin . banyakkan berdoa semoga suami akak selamat :)

    ReplyDelete
  5. Insyallah.. minta Allah lindungi suami awak...

    ReplyDelete
  6. sabar ye jijah...mencabar gak kan jadi wife pada tentera ni. takpe, yang penting husband jijah mencari rezeki yg halal.Semoga dia sentiasa sihat dan selamat disane

    ReplyDelete
  7. rindu dendam la pasni hehe

    ReplyDelete
  8. Amin.moga selamat semua nya.insyaAllah.

    ReplyDelete
  9. @ayuthahaha ayut la peneman jijah kala ini..ngee~

    ReplyDelete
  10. @nasha InsyaAllah.. i know Allah will be together with him.. Amin.. tq nasha :)

    ReplyDelete
  11. @StuntWomanWho :) dgn berdoa la kita mintak pertolongan Allah kan..

    ReplyDelete
  12. @LiNda sangat mencabar! kena kuat fizikal n mental.. hehe InsyaAllah dia baru sms.. dia selamat di Pulau tu.. moga selamat segalanya..

    ReplyDelete
  13. @Phat hahaa lambat lagi nak balik pon.. kuikuikui

    ReplyDelete
  14. BYK PAHALA ISTERI YG MENGIZINKAN SUAMI PERGI BERJUANG....

    ReplyDelete
  15. semoga suami kak jijah dan rakan2 selamat....

    akak jangan berhenti berdoa ye :)

    ReplyDelete
  16. jijah..sihat?heee..

    semoga suami jijah selamat dan dpt menunaikan tanggungjwb dgn baik sbg pejuang negara..:D

    ReplyDelete
  17. banyak2 berdoa...Insyaalllah x ada apa2..

    ReplyDelete
  18. InsyaAllah... semuanya akan selamat :)

    Doa banyak2 ye akak jijah. Amin... :)

    ReplyDelete
  19. @msredcheesecake tu la sis.. moga Allah memberkati :)

    ReplyDelete
  20. @Juliet_iRa~" Alhamdulilah sihat yang.. InsyaAllah.. semoga dia selamat..

    ReplyDelete
  21. amin.. semoga selamat kembali ke darat.. hik2.. sabar menunggu yek..=)

    ReplyDelete
  22. @Bluewendy huhuhu bukan dapat jumpa pon syg~ kuikuikui

    ReplyDelete
  23. Sabar ye jijah, ada hikmah semua ni...

    Semoga selamat sampai destinasi ditujui ;)

    ReplyDelete
  24. @Myra Jay dia dah ada kat pulau tu pon sis.. moga dia cepat naik ke darat..

    ReplyDelete
  25. insyaAllah.. harap2 xda pe2 n semuanya slmat...

    ReplyDelete
  26. amin.. semuanya akan baik2 saja. Insyaallah :D

    ReplyDelete
  27. semoga semuanya selamat. amin. sabar yer kak jijah

    ReplyDelete
  28. Bagus tu..sentiasa doakan semoga urusan kerja husband jijah dipermudahkan dan baik baik saje.aminn

    ReplyDelete
  29. alahai :')
    Insyallah, semuanya elok2 belaka.

    ReplyDelete
  30. insyaALLAH dear..moga selamt semuanya..aminn..

    ReplyDelete
  31. jiejah tabah k..tp slma kenal jiejah pun jiejah mmg sorg yg tabah dn kuat..moga hbgan jarak jauh ni mgeratkn hbgan suami isteri ...amin jiejah :)

    ReplyDelete
  32. @shida'R Amin shida.. moga jijah terus dapat kesabaran tu..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!