Abang nak bawak bucuk dekat abg... :)

by - 9:00:00 PM


Hari tu masa sms dengan suami tetibe suami buka cerita pasal transfer. yelah, sebelum ni jijah beriya-iya nak ikut.. tapi ada je "alasan muhasabah" dia bagi. huhuhu jadi jijah pun tak berharap nak ikut dia transfer Sabah dah. 

Tapi berlainan dengan hari tu...

Suami: Abg dah pikir masak-masak.. abg nak bawak bucuk dekat dengan abg.
Isteri: Serius? tapi abg kan belayar selalu..
Suami: Hmm.. Terpulang la kat bucuk nak o tak. tapi abg dah setuju kalau bucuk nak dekat dengan abg.
Isteri: Air mata mula mengalir......

jijah ni kan cembeng ape lagi berjujuran air mata ni. tak pasti kenapa mungkin gembira kot. mungkin sedih. tapi sejujurnya jijah cakap jijah suka sangat kalau dapat ikut transfer suami ke sana.

kak intanberlian kata kat fb jijah, better jijah pergi.. keputusan transfer ini yang terbaik buat jijah dan suami sebab tempat seorang isteri adalah di sisi suami. 

mungkin ini salah satu cara untuk Dia bagi jijah zuriat nanti. sebab itu dia gerakkan hati suami untuk jijah apply transfer.

InsyaAllah moga-moga Allah sentiasa membuka hati suami jijah untuk jijah duduk dekat dengan dia. dan moga lepas ni jijah dan suami lebih happy sebab dah dapat hidup bersama. InsyaAllah :)

doakan jijah yer :)




tunggu suami minta surat akuan dari majikan supaya jijah dapat kepilkan dengan borang transfer.. tak sabar nak hantar borang transfer. doakan jijah yer :)



You May Also Like

61 insan comel komen

  1. yui doakn jijah berjaya trnsfer ea..

    ReplyDelete
  2. akak pulak tiba2 bergenang air mata... sian jijah... akak doakan moga jijah dapat duk dgn suami cpt2 n cpt2 dapat baby...

    bg akak, lps kawen, berada di sisi suami adlh yg terbaik!! kalu kita ada apa2 je mslh... sekurang2nya ada bahu suami utk sama2 "galas" masalah kita..

    mcm akak sndiri.. dulu sblm kawen, mgkun ada apa2 akak akn cite dkt parent tp bila dah kawen, akak akn cite dkt hubby...

    Emmm kwn akak, sblm ni ada gak yg pjj dgn hubby dia, tp tu la, dgn takdir Tuhan, tiba2 Tuhan gerakkan hati hubby dia utk ajak dia duk dgn hubby dia.. last2 terus prgnant.. mana tahu kot jijah pun nanti macam tu...

    Yela, DIA pun dah tahu betapa jijah nak nya anak.. n nanti bila dah ada anak, jijah xkan sunyi time hubby outstation.. entah2, jijah, pindah je, terus lekat.. hihii..

    macam akaklah, kawen2, duk serumah terus lekat.. sbb DIA taknak akak sunyi kot.. yela, hubby kan g keje... akak lak duk umah... mana tau jijah pun nanti gitu.. :-)

    apa2 pun, akak doakan yg terbaik utk jijah.. moga segalanya dipermudahkan..

    *tu diaaa... kan dah panjang lebar.... dah mcm nak buat entry plak gayanya... hahahhahhahha

    ReplyDelete
  3. wahhhhhh terharu2...wlupun slalu je dok tengah laut tp masih dekatkan ... wlupun seminggu tak de 2-3 hari metsi ade masa utk jijah kan ... better apply la.... sama je keja kat mana2 pun...dr seksa diri, batin, perasaan baik dok dekat2 ...tak de kamu rindu rinduan lagi wlupun bkn hari2 kamu bersama ....

    ReplyDelete
  4. linda doakan jijah dpt transfer...tmpat isteri memang disisi suami, linda doakan jijah n sidia bahagia selalu..:)

    ReplyDelete
  5. amin, semoga dapat transfer.

    ReplyDelete
  6. p la kak.. p sna dkt ngn suami akak.. kyra doakan akak dpt transfer sna..amin..:)

    ReplyDelete
  7. yes!..hepinye kan..kalo leh duk dekat2..akak lak yg excited ni!

    go jijah!..xpe jauh ngn famili..sbb suami la yg akan jaga kite..semoga jijah leh transfer ke sana ek..akak doakan!

    ReplyDelete
  8. aida yang baca nie pun turut bersedih ha.. Alhamdulillah kalau hubby jijah dah tergerak nak bawak jijah dekat sisi dia.. moga2 ada hikmah semua ini.. :)

    ReplyDelete
  9. insyaallah,adalah zuriat nanti..btw,heran bila akak ckp kt base xde privacy..wakaka :D

    ReplyDelete
  10. btw,bila tgk muka syafiq ne kan kak....eca teringat kat student eca..muka dia iras2 syafiq.hahaha. :)

    ReplyDelete
  11. yey seronoknye dekat dengan suami :)

    ReplyDelete
  12. Salam jijah... hati sape yg tak sedih, kalo dok berjauhan... tapi kalo leh dok dekat dgn suami, dudukla... Syukur la suami Jijah pun dah terbuka hatinya nak jijah ada same dgn dia.. walaupun selalu gi berlayar... disamping kalian pun leh plan 'berlayar' juga kan, hehehe~ Rezeki tu Allah yg tentukan...

    ReplyDelete
  13. semoga dapat apa yg dihajati

    ReplyDelete
  14. insyaAllah dapat tu kak jijah.. hehe..

    ReplyDelete
  15. insyallah....moga sume dipermudahkan

    ReplyDelete
  16. sweeeettttnyeeeerrr !!
    moga akak ngn hubbie dpt together gether.

    ReplyDelete
  17. aminnnn insyaallah benda bek mesti dpt=)

    ReplyDelete
  18. @IntaNBerliaN penuh nasihat komen akak! jijah suka.. tq kak.. jijah harap begitu... moga Allah permudahkan urusan jijah ni.. Amin amin..

    ReplyDelete
  19. @eimayer.. betul gak tu kak.. walaupon dia belayar atleast balik jijah ada dari sekarang berbulan2 tak jumpa..merana hati..

    ReplyDelete
  20. @LiNda InsyaAllah jijah cuba..tq syg :)

    ReplyDelete
  21. @SarahSyafiq Amin... moga2 Allah tunaikan :)

    ReplyDelete
  22. @CINTA UNTUK KITA Amin ya rabbal alamin... mekasih kyra syg :)

    ReplyDelete
  23. @Nens Collection Akak doakan banyak2 yer.. mudah2an jijah di permudahkan transfer sana :)

    ReplyDelete
  24. @Aida Omar tu la.. tak sangka tergerak hati dia aida.. jijah lagi terharu giler...moga ada hikmah selama ni..

    ReplyDelete
  25. @Eca Dwinky Asha InsyaAllah.. xde privacy sebab asal weekand je kena panggil gotongroyong la..panggil keje lah.. orang selalu kacau weekand..huhuhu

    ReplyDelete
  26. @cik najihah InsyaAllah..doakan akak yer :)

    ReplyDelete
  27. @eMMeyer.. bila dah duduk sekali plan jijah untuk berusaha dapatkan anak :) hehe

    ReplyDelete
  28. @aisya InsyaAllah masin mulut aisya :)

    ReplyDelete
  29. InsyaAllah, hal yg baik Dia akn mudahkn. Brdoa sj jgn putus2. Tinggal brjauhn byk rintangannya.

    ReplyDelete
  30. @Cinta Misteri tu la banyak rintanganya.. moga Allah permudahkan urusan kami..

    ReplyDelete
  31. alahai comelnya bucuk.. hihi.. mas doakan semua berjalan dengan baik ya.. insyaAllh Allah permudahkan urusan ;)

    ReplyDelete
  32. @fiQRa haha adeh kantoi... InsyaAllah moga Allah permudahkan..

    ReplyDelete
  33. Terharu bila sis baca..tapi mmg betul kalau jijah duk sana bila dia balik dari belayar,jijah bole sambut suami..insyaallh kita sama2 dokan jijah dapat transfer..dan dpt baby..

    ReplyDelete
  34. InsyaAllah, jijah.. ada rezeki nanti tak ke mana... semoga diperkenankan permohonan tersebut, aminnnn :)

    ReplyDelete
  35. @AzzahInsyaAllah sis... jijah harap begitu..

    ReplyDelete
  36. mintak2 la akak dpt transfer.. nnt biar dekat sikit dgn hubby..

    ReplyDelete
  37. alhamdulillah,bagus la suami kak jiejah dah ajak kak jiejah tinggal sekali...mana tahu,mungkin rezeki kak jiejah nanti akan pregnant bila dekat dgn suami jiejah.....bolah km semua tengok baby kak jiejah...hehehehe.kesian dekat kak jiejah...mesti sunyi tak ada suami nak manja2...harap urusan kak jiejah tinggal sana dgn suami berjalan dgn lancar ya? Amin!

    ReplyDelete
  38. @imantizz_truper Amin... moga permohonan akak berjalan dgn lancar syg.. mekasih yer..

    ReplyDelete
  39. hsband kak jijah nak kena transfer ke sabah kaa?
    wahhh boleh laaa jmpa kak jijah ni nati hehehe..


    betul kaa dialog ats tu? pnggilan tu bhaa.. sweet jak.. hehehe

    semoga kaka berbahagia selalu dan di kurniakan cahayamata scpat mungkin..

    siapa tahu rezeki kak jijah mungkin di tempat lain kan kak :)

    ReplyDelete
  40. sy doakan kak jijah dpt transfer...tmpat isteri memang disisi suami.. kalau sy di tempat akak pun sy sanggup g transfer sabah..
    semoga Allah memberkati hubungan akak berdua. Amin :)

    ReplyDelete
  41. @MyMydian~ suami akak dah 2bulan transfer sabah bah..yelah tu dialog sms akak..hehe :) InsyaAllah akak pon harap gitu.. rezeki akak kat sabah agaknya..hehe

    ReplyDelete
  42. @Hidayah Maznan Amin... t dayah apply la posting sabah..hehe leh kita bkerjasama..ngehngehngeh

    ReplyDelete
  43. @azizah :) ohh.. hehe kak jijah, kalu kaka jadi pindah sabah,bgtaw k.. hehehe boleh jumpa kaka nati hihi :)

    mana taw kalu dian sakit2, terus jumpa kak jijah jak hehehe

    ReplyDelete
  44. salam..semoga segala urusan dipermudahkan insyaAllah..

    ReplyDelete
  45. @MyMyboleh bha kalau kau :) nanti akak gitau yer :) doakan akak pindah tau!

    ReplyDelete
  46. @mama aryan InsyaAllah sis.. jijah harap begitu :)

    ReplyDelete
  47. InsyaAllah Jijah, mana tau ada rezeki anak kan..

    Kalau duduk dekat adalah jalan yang terbaik, itulah sebaiknya Jijah buat. Pasti ada hikmah untuk ini

    ReplyDelete
  48. jiejah moga semuanya bjln dgn lncar..xsabar nk tgk jiejah happy2 bsama suami ;)

    ReplyDelete
  49. @Myra Jay yer... jijah cuba apply transfer supaya lebih dkt gan suami :)

    ReplyDelete
  50. @shida'R moga di permudahkan urusan jijah ni shida.. nak juga happy macam pasangan berkahwin yg lain..

    ReplyDelete
  51. Fiza doakan moga jijah dapat transfer ke sana.nanti xyah nak berjauhan lagi kan jijah.

    ReplyDelete
  52. @Azhafizah Md Nor tu la.. jijah harap sgt dapat transfer sana..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!