Thursday, July 12, 2012

Jarak Ini..


Jika RINDUKAN SESEORANG , PEJAMKANLAH MATA dan UCAPKANLAH :

" Ya Allah Aku rindukannya keranaMu Ya Allah ,
Jauhkanlah daku dari perkara yang membuatkan aku lupa kepadaMu .
Aku semakin mengerti,
‘JARAK’ ini bukan untuk menghukumku..
tetapi ‘JARAK’ ini untuk MENJAGA aku dan dia..
✿~ Dengan ‘JARAK’ ini aku dan dia berjanji untuk BERUBAH menjadi yang lebih baik..
✿~ Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MEMPERBAIKI cinta kepada Ilahi..
✿~ Dengan jarak ini aku dan dia berjanji untuk MENCINTAI Pencipta kami lebih dari segalanya..
✿~ Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MENDALAMI Islam hingga ke akar umbi..
✿~ Dan Dengan JARAK ini jua aku dan dia yakin andai tiba saatnya nanti, aku dan dia akan LEBIH BERSEDIA untuk melayari semua ini dengan jalan yang diredhai..


Terima kasih ya Allah kerana memberi PELUANG kepadaku melalui jalanMu ini..terima kasih kerana memberikan JARAK itu kepada aku dan dia.."

Amin...



7 bulan memegang title isteri.. Alhamdulilah



56 comments:

  1. touching plak aku pagi2 cam ni ... ubat kerinduan pd suami ngan ingat pd Allah...

    ReplyDelete
  2. rasa jap je masa berlalu kan..dah nak dekat sthun.

    ReplyDelete
  3. Tahniah Jijah dah 7 bulan!alhamdulillah...smga berbahagia slalu:) jarak ini bkn utk mghukum tp utk mnjg.btul2 :)

    ReplyDelete
  4. sweetnye gmbr tuh :) dah 7 bulan ek? alhamdulillah...

    ReplyDelete
  5. tahniah kak jijah..:)

    hm sbr la kak..dugaan :(

    ReplyDelete
  6. Insyaallah, setiap ape yang berlaku tu ade hikmahnye. Juz think positif. Insyallah tak lame lagi mesti duduk sekali dgn husband kan..:)

    ReplyDelete
  7. INSYAALLAH..SEMOGA JARAK TU BUKAN PENGHALANG KITE UNTUK JADI ISTERI YG SOLEHAH..;)

    ReplyDelete
  8. ala sweetnya doa ini...aminn, semoga Allah memberkati jijah & husband, dan dipermudahkan untuk hidup bersama2 nanti. semua yg berlaku pasti ada hikmah dan kemanisan di hujung jalannnya nanti:-)

    ReplyDelete
  9. sabar ya..phat pun jauh gak ngan wife ni

    ReplyDelete
  10. sekejap je mase berlalu...

    mudah mudahan dengan JARAK yang jauh nih menguatkan hubunga jijah n husband..

    ReplyDelete
  11. @eimayer.. rindu suami untuk mendapat rindu Allah :)

    ReplyDelete
  12. @nuyui a.k.a miss YUI tu la pasal kan yui..rasa macam semalam je kawen.. hahhaa

    ReplyDelete
  13. @ayutInsyaAllah yunk...jarak ni menjaga aku dan dia..

    ReplyDelete
  14. @Bazilah (^0^) yer sis.. dah 7 bulan kawen pon.. Alhamdulilah..

    ReplyDelete
  15. @CINTA UNTUK KITA ye la dik..nak buat cemner kan.. masing2 jauh..huhu

    ReplyDelete
  16. @LiNda jijah tahu..tp kdg2 hati n perasaan teringat pulak..hehe InsyaAllah moga2 dapat duduk sekali nanti..

    ReplyDelete
  17. itulah yang terbaik.be strong jijah.

    ReplyDelete
  18. @Nens Collection InsyaAllah sis.. tapi tak dapat nak jalankan tanggungjawab sbg isteri bila berjauhan ni..

    ReplyDelete
  19. @ღ cik faye ღ InsyaAllah yunk..moga Allah meredhai :)

    ReplyDelete
  20. @Phathehe kan kan.. rata2 pasangan bekerja msg2 jauh dr suami/isteri..

    ReplyDelete
  21. @PinkUmmi InsyaAllah... harap2 begitu lah..

    ReplyDelete
  22. Assalam Puan Azizah, akak percaya, Zizah leh jadi isteri yg baik solehah, InsyaAllah.... selagi berlandaskan Islam... GanjaranNya pasti..

    ReplyDelete
  23. @Azhafizah Md Nor hehe jangan risau jijah kan kuat :))

    ReplyDelete
  24. @eMMeInsyaAllah kak.. jijah cuba menuju ke arah itu... moga Allah memberkati..

    ReplyDelete
  25. tak pe jijah.. InsyaAllah nanti dapat duk dekat2 :) semoga sentiasa bahagia dan diberkati Allah ya jijah :)

    ReplyDelete
  26. @Ardini Humaira Amin.. InsyaAllah kak.. tq kak.. moga akak juga bahagia :)

    ReplyDelete
  27. hai kak, singgah blog. :)

    erm saya kena tinggal juga nih kak. walaupun blm kawen tp partner kena training kt lumut sampai nak raya nanti. merasa jugalah kena tinggal dengan xdapat contact lgsung tu. huhuhu

    tp yakin mcm akk ckp... yakin bahawa jarak itu menjaga perhubungan kami. InsyaAllah. :)


    moga jodoh berpanjangan dan terus dicekalkan hati menempuh hari mendatang! :)

    ReplyDelete
  28. @nurlisa kamal harap terus cekal yer yunk.. belum kawen takpe lagi..dah kawen nanti tahu la betapa sakitnya rindu itu..moga selamanya bahagia.

    ReplyDelete
  29. Dengan JARAK ini juga moga jodoh jijah dengan hubby akan kekal ke akhir hayat :)

    ReplyDelete
  30. akak doakan permohonan pertukaran jijah dilulus cpt2 n jijah blh duk dgn suami cpt2... :-)

    ReplyDelete
  31. @IntaNBerliaN Amin amin... moga Allah makbulkan doa kak cepat2..

    ReplyDelete
  32. sweet la jijah ni.....jeles nyue...hope kekal bahagia sentiasa...

    ReplyDelete
  33. dah 7 bulan dah?
    kejap jer kan....

    rasa mcm baru jer pegi time ko kawen dulu..hehe =)

    ReplyDelete
  34. dah 7 bulan?cepat betul masa..

    ReplyDelete
  35. agak mendalam maksud ayat ayat di atas itu.. hehe
    semoga 'jarak' itu juga akan mengeratkan lagi silaturahim di antara kak jijah dan suami.. amin..

    ReplyDelete
  36. @AYuNG tu la yung.. macam tak caya je dah 7bulan..adoiii

    ReplyDelete
  37. @Azzah adoi... nak dekat setahun ni menakutkan je kak..

    ReplyDelete
  38. @MyMyAmin ya rob... harap2 begitu..

    ReplyDelete
  39. dulu saya dan suami pun pernah terfikir untuk tinggal jarak jauh lps kawen. tp alhamdulillah, Allah lebih mengetahui dan Perancang yang terbaik.kerja bagi suami, suatu ibadah. semoga awk dan suami mendapat keredhaanNya. amin..

    ReplyDelete
  40. dulu saya dan suami pun pernah terfikir untuk menjalani long distance merriage. tapi alhamdulillah, allah maha mengetahui dan sebaik2 perancang. kerja itu satu ibadah bagi suami. semoga awak dan suami mendapat keredhaanNya.

    ReplyDelete
  41. 7bulan jiejah?? rsa mcm baru je kenduri..itulah bila dalam phubungan diletakkn jarak mmg ia sgt2 mguji kite......mguji sma ada kite kuat tabah atau sebaliknya~

    ReplyDelete
  42. @kisah hati InsyaAllah moga rindu n jarak ni mendapat pahala daripada Allah...

    ReplyDelete
  43. @shida'R yer betul tu shida.. andai mula melatah sikit akan rebah tak sampai penghujungnya.. mudah2an jijah dapat tabah dan sabar hadapi dugaan hidup.

    ReplyDelete
  44. Jarak tu wangi... InsyaAllah, 7 bln akn jd 7 thn, 70 thn... kekal smpi 7 kaki ke bumi... brjumpa smula di Al-Jannah.

    ReplyDelete
  45. tahniah kak jijah.. nanti pejam celik jadi 7 tahun pulak.. dan seterusnya.. insyaAllah.. =)

    ReplyDelete
  46. mesti akak rindu sgt kan kt asben.hihihi..
    hope akak ngn asben kekal selamanya..
    aminnnn

    ReplyDelete
  47. @Cik Rongoks sgt2 rindu dik...huhuhu InsyaAllah mudah2an Allah satukan kami hingga ke jannah..

    ReplyDelete
  48. bsyukur..wpun jarak jauh memisahkan kita..namun hati tetap bsama suami...
    redhakan hatiku Ya ALLAH

    ReplyDelete
  49. bsyukur..wpun jarak jauh memisahkan kita..namun hati tetap bsama suami...
    redhakan hatiku Ya ALLAH

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!