Jarak Ini..

8:00:00 PM 56 Comments A+ a-


Jika RINDUKAN SESEORANG , PEJAMKANLAH MATA dan UCAPKANLAH :

" Ya Allah Aku rindukannya keranaMu Ya Allah ,
Jauhkanlah daku dari perkara yang membuatkan aku lupa kepadaMu .
Aku semakin mengerti,
‘JARAK’ ini bukan untuk menghukumku..
tetapi ‘JARAK’ ini untuk MENJAGA aku dan dia..
✿~ Dengan ‘JARAK’ ini aku dan dia berjanji untuk BERUBAH menjadi yang lebih baik..
✿~ Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MEMPERBAIKI cinta kepada Ilahi..
✿~ Dengan jarak ini aku dan dia berjanji untuk MENCINTAI Pencipta kami lebih dari segalanya..
✿~ Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MENDALAMI Islam hingga ke akar umbi..
✿~ Dan Dengan JARAK ini jua aku dan dia yakin andai tiba saatnya nanti, aku dan dia akan LEBIH BERSEDIA untuk melayari semua ini dengan jalan yang diredhai..


Terima kasih ya Allah kerana memberi PELUANG kepadaku melalui jalanMu ini..terima kasih kerana memberikan JARAK itu kepada aku dan dia.."

Amin...



7 bulan memegang title isteri.. Alhamdulilah



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

56 insan comel komen

Write insan comel komen
eima
AUTHOR
7/12/2012 8:34 AM delete

touching plak aku pagi2 cam ni ... ubat kerinduan pd suami ngan ingat pd Allah...

Reply
avatar
7/12/2012 8:41 AM delete

rasa jap je masa berlalu kan..dah nak dekat sthun.

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
7/12/2012 8:54 AM delete

Tahniah Jijah dah 7 bulan!alhamdulillah...smga berbahagia slalu:) jarak ini bkn utk mghukum tp utk mnjg.btul2 :)

Reply
avatar
Bazilah (^0^)
AUTHOR
7/12/2012 9:24 AM delete

sweetnye gmbr tuh :) dah 7 bulan ek? alhamdulillah...

Reply
avatar
7/12/2012 9:27 AM delete

tahniah kak jijah..:)

hm sbr la kak..dugaan :(

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
7/12/2012 10:00 AM delete

Insyaallah, setiap ape yang berlaku tu ade hikmahnye. Juz think positif. Insyallah tak lame lagi mesti duduk sekali dgn husband kan..:)

Reply
avatar
7/12/2012 10:59 AM delete

INSYAALLAH..SEMOGA JARAK TU BUKAN PENGHALANG KITE UNTUK JADI ISTERI YG SOLEHAH..;)

Reply
avatar
7/12/2012 11:38 AM delete

ala sweetnya doa ini...aminn, semoga Allah memberkati jijah & husband, dan dipermudahkan untuk hidup bersama2 nanti. semua yg berlaku pasti ada hikmah dan kemanisan di hujung jalannnya nanti:-)

Reply
avatar
Phat
AUTHOR
7/12/2012 12:00 PM delete

sabar ya..phat pun jauh gak ngan wife ni

Reply
avatar
PinkUmmi
AUTHOR
7/12/2012 12:12 PM delete

sekejap je mase berlalu...

mudah mudahan dengan JARAK yang jauh nih menguatkan hubunga jijah n husband..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 12:27 PM delete

@eimayer.. rindu suami untuk mendapat rindu Allah :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 12:28 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI tu la pasal kan yui..rasa macam semalam je kawen.. hahhaa

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 12:29 PM delete

@ayutInsyaAllah yunk...jarak ni menjaga aku dan dia..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 12:29 PM delete

@Bazilah (^0^) yer sis.. dah 7 bulan kawen pon.. Alhamdulilah..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 12:30 PM delete

@CINTA UNTUK KITA ye la dik..nak buat cemner kan.. masing2 jauh..huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 12:31 PM delete

@LiNda jijah tahu..tp kdg2 hati n perasaan teringat pulak..hehe InsyaAllah moga2 dapat duduk sekali nanti..

Reply
avatar
7/12/2012 12:31 PM delete

itulah yang terbaik.be strong jijah.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 12:31 PM delete

@Nens Collection InsyaAllah sis.. tapi tak dapat nak jalankan tanggungjawab sbg isteri bila berjauhan ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 12:32 PM delete

@ღ cik faye ღ InsyaAllah yunk..moga Allah meredhai :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 12:33 PM delete

@Phathehe kan kan.. rata2 pasangan bekerja msg2 jauh dr suami/isteri..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 12:34 PM delete

@PinkUmmi InsyaAllah... harap2 begitu lah..

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
7/12/2012 12:35 PM delete

Assalam Puan Azizah, akak percaya, Zizah leh jadi isteri yg baik solehah, InsyaAllah.... selagi berlandaskan Islam... GanjaranNya pasti..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 12:55 PM delete

@Azhafizah Md Nor hehe jangan risau jijah kan kuat :))

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 12:56 PM delete

@eMMeInsyaAllah kak.. jijah cuba menuju ke arah itu... moga Allah memberkati..

Reply
avatar
7/12/2012 1:33 PM delete

tak pe jijah.. InsyaAllah nanti dapat duk dekat2 :) semoga sentiasa bahagia dan diberkati Allah ya jijah :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 1:53 PM delete

@Ardini Humaira Amin.. InsyaAllah kak.. tq kak.. moga akak juga bahagia :)

Reply
avatar
nurlisa kamal
AUTHOR
7/12/2012 3:20 PM delete

hai kak, singgah blog. :)

erm saya kena tinggal juga nih kak. walaupun blm kawen tp partner kena training kt lumut sampai nak raya nanti. merasa jugalah kena tinggal dengan xdapat contact lgsung tu. huhuhu

tp yakin mcm akk ckp... yakin bahawa jarak itu menjaga perhubungan kami. InsyaAllah. :)


moga jodoh berpanjangan dan terus dicekalkan hati menempuh hari mendatang! :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 3:25 PM delete

@nurlisa kamal harap terus cekal yer yunk.. belum kawen takpe lagi..dah kawen nanti tahu la betapa sakitnya rindu itu..moga selamanya bahagia.

Reply
avatar
Aida Omar
AUTHOR
7/12/2012 3:29 PM delete

Dengan JARAK ini juga moga jodoh jijah dengan hubby akan kekal ke akhir hayat :)

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
7/12/2012 3:29 PM delete

akak doakan permohonan pertukaran jijah dilulus cpt2 n jijah blh duk dgn suami cpt2... :-)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 3:46 PM delete

@Aida Omar Amin ya rob... tq aida syg..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 3:47 PM delete

@IntaNBerliaN Amin amin... moga Allah makbulkan doa kak cepat2..

Reply
avatar
Nyue
AUTHOR
7/12/2012 4:10 PM delete

sweet la jijah ni.....jeles nyue...hope kekal bahagia sentiasa...

Reply
avatar
AYuNG
AUTHOR
7/12/2012 4:27 PM delete

dah 7 bulan dah?
kejap jer kan....

rasa mcm baru jer pegi time ko kawen dulu..hehe =)

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
7/12/2012 4:54 PM delete

dah 7 bulan?cepat betul masa..

Reply
avatar
MyMy
AUTHOR
7/12/2012 4:58 PM delete

agak mendalam maksud ayat ayat di atas itu.. hehe
semoga 'jarak' itu juga akan mengeratkan lagi silaturahim di antara kak jijah dan suami.. amin..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 6:40 PM delete

@Nyuehehe tenkiu syg...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 6:40 PM delete

@AYuNG tu la yung.. macam tak caya je dah 7bulan..adoiii

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 6:41 PM delete

@Azzah adoi... nak dekat setahun ni menakutkan je kak..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 6:41 PM delete

@MyMyAmin ya rob... harap2 begitu..

Reply
avatar
kisah hati
AUTHOR
7/12/2012 6:42 PM delete

dulu saya dan suami pun pernah terfikir untuk tinggal jarak jauh lps kawen. tp alhamdulillah, Allah lebih mengetahui dan Perancang yang terbaik.kerja bagi suami, suatu ibadah. semoga awk dan suami mendapat keredhaanNya. amin..

Reply
avatar
kisah hati
AUTHOR
7/12/2012 6:45 PM delete

dulu saya dan suami pun pernah terfikir untuk menjalani long distance merriage. tapi alhamdulillah, allah maha mengetahui dan sebaik2 perancang. kerja itu satu ibadah bagi suami. semoga awak dan suami mendapat keredhaanNya.

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
7/12/2012 7:15 PM delete

7bulan jiejah?? rsa mcm baru je kenduri..itulah bila dalam phubungan diletakkn jarak mmg ia sgt2 mguji kite......mguji sma ada kite kuat tabah atau sebaliknya~

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 8:01 PM delete

@kisah hati InsyaAllah moga rindu n jarak ni mendapat pahala daripada Allah...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/12/2012 8:02 PM delete

@shida'R yer betul tu shida.. andai mula melatah sikit akan rebah tak sampai penghujungnya.. mudah2an jijah dapat tabah dan sabar hadapi dugaan hidup.

Reply
avatar
Cinta Misteri
AUTHOR
7/12/2012 8:31 PM delete

Jarak tu wangi... InsyaAllah, 7 bln akn jd 7 thn, 70 thn... kekal smpi 7 kaki ke bumi... brjumpa smula di Al-Jannah.

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
7/12/2012 10:01 PM delete

tahniah kak jijah.. nanti pejam celik jadi 7 tahun pulak.. dan seterusnya.. insyaAllah.. =)

Reply
avatar
Cik Rongoks
AUTHOR
7/13/2012 2:23 AM delete

mesti akak rindu sgt kan kt asben.hihihi..
hope akak ngn asben kekal selamanya..
aminnnn

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/13/2012 7:56 AM delete

@aisyaInsyaAllah Amin yunk..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/13/2012 7:57 AM delete

@Cik Rongoks sgt2 rindu dik...huhuhu InsyaAllah mudah2an Allah satukan kami hingga ke jannah..

Reply
avatar
Faisal Diana
AUTHOR
9/11/2012 8:40 AM delete

bsyukur..wpun jarak jauh memisahkan kita..namun hati tetap bsama suami...
redhakan hatiku Ya ALLAH

Reply
avatar
Faisal Diana
AUTHOR
9/11/2012 8:40 AM delete

bsyukur..wpun jarak jauh memisahkan kita..namun hati tetap bsama suami...
redhakan hatiku Ya ALLAH

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!