Bonus Setengah Bulan Gaji Penjawat Awam

by - 7:16:00 PM



Hari ini 25 julai penjawat awam gaji. Tengok slip gaji ada kenaikan sikit. Alhamdulilah syukur! 




Petang tadi, Perdana Menteri mengumumkan Bonus Raya setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam dan Bayaran Khas Kewangan RM500 kepada pesara kerajaan.
bertambah syukur dengan rezeki Allah bagi.

Tahun ni raya pertama sebagai isteri. keluarga dah jadi double. dengan bonus yang ada dapat la ringankan beban kewangan yang ada. Alhamdulilah..

Tak sabar nak tunggu suami balik seminggu sebelum raya nanti. nak beli baju raya sedondon. 
weee~~ excited nya...tema warna tengah pikir lagi ni..hehe


korang raya tahun ni tema warna ape..nak tiru... hehehe


You May Also Like

38 insan comel komen

  1. alhamdulillah.. rezeki nak kawin... jijah, rezeki lepas kawin.. =)

    ReplyDelete
  2. @miss she Alhamdulilah rezeki lepas kawen.. harap2 rezeki baby jugak :)

    ReplyDelete
  3. @~MiZz Atie ZieYa~ swasta bonus hujung tahun dapat la kan.. sampai bonus 2,3bulan..lagi masyukkk..

    ReplyDelete
  4. @Azzahsyukur Alhamdulilah rezeki kak :)

    ReplyDelete
  5. tahniah jijah.. asben dni pun dapat. dni je tak dapat. sobss...

    tema raya dni tahun ni tatau la ado ke tak. sebab dni tade baju raya pon haha

    ReplyDelete
  6. akak belum fikir apa tema warna tahun ni..
    dapat bonus ye alhamdulillah rezeki

    ReplyDelete
  7. @Ardini Humaira hehehe eh nape akak tak dapat? cikgu juga kan..hehe takpe.. boleh mengendeng dengan suami..hehe

    ReplyDelete
  8. @mama aryan akak ada tema nanti bagitau tau! hahaa

    ReplyDelete
  9. untuk laa ekau Jijah dapat bonus..

    ReplyDelete
  10. salam cik azizah...

    biar blog bertukar rupa
    TiranaAduka singgah jua
    Ape khabar gerangan disana?
    Moga persahabatan kekal selama...

    Tirana ini tak pandai bermadah
    Bersyair gurindam jauh sekali
    Singgah setelah selesai ibadah
    jangan lupa berkunjung kembali

    ReplyDelete
  11. @kiz huhuhu semuanya orang untung kot..heee

    ReplyDelete
  12. @TiranaAduka hehe kiut je madah dia... jijah singgah kembali..

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah, rezki ramadhan kn ^^

    ReplyDelete
  14. yg kerja kilang mcm saya ni camna lak ?

    ReplyDelete
  15. tahun ni kaler maroon.. hehe

    ReplyDelete
  16. nak tiru? kite silver..hehe..alhmdlh..rzki..

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah rezeki tahun ni

    ReplyDelete
  18. @aisya meroon? emm akan di pikirkan...hee

    ReplyDelete
  19. @hatiku berwarna warni wah silver.. jijah takde baju silver lagi ni... akan di pertimbangkan...hee

    ReplyDelete
  20. beshnya..hope cmpny yui bg juga thun ni..huhu.

    ReplyDelete
  21. @nuyui a.k.a miss YUI InsyaAllah.. yui untunglah sekali bonus dpt 2,3 bulan punya..hehe

    ReplyDelete
  22. wah...rezeki!alhamdulillah.ayut xde.harap maklum..hahaha.motif tau.
    yeay...dptla beraya gan en syafiq nnt ^^ ayut merah..tak leh tiru.lalala :p

    ReplyDelete
  23. @ayutwah merah?? tak mo tiru pon...hahaha ayut beraya rumah hafizal tak tahun ni..hheee

    ReplyDelete
  24. hmmmm swasta pun nk jugak... :(

    ReplyDelete
  25. @CINTA UNTUK KITA swasta bonus dia lagi masyuuukk kan...

    ReplyDelete
  26. compny shida xtahu la..lg..xde kabar berite huhuhu ^_^

    ReplyDelete
  27. @shida'R ada berita yg gempak tu nanti shida..hehehe

    ReplyDelete
  28. hihihi rezeki kan jijah :)

    alhamdullilah..hehee

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!