Review The Dark Knight Rises

12:00:00 PM 34 Comments A+ a-


Alhamdulilah filem yang di tunggu tunggu telah tiba. Daku sempat menyaksikan filem Batman The Dark Knight Rises mula-mula di tayangkan dengan suami tercinta di CentrePoint Kota Kinabalu Sabah.




Sinopsis

8 tahun Batman/Bruce Wayne menyembunyikan diri dalam rumahnya kerana rasa bersalah akibat kematian Rachel dan Harvey Dent. Bruce bukan saja menyembunyikan diri tetapi juga fizikal yang tempang serta bankrap.

Cerita bermula apabila Catwoman (Anne Hathaway) mencuri mutiara dan cap jari dalam rumahnya. Cap jari itu untuk di jual kepada individu yang ada kaitan dengan Bane.



Dark Knight Rises : Berakhirnya Kisah Batman?

Maka dengan tidak puas hati Bruce mencari Catwoman hinggalah pencariannya kepada Bane penjenayah jahat yang mahu meletupkan seluruh Gotham dengan bom atom. Bane di lahirkan di Neraka Dunia. Hanya dia seorang yang berjaya keluar dari penjara paling berbahaya di dunia itu.



Dark Knight Rises : Berakhirnya Kisah Batman?

Bruce merasakan perlu campur tangan untuk membantu Bandar Gotham dan pasukan polis yang sedang bergelut untuk menangani rancangan Bane untuk memusnahkan bandar. Bruce mengambil keputusan menyarung suit Batman dan menghalang Bane.





Tapi Batman bukan lawan Bane. Bane tersangat kuat hinggakan Batman kalah teruk dan tulang belakang terkeluar di hentak Bane. Akhirnya Batman di kurung dalam Neraka Dunia. Dalam penjara itu Batman menyaksikan melalui tv kemusnahan bandar Gotham dan berusaha untuk panjat tembok penjara itu untuk keluar.

Dark Knight Rises : Berakhirnya Kisah Batman?
Catwoman yang seksi, sangat tangkas.

batplane Batman yang cool! canggih giler.

Endingnya?? tu korang kena tengok sendiri. Dah tengok mari kongsi di ruangan komen. ngehngehngeh dan paling menarik, ini merupakan filem di mana bermulanya saat Robin muncul.


untuk movie ni jijah bagi 10/10 bintang! yeaahhh



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

34 insan comel komen

Write insan comel komen
BeloG MTT
AUTHOR
7/21/2012 11:13 AM delete

Lama dah MTT tak tengok muvee. Uhukkk~ Sedehhhh :P

Selamat berpuasa untuk jijah sekeluarga :)

Reply
avatar
7/21/2012 11:41 AM delete

lama xtgk wyg sejak praktikal ne :((

Reply
avatar
Cik tikah
AUTHOR
7/21/2012 1:57 PM delete

x smpt tgok lgi..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/21/2012 2:02 PM delete

@BeloG MTT hehe ni pon jijah baru berjinak2 nak tengok wayang balik..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/21/2012 2:02 PM delete

@Eca Dwinky Asha takpe lepas praktikal boleh tengok wayang balik..haha

Reply
avatar
khairul
AUTHOR
7/21/2012 2:38 PM delete

cantek poster dia

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/21/2012 2:55 PM delete

@khairul ngeee memang smart! tengok citer dia pon dah tahu best..

Reply
avatar
7/21/2012 3:52 PM delete

Ym tak pi lagi...slalunya yg paling awal tgk tapi sbb busy yang amat.huhu...malam ni ingat nak pi tgk la lepas terawih...hiks....

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
7/21/2012 5:19 PM delete

ala.. teringin nak tengok.. huhu.. kena tunggu download la jawabnye..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/21/2012 6:31 PM delete

@YaYaNsMuM a.k.a YM hahaha sempat pulak tu nak tengok..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/21/2012 6:32 PM delete

@aisya download pon ok. beli cd lagi ok..hehe

Reply
avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
7/21/2012 11:31 PM delete

tak berkesempatan lg nak tgk. hukhuk

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/21/2012 11:43 PM delete

@Cik tikah takpe.. banyak masa lagi boleh tengok..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/21/2012 11:43 PM delete

@Hafizzi Aziz hehe banyak masa lagi boleh tengok..lagipun bulan puasa kan..hehe

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
7/22/2012 12:43 AM delete

wahhh smngat kak jiejah kite ni tau hehee ^_^

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/22/2012 4:47 AM delete

@shida'R hahaha semanagat berkobar2 tengok movie dengan suami..kalau dia takde tak leh tgk wayang dah..hahaa

Reply
avatar
7/22/2012 6:22 AM delete

x saba nk tgok..tp de org nsihatkn kna tgk dr batman the begins bru fhm..huhu

Reply
avatar
Mama Adam
AUTHOR
7/22/2012 6:52 AM delete

bestnya!!!!!!!!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/22/2012 10:49 AM delete

@hatiku berwarna warni takde la..jijah tak tgk dr batman awal pon boleh faham dah citer dia..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/22/2012 10:50 AM delete

@Mama Adam memang best citer ni sis!

Reply
avatar
hudahassan ^^
AUTHOR
7/22/2012 1:08 PM delete

weweeeetttt .

tengok ngan asben seyh . kat Sabah bahhh .

hurhurhur :D

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
7/22/2012 9:09 PM delete

Mcm best jer..

Reply
avatar
Aida Omar
AUTHOR
7/22/2012 9:20 PM delete

xde sape nak teman daku pi tgk wayang..sobs..sobs.. nampaknya kena beli DVD dia la.. cerita dia dah agak dah mesti best punye..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/22/2012 9:38 PM delete

@hudahassan ^^ hahaa ye bah..kalau tak bila mahu tengok ini movie maa...hohoho

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/22/2012 9:38 PM delete

@Azzahsumpah best giler sis! kalau jijah nak tengok lagi je.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/22/2012 9:39 PM delete

@Aida Omar dah agak best kan..bila tengok lagi best giler!huhuhu

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
7/23/2012 8:14 AM delete

ramai yg ckp best movie batman ni..tak berpeluang nk tgok lg..:)

Reply
avatar
7/23/2012 8:28 AM delete

besh la ea? kena tgkla t ni..hihi.

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
7/23/2012 11:05 AM delete

lama tak tgk wayang..jom jijah kite tgk wayang.hahaha :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/23/2012 5:30 PM delete

@LiNdasumpah citer ni mmg best!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/23/2012 5:30 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI wajib tgk yui! the best ever batman!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/23/2012 5:31 PM delete

@ayuthihihi jom citer ape yg akan keluar lagi nanti yg best2..hee

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
7/24/2012 9:50 PM delete

mmg best betoi la ni kalu jijah bg markah penuh :-)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/25/2012 5:19 AM delete

@IntaNBerliaN serius memang best giler kak! nak tgk lagi ni..haha

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!