Saturday, July 21, 2012

Review The Dark Knight Rises


Alhamdulilah filem yang di tunggu tunggu telah tiba. Daku sempat menyaksikan filem Batman The Dark Knight Rises mula-mula di tayangkan dengan suami tercinta di CentrePoint Kota Kinabalu Sabah.




Sinopsis

8 tahun Batman/Bruce Wayne menyembunyikan diri dalam rumahnya kerana rasa bersalah akibat kematian Rachel dan Harvey Dent. Bruce bukan saja menyembunyikan diri tetapi juga fizikal yang tempang serta bankrap.

Cerita bermula apabila Catwoman (Anne Hathaway) mencuri mutiara dan cap jari dalam rumahnya. Cap jari itu untuk di jual kepada individu yang ada kaitan dengan Bane.



Dark Knight Rises : Berakhirnya Kisah Batman?

Maka dengan tidak puas hati Bruce mencari Catwoman hinggalah pencariannya kepada Bane penjenayah jahat yang mahu meletupkan seluruh Gotham dengan bom atom. Bane di lahirkan di Neraka Dunia. Hanya dia seorang yang berjaya keluar dari penjara paling berbahaya di dunia itu.



Dark Knight Rises : Berakhirnya Kisah Batman?

Bruce merasakan perlu campur tangan untuk membantu Bandar Gotham dan pasukan polis yang sedang bergelut untuk menangani rancangan Bane untuk memusnahkan bandar. Bruce mengambil keputusan menyarung suit Batman dan menghalang Bane.





Tapi Batman bukan lawan Bane. Bane tersangat kuat hinggakan Batman kalah teruk dan tulang belakang terkeluar di hentak Bane. Akhirnya Batman di kurung dalam Neraka Dunia. Dalam penjara itu Batman menyaksikan melalui tv kemusnahan bandar Gotham dan berusaha untuk panjat tembok penjara itu untuk keluar.

Dark Knight Rises : Berakhirnya Kisah Batman?
Catwoman yang seksi, sangat tangkas.

batplane Batman yang cool! canggih giler.

Endingnya?? tu korang kena tengok sendiri. Dah tengok mari kongsi di ruangan komen. ngehngehngeh dan paling menarik, ini merupakan filem di mana bermulanya saat Robin muncul.


untuk movie ni jijah bagi 10/10 bintang! yeaahhh



34 comments:

  1. Lama dah MTT tak tengok muvee. Uhukkk~ Sedehhhh :P

    Selamat berpuasa untuk jijah sekeluarga :)

    ReplyDelete
  2. lama xtgk wyg sejak praktikal ne :((

    ReplyDelete
  3. @BeloG MTT hehe ni pon jijah baru berjinak2 nak tengok wayang balik..

    ReplyDelete
  4. @Eca Dwinky Asha takpe lepas praktikal boleh tengok wayang balik..haha

    ReplyDelete
  5. @khairul ngeee memang smart! tengok citer dia pon dah tahu best..

    ReplyDelete
  6. Ym tak pi lagi...slalunya yg paling awal tgk tapi sbb busy yang amat.huhu...malam ni ingat nak pi tgk la lepas terawih...hiks....

    ReplyDelete
  7. ala.. teringin nak tengok.. huhu.. kena tunggu download la jawabnye..

    ReplyDelete
  8. @YaYaNsMuM a.k.a YM hahaha sempat pulak tu nak tengok..hehe

    ReplyDelete
  9. @aisya download pon ok. beli cd lagi ok..hehe

    ReplyDelete
  10. tak berkesempatan lg nak tgk. hukhuk

    ReplyDelete
  11. @Cik tikah takpe.. banyak masa lagi boleh tengok..hehe

    ReplyDelete
  12. @Hafizzi Aziz hehe banyak masa lagi boleh tengok..lagipun bulan puasa kan..hehe

    ReplyDelete
  13. wahhh smngat kak jiejah kite ni tau hehee ^_^

    ReplyDelete
  14. @shida'R hahaha semanagat berkobar2 tengok movie dengan suami..kalau dia takde tak leh tgk wayang dah..hahaa

    ReplyDelete
  15. x saba nk tgok..tp de org nsihatkn kna tgk dr batman the begins bru fhm..huhu

    ReplyDelete
  16. @hatiku berwarna warni takde la..jijah tak tgk dr batman awal pon boleh faham dah citer dia..hehe

    ReplyDelete
  17. weweeeetttt .

    tengok ngan asben seyh . kat Sabah bahhh .

    hurhurhur :D

    ReplyDelete
  18. xde sape nak teman daku pi tgk wayang..sobs..sobs.. nampaknya kena beli DVD dia la.. cerita dia dah agak dah mesti best punye..

    ReplyDelete
  19. @hudahassan ^^ hahaa ye bah..kalau tak bila mahu tengok ini movie maa...hohoho

    ReplyDelete
  20. @Azzahsumpah best giler sis! kalau jijah nak tengok lagi je.

    ReplyDelete
  21. @Aida Omar dah agak best kan..bila tengok lagi best giler!huhuhu

    ReplyDelete
  22. ramai yg ckp best movie batman ni..tak berpeluang nk tgok lg..:)

    ReplyDelete
  23. besh la ea? kena tgkla t ni..hihi.

    ReplyDelete
  24. lama tak tgk wayang..jom jijah kite tgk wayang.hahaha :)

    ReplyDelete
  25. @nuyui a.k.a miss YUI wajib tgk yui! the best ever batman!

    ReplyDelete
  26. @ayuthihihi jom citer ape yg akan keluar lagi nanti yg best2..hee

    ReplyDelete
  27. mmg best betoi la ni kalu jijah bg markah penuh :-)

    ReplyDelete
  28. @IntaNBerliaN serius memang best giler kak! nak tgk lagi ni..haha

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!