Sunday, July 29, 2012

Review The Amazing Spider Man


Seminggu duduk KK hari tu. masa terluang aje jijah dan suami menonton wayang. Almaklumlah jijah kalau nak tengok sorang-sorang memang taklah. so makanya lepas filem Batman kitorang tengok. Spider Man ni pula menyusul. ngehngehngeh.


sinopsis

The Amazing Spiderman ini mengisahkan Peter Parker yang di tinggalkan oleh ibubapanya dan di besarkan oleh pakcik dan makciknya. Bapa Parker meninggalkan rahsia dan Peter cuba mencari ayahnya lalu terjumpa satu briefcase yang mengandungi beberapa barang yang membawa Peter ke makmal Oscorp seorang saintis yang terkenal.




Peter Parker dari seorang remaja biasa yang secara tiba-tiba mendapat kuasa luar biasa setelah digigit oleh labah-labah kajian di makmal Oscorp milik Dr Curt Connors.

Peter ni berikan formula kepada Dr Curt Connors yang akhirnya mewujudkan Lizard. Dr Cut Conners mengimpikan tangannya yang kudung dapat di sembuhkan semula dengan kaedah genetik manusia dan cicak. 

Lepas kemunculan lizard, spiderman menjadi hero untuk menyelamatkan orang awam. 


Keseluruhan filem The Amazing Spiderman masih baik. kasi 4/5 bintang! hehe




26 comments:

  1. best klu bwk anak2 ni..Batman pon x tgk lagi

    ReplyDelete
  2. wah..btul2 sakan tgk wayang ni :)
    ap beza dgn spiderman sblm ni ek?ad beza tak?

    ReplyDelete
  3. best kan? cik tikah suka giler cite ni :D

    ReplyDelete
  4. @khairul filem ni best! try la tgk dgn anak2..hehe

    ReplyDelete
  5. @ayutentah..tak pasti pulak jijah..yg pastu hero herion kali ni lain...hehe

    ReplyDelete
  6. @Cik tikah best2..boleh la layan lagi..hehe

    ReplyDelete
  7. alah..hero die dah tukar.. tak beshh.heee

    ReplyDelete
  8. @Izzah Ab Aziz tu la tu.. hero yg ni jambu cikit..dah la banyak cinta cintun..hehe

    ReplyDelete
  9. dni tak dapat tengok lagi.. sobss :'(

    ReplyDelete
  10. @Ardini Humaira hehe beli cd je kak pon boleh..free2 tengok sama suami :)

    ReplyDelete
  11. yg penting spiderman henggsenggg . haha

    ReplyDelete
  12. @shida'R hehe haaaa ada masa pegi la tengok...hehe

    ReplyDelete
  13. @-meeSUPERGIRL- haah..spiderman ni muka budak2 jer..

    ReplyDelete
  14. batman besh ! spiderman xtgk lagi hehe

    ReplyDelete
  15. @anaztasias nora aira jijah suka lagi batman dari spiderman..hehe

    ReplyDelete
  16. Belum tengok lagi. Mesti best. hee :D

    ReplyDelete
  17. ade yg ckp best.. ade yg ckp xbest.. tunggu download je la kak.. malas nk g tengok wyg bulan puasa ni.. huhu

    ReplyDelete
  18. @aisya akak pon nak download jugak..hehe tak puas tengok..

    ReplyDelete
  19. yui suka..slh stu fktor hero comel..hihi.

    ReplyDelete
  20. akak xminat sgt tp hubby minat :-)

    ReplyDelete
  21. @IntaNBerliaN hehe biasalah orang lelaki..minat filem2 camni..hee

    ReplyDelete
  22. Mcm hemsem je heronya..:D

    ReplyDelete
  23. @Azzah memang hensem... muka budak2..hehe

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!