Perjalanan Menarik Di Sabah


Baiklah.. dah tamat percutian daku di KK. entry pon dah up. mari kita mulakan cerita.... Kali ni nak cerita perjalanan daku ke Sabah. Sesampai KKIA(KotaKinabalu International Airport) dalam 5.30 petang hari sabtu suami dah siap tunggu pintu keluar. rindu dia..hehe

hari seterusnya berjalan sekitar Kota Kinabalu.. pergi Tanjung Aru Beach, Sutera Harbour. cantik pantainya di sini. airnya biru melaut..

daku memang pencinta sejarah. salah satunya daku pergi ke Tugu peringatan Double Six di Sembulan, Kota Kinabalu. Tugu ni menandakan tapak tragedi "Double Six" yang telah mengorbankan sebahagian pemimpin tertinggi Negeri Sabah dalam nahas kapal terbang pada 6 Jun 1976.


kemudian ke Muzium Sabah. dalam muzium sabah ada replika ikan paus yang mati terdampar di pesisiran laut sabah. tapi sayang tak di benarkan bergambar. ngeee



ni memang muka gayat naik jambatan gantung.


ini kampung warisan. macam-macam rumah suku kaum Sabah ada di sini..

 tempat paling tinggi di KK ialah Signal Hill. kalau nak tengok seluruh bandar KK boleh tengok dari Signal Hill/ Bukit Bendera ni.


gambar di bawah ni merupakan bangunan Yayasan Sabah iaitu Menara Tun Mustapha.


bila ke Kota Kinabalu usah di lupa dengan Pasar Filipin. banyak kraftangan, mutiara,kerongsong ada di sini




dan yang paling menarik apabila daku berada di sini.. daku jumpa blogger comey ni!
si dia pemilik belog shelittlesunshine
orangnya sporting habis! family pon sempoi..  suka daddy mymy, banyak bercerita..
aunty laila pula suka cerita pasal camping. memang best!
oyen,anis,mymy sambil jadi tour guide mereka juga jadi honeymoon photographer.. hahaha
kami suami isteri asyik jadi model bergambar je. kat mana ada tempat menarik kat situ lah dia snap! 
memang view cantik giler!


entry lepas ni tempat tempat menarik di sabah lebih banyak gambar kitorang..
sila jangan muak :P


family dian dah macam family jijah sendiri..seronok!

Previous
Next Post »

52 insan comel komen

Write insan comel komen
dilla nadila
AUTHOR
7/24/2012 8:41 AM delete

jijah...
dila pun baru balik honeymoon kt sabah ni
best sgt2 kat sabah kan jijah
dila suke
wat mase ni tak sempat lagi nak update momen kat sabah tu...dila busy ngan keje skrg.kt uma lak nak prepare makann, baju n sume2 so kt uma mmg xsempat nk update jugak..
tp dila akan update jugak insyaallah
setkat ni pun bru 1 entry je psl sabah yg dila sempat update..
jemputla singgah kalo jijah ade mse nnt ye yang~
http://kimpalkasihduke.blogspot.com/2012/07/assalamualaikum.html

Reply
avatar
7/24/2012 8:48 AM delete

hihi,yui pnh p tmpt ni.. mmg besh! tmbh2 kat pasar filipin tu..geram tgk!

Reply
avatar
ZEEQA AJIE
AUTHOR
7/24/2012 8:53 AM delete

takde bawakkan ole2 mutiara ke untuk kite?? hehe

Reply
avatar
Oshin
AUTHOR
7/24/2012 8:54 AM delete

Mereka pon da jadi family Oshin..ngee...rindunya nak ke Sabah lagi especially kat family MyMy...huhu

Reply
avatar
7/24/2012 9:21 AM delete

wahh..bestnya ada photographer sendiri yer.

Reply
avatar
7/24/2012 9:31 AM delete

wah bestnya..hehe..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
7/24/2012 9:50 AM delete

:) bercuti sambil beramah mesra gini gaya ye..hihihi.takpe.ayut tak muak..mmg suke tgk gmbar and antu amek gmabar gak.hahaha

Reply
avatar
7/24/2012 10:02 AM delete

seronoknya jijah jenjalan banyak tempat. bilalah dni nak merasa g sabah nih :D

Reply
avatar
Miz Sharmia
AUTHOR
7/24/2012 10:51 AM delete

owh.....rindunye ngan sabah.. my hometown. :)

Reply
avatar
Juliet_iRa~"
AUTHOR
7/24/2012 11:15 AM delete

bestnyaaa jijah!hehhee..

ni kira honeymoon kali ke bapa ni..hahaha..:))

bestnyaaaa..ira teringin nak gi sabah tau!huhuhu..tp xda rezeki lagi..huhu

Reply
avatar
cik najihah
AUTHOR
7/24/2012 12:07 PM delete

besnye..sampaikan salam sy kat gunung2 kat sana hihi

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
7/24/2012 12:15 PM delete

happy jijah, dpt bercuti seminggu dgn husband. Jijah, gmbar jijah kat gunung kinabalu tu sume cntik2..

Reply
avatar
Cik Rongoks
AUTHOR
7/24/2012 12:43 PM delete

bestnye dapat g sabah..bila la ika pulak nk judak my tu.dah 2 tahun kenal dlm blog.tp tak penah jumpe pon. hihi

Reply
avatar
puan.mila
AUTHOR
7/24/2012 1:01 PM delete

jijah..tolong ajrkan camne nak dpt BE..hehe..selama berblog xpenah pun dpt..dah update survey tp xde pepun..huhu

Reply
avatar
khairul
AUTHOR
7/24/2012 1:16 PM delete

Sabah mmg best lah

Reply
avatar
7/24/2012 2:24 PM delete

bestnya jijah jalan2 ke Sabah. Saya Sabah je belum jejak lagi. Kalau jijah pindah ke Sabah bolehlah terjah hahaha, dah macam pantun pulak. Update lagi tempat2 best kat sana.

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
7/24/2012 4:00 PM delete

bestnya jijah...

Reply
avatar
PinkUmmi
AUTHOR
7/24/2012 4:34 PM delete

bestnya Jijah dah smp Sabah..akak tak sampai lagi kat sana...suami akak pnh pergi sana, dia ckp gi Sabah memang best...

Reply
avatar
7/24/2012 4:45 PM delete

aku orang sabah . tapi xprnah lgi p tugu double six n muzium sabah tuu . hahhaa .

signal hill best p waktu malam .

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 4:55 PM delete

@dilla nadila orait yunk.. jijah ada baca tapi tak sempat nak komen.. masa tu jijah pon kat sabah..hehe nanti jijah baca yer :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 4:57 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI geram tgk brooch,gelang kristal kan yui..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 4:57 PM delete

@ZEEQA AJIE hahaha sebuk berjalan xsempat nak beli ole2..ngee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 4:58 PM delete

@Oshin family mymy best tau! sporting sungguh :)

Reply
avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
7/24/2012 5:07 PM delete

Bestnya. Teringin nak pergi ke Sabah jugak. hee :D

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 5:07 PM delete

@Eca Dwinky Asha haha secara tak langsung la eca..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 5:07 PM delete

@sHaR!Na eLyaNa ada masa pegi la yer..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 5:09 PM delete

@ayutoh yeker... nnt leh la amik gambar jijah dan suami masa konvo mr navy kita nanti..eh tetibe..hahaha

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 5:09 PM delete

@Ardini Humaira InsyaAllah coming soon kak dni.. lagi syok bawak baby :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 5:10 PM delete

@Miz Sharmia ooowahh.. best tu your hometown!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 5:11 PM delete

@Juliet_iRa~" honeymoon first time kot.. hehe nanti boleh pegi ira,, banyak masa lagi..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 5:12 PM delete

@cik najihah oh gunung cik najihah ni kirim salam padamuuu...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 5:13 PM delete

@LiNda hehe yeker... biasalah photog yg amik..mmg cantik! heheee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 5:13 PM delete

@Cik Rongoks boleh bah kalau kau.. kalau dpt sabah mymy boleh jumpa..senang je nak jumpa dia..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 5:18 PM delete

@puan.mila huhuhu rajin2 la hantar tiket soalan kat nuffnang...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 5:18 PM delete

@khairul yup..banyak tempat menarik!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 5:19 PM delete

@ღ cik faye ღ hehe insyaAllah boleh pegi nanti.. ok2 mmg ada entry lagi pasni..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 5:20 PM delete

@Azzah memang best la kak...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 5:20 PM delete

@PinkUmmi super duper best kak.. try la ikut suami akak nanti kalau ke sabah..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 5:26 PM delete

@Jiwa Perempuan Gila hish2.. dasyat tol..hahaha dah g gak waktu malam kat signal hill tu... nmpk lampu2 jer..lalala :p

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 5:26 PM delete

@Sally Yatiey jom cuti2 malaysia :)

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
7/24/2012 6:02 PM delete

wahhh seronoknyerrr ;) hihihi...

Reply
avatar
Izzah Ab Aziz
AUTHOR
7/24/2012 6:13 PM delete

bestnyer SABAH..jauh tue...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 7:18 PM delete

@shida'R memang seronok shida!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2012 7:18 PM delete

@Izzah Ab Aziz InsyaAllah pasti akan pegi juga suatu hari nanti yer..

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
7/24/2012 9:48 PM delete

alahaiii cantiknya.. best jijah dpt g honeymoon.. :-)

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
7/24/2012 11:05 PM delete

Hari tu ada plan dgn family nak pergi KK ikut jalan darat ni. Org cakap tak jauh sgt cuma kena lalu Brunei je la.. tp tu la, mak ayah xfree pulak.. bila diorg free sy pulak yg xbalik. huhu

Reply
avatar
7/24/2012 11:38 PM delete

Eza dah penah smpai situ.. G hot spring segala. Sabah memang best :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/25/2012 5:15 AM delete

@IntaNBerliaN hehe best giler kak..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/25/2012 5:16 AM delete

@aisya ala takpela aisya.. banyak masa lagi la..boleh je aisya pegi len hari nanti..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/25/2012 5:17 AM delete

@Eza Boom Boom :) sabah banyak tempat menarik untuk di lawati kan :)

Reply
avatar
cik pelita
AUTHOR
12/14/2012 5:47 PM delete

Semakin berkobar-kobar rasenya mahu menjejakkan kaki ke negeri di bawah bayu. I love Sabah, oppsss terlebih suda.. Jum lepak kat belog cik pelita..

http://pelitahiasan.blogspot.com/

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/14/2012 10:30 PM delete

@cik pelita welcome to sabah..hehe bestt!

Reply
avatar