Iklan BERNAS | Hari Raya 2012

8:30:00 AM 36 Comments A+ a-


Iklan raya BERNAS memang touching..




daku tengok iklan ni kat youtube mengalir airmata juga.. sebak!
satu iklan yang sangat menginsafkan
pengorbanan anak yatim nak balik kampung dengan pelbagai dugaan... untuk menziarahi kubur ibu nya.. memang touching!
serius daku tengok iklan ni buat daku makin sayang kat anak yatim..

di kala kita gembira ingatlah anak-anak yatim yang tiada orang tersayang..
semoga Allah memberkati kehidupan anak yatim ini.

hargailah kedua orang tua mu selagi mereka masih hidup...
sayang mak ayahh!!


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

36 insan comel komen

Write insan comel komen
Myra Jay
AUTHOR
8/10/2012 8:39 AM delete

Myra tengok video ni pagi tadi, part last sekali tu tanpa sedar air mata menitis...huhuuu
Sedih sangat..

Reply
avatar
8/10/2012 8:39 AM delete

huhu..mmg touching kan..dugaan hidup mereka tanpa mak & ayah..

usap kepala anak yatim pon leh dpt pahala, inikan plak menjaga mcm anak sendirik kan..;)

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
8/10/2012 8:45 AM delete

sedih kan, dari dulu memang rsesedih je tgok muka anak2 yatim. lg sedih tgok anak yatim yg kecik2 tu. Tersentuh rase ati

Reply
avatar
8/10/2012 8:45 AM delete

yui tak persan lg iklan ni..kalau tgk mesti sebak..waaa

Reply
avatar
nur anis
AUTHOR
8/10/2012 9:20 AM delete

iklan raya memang sentiasa ditunggu time nak raya ni..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
8/10/2012 11:32 AM delete

lom pernah tgk lg..klu tgk touching mestinya.klu dh bab mak ayah ni mau tak sedih..

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
8/10/2012 11:34 AM delete

sedihnya iklan yg ni.. nak tahan airmata pun xleh.. huhu..

Reply
avatar
8/10/2012 11:42 AM delete

bercucuran air mata tengok iklan ni, jijah. huuu... dah la akak takleh balik raya...:'(

Reply
avatar
8/10/2012 12:01 PM delete

knp takde pulak dekat tb eh? spatutnye iklan mcm ni kena tunjuk umum .. bg kesedaran .. kee mee yg tatau iklan nih dah kua tb ?

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/10/2012 12:33 PM delete

@Myra Jay samalah... part last tu yg sedih sgt tau...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/10/2012 12:34 PM delete

@Nens Collection yup..sedih kan.. tgk dorang kesian sgt..kita gembira tapi dia sedih..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/10/2012 12:35 PM delete

@LiNda huhuhu betul2..kesian kan.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/10/2012 12:35 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI kat tb3 ada..tp sekerat je..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/10/2012 12:36 PM delete

@nur anis betul2.. tu yg rasa syahdu beraya ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/10/2012 12:38 PM delete

@ayutada kat tb3.. kdg2 je keluar.. tapi tak penuh sekerat je pon..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/10/2012 12:38 PM delete

@aisya betul2.. memang mengalir juga.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/10/2012 12:39 PM delete

@Ardini Humaira betul2.. jijah yg raya dgn makayah pon turut rasa sebak!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/10/2012 12:39 PM delete

@-meeSUPERGIRL- ada la mee kat tv3.. tp jarang keluar..siapa yg tgk tv selalu tu mmg tahu lah tapi tak penuh..separuh je

Reply
avatar
najihahfara
AUTHOR
8/10/2012 12:59 PM delete

x sempat tengok pun lagi huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/10/2012 1:16 PM delete

@najihahfara takpe tgk utube pon boleh..hehe

Reply
avatar
shizansyafik
AUTHOR
8/10/2012 1:36 PM delete

tgk iklan ni pg tadi... sebakk... rasa macam kita yang masih ada mak ayah ni kadang2 take for granted... kesian kan 2 budak ni jijah...

Reply
avatar
Cik Rongoks
AUTHOR
8/10/2012 1:46 PM delete

ika tak tgk lagi .hukhuk
nk tgk on9, line slow la pulak T_T

Reply
avatar
8/10/2012 1:56 PM delete

alaaaaaa office suami nora block plak video ni. malam kang nak tgk kt umah :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/10/2012 2:04 PM delete

@shizansyafik sebak sgt yunk..bersyukur la kita da keluarga kan..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/10/2012 2:05 PM delete

@Cik Rongoks takpe slow2.. ada iklan tu nnti..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/10/2012 2:06 PM delete

@anaztasias nora aira hehehe boleh je kak..kalau kat rumah nak ngis pon boleh...

Reply
avatar
Phat
AUTHOR
8/10/2012 2:54 PM delete

mmg terbaik buat org yg tgk tersentuh

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/10/2012 2:58 PM delete

@Phatbetul! thumbs up buat penerbit,pengarah video ni...

Reply
avatar
8/11/2012 6:00 AM delete

dihujungnya sangat sebak

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/11/2012 7:34 AM delete

@the malay male betul tu..sedih teramat sgt!

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
8/11/2012 4:36 PM delete

akak jugak yg xtgk2 lg iklan ni.. nak tgk tp tenet ni slow plak dah.. susah nk tgk.. adehhhh

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/11/2012 7:13 PM delete

@IntaNBerliaN akak tgk kat tb lah..ada jugak tu..

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
8/11/2012 11:13 PM delete

tersentuh shida tgk vdeo nih..jiejah huhu~

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/12/2012 7:46 AM delete

@shida'R mmg sedih kan shida... sebak rasa!

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!