Thursday, August 16, 2012

Persiapan Raya


Dulu bujang... 
persiapan raya macam baju raya, kasut raya, beg tangan raya semua beli sendiri..





Raya tahun ni??
yeyyy aku dah ada suami! tapi belum berANAK.. hahaha

baju raya...
kasut raya....
handbag raya.... 
keronsang raya....
kami akan shopping raya last minit nanti.hehehe
tema raya kami suami isteri adalah HIJAU!!
seronoknya nak beraya bersama buat kali pertama ni..hehehehe

Raya pertama,kedua dan ketiga jijah kerja. 
so jijah ambil masuk syif petang 2-9pm.
pagi Hari Raya Pertama tu sempat lah sembahyang raya, salam-salam, makan ketupat,lemang,rendang...faveret tu...

disebabkan tahun ni jijah ada dua buah keluarga..maka, haruslah ke rumah mertua dan sedara-mara belah suami.
nasib la rumah parent suami dan rumah family jijah dalam 10minit gitu.
dan rumah sedara mara suami pon dekat kampung-kampung situ juga. untung di situ...hahahaa :)
tapii........... kena plan baik sebab takut seronok beraya tak poie kojo potang la pulak. hahaha~~


korang macamaner pulak?? hehehe

32 comments:

  1. senang la umah keluarga dekat tak berebut balik aye

    ReplyDelete
  2. best la rye bile dh ada hubby..syaz insyaAllah thn depan =)

    ReplyDelete
  3. Salam...laaa..dekat sangat umah mertua tu.. nengok abang long ni..mertua kat T'ganu..kampung sendiri kat Johor..so, melilau jauh tiap kali raya..baru ada cabaran!! huhu

    ReplyDelete
  4. slmat hari raya dear!bt persiapan baik2 yer :)

    ReplyDelete
  5. tema baju raya akk thn ni agak "sedih".. hihihihi.. harap cantik dlm gmbr nanti..

    samalah kita jijah, rumah mertua dekat2.. hihihi.. cian cik jijah kena kena.. jgn makan kuih raya jer, nnti terlupa nak gie keje.. hihihi

    ReplyDelete
  6. alahai..akak tabek la ngn nurse2 yg keje di hari raya ni..banyak berjasa tau..

    selamat hari raya jijah & husband..;)

    ReplyDelete
  7. @nuyui a.k.a miss YUI tu la pasal... untung tak payah balik jauh2..hehehe

    ReplyDelete
  8. @Syazlina Khairuddin InsyaAllah nanti giliran syaz pulak..seronok!

    ReplyDelete
  9. @Abang Long hehehe tp seronok abg long baru terasa balik kampung ooo balik kampung..hehehe

    ReplyDelete
  10. @Zana Adieyza hehehe tu la takut terlupa nak g keje jer..hehe

    ReplyDelete
  11. @Nens Collection tq kak..berkhidmat untuk masyarakat kak.. tu lagi penting!

    ReplyDelete
  12. dila cuti seminggu..raya umah kampung mak hubby..
    kitorg ni family due-due kat KL so bile raye kne la balik uma atok nenek.hehehe
    neves la jijah nak balik kampung orang lain.tak biase.........................

    ReplyDelete
  13. selamat hari raya maaf zahir & batin.. phat oren gitew tahun ni hehe

    ReplyDelete
  14. bagus jugak rumah dekat2 macam tu.. xpening sgt nak raya pergi mana2 kan kak? hehe..

    ReplyDelete
  15. mee belum legkap lagi . guk . tudung raya tak beli lagi .. jbwnye pakai sarung guni lah nanti kat kpala . HAHAHA

    ReplyDelete
  16. akak dgn asben pun kg dlm 10minit je,senang nak ulang alik,sedara mara pun x ramai,jln2 umah jiran je la.
    selamat hari raya jijah ye,maaf andai akak ada tersalah kata

    ReplyDelete
  17. wah senang banyaklah jijah yer, tautlah leh pi kerja lagi waktu petangnya... sambil raya kena kerja sedihkan, tapi kena berbakti pada masayarakat, banyak pahala tu...

    selamat hari raya jijah.. semoga bahagai keakhirnya

    ReplyDelete
  18. dekat sangat senangkan tak payah nak lambung syiling :)

    ReplyDelete
  19. best duduk dekat2 eh, hehe slmt hri raye

    ReplyDelete
  20. @dilla nadila hee tak pe syg..rajin2kan diri k..

    ReplyDelete
  21. @Phatmesti comey syaza pakai oren kan..

    ReplyDelete
  22. @aisya kdg2 berebut gak nak balik mane satu..hehehe

    ReplyDelete
  23. @-meeSUPERGIRL- ala relax la banyak masa lagi pon...hehe

    ReplyDelete
  24. @mama aryan kan kak.. pusing tang situ sini jer..hehehe

    ReplyDelete
  25. @Sally Yatiey salam lebaran dik.. ampun maaf di pinta :)

    ReplyDelete
  26. @Zie takpela kak..raya pon kat sini2 jugak..tak kesah.. yg sakit lagi memerlukan :)

    salam lebaran kak.. ampun maaf di pinta :)

    ReplyDelete
  27. @amir aizat ngeee best sungguh la sgt.. kena rasa dulu raya nanti..hahaha

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!