Friday, April 26, 2013

Buku Nama-nama Islam Untuk My Baby


Tahun lalu suami jijah ada dapat baucer buku RM200 masa study kat UNITAR dulu..
dengan baucer tu dia belikan jijah pelbagai buku macam dalam entry sini...

yang paling menarik sebenarnya nak cerita kat sini... 
dia ada belikan jijah buku Nama-nama Islam..
perancangan yang hebat sebenarnya my hubby ni tau!
kalau dulu takde rezeki anak lagi.. jadi memang tersimpan la buku tu....
tapi kini buku tu jadi bahan bacaan jijah saban hari.... hehee




Actually... kami sejak bercinta lagi dah siap list nama-nama anak lelaki dan perempuan..
sangat ekspress rakyat!
almaklumlah hampir 11 tahun bercinta you oulss...semua perancangan dah ada :)

Tapi once dah ada buku ni.. mana lah tau jumpa nama yang lagi best ker.. hahahaha
tapi tak mungkin kot sebab nama baby tu suami jijah dari duluu lagi dah sebut-sebut... 
tinggal baby keluar dari perut mamanya jer untuk di realisasikan....hehehe


Alhamdulilah syukur pada Allah atas zuriat yang Engkau berikan ini.. tq Allah!




34 comments:

  1. lamenya bercinta...he3..ape yang penting,nama yg dipilih biarlah yg senang di sebut&mempunyai maksud yg baik ye jijah..x sabar nk tgk baby jijah..
    done klik2 nuff

    ReplyDelete
  2. aja pon ade beli tp 1 je la...xjmpe buku lain.grab je mana ade..tp byk search nama kat internet..mudah dah pntas.hehehe

    ReplyDelete
  3. @fairus mohamad noor InsyaAllah kak.. nama tu senang je di sebut..hehe

    ReplyDelete
  4. @::Aja:: hehe kan... tp jijah xde lah nak cari2 nama byk2 pon..apa yg best itu yg jijah pilih.xde nak tukar2..hee

    ReplyDelete
  5. lamenya couple...hihihi...emm...bagus beli buku nama 2..x rugi pon..leh simpan utk anak akan dtg..hihi....

    ReplyDelete
  6. @lady butterfly kan..xrugi pon.. lagipon siapa2 pon leh guna buku ni.,

    ReplyDelete
  7. pilih jangan tak pilih..kak mv bab nama ni mau berminggu fikir..haha

    ReplyDelete
  8. wahhh dah masanya nak cari2 nama anak lak..bestnya..tak sabar tggu junior jijah ni

    ReplyDelete
  9. kak jijah gune nama sayelahhhhh..hihihi.

    ReplyDelete
  10. @Mrs Velentine hahaha mesti akak kasi nama pelik2 kan..hehe

    ReplyDelete
  11. @MaYa MustWany tq dear..doakan jijah selamat yer :)

    ReplyDelete
  12. @Izzah Azizah nama izzah azizah nama akak jugak..ngeee

    ReplyDelete
  13. mesti dah byk nama dlm list tu kan.. hihi..

    ReplyDelete
  14. wah..cam xsbr jugak nak tahu nama anak jijah ni.

    ReplyDelete
  15. in shaa ALLAH..

    *jijah, good news tu biasa2 je.. in shaa ALLAH..

    ReplyDelete
  16. lamanya jijah brcinta..11 tahun lama tu..
    bagus juga ada buku mcm ni..boleh pilih2 mana yg suka..:)

    ReplyDelete
  17. Wasalam Jijah.. Dah boleh mencari nama2 yang sesuai dah kan? tudia memang segalanya ekpress. haha.. pstttt..nama apa yang jijah dengan suami pilih time bercinta tu ce bitau sikit. haha.

    ReplyDelete
  18. hehe..normal la tu kan dah siap pikir dari dulu nama anak..kihkihkih :)

    ReplyDelete
  19. bagus jiejah plih yg tbaik k :)

    ReplyDelete
  20. @Chic Na mmg banyak nama pilihan..last2 satu tu je yg di pilih..he

    ReplyDelete
  21. @MaMa Rey kan.. banyak nama2 yg best2..

    ReplyDelete
  22. @TiranaAduka waalaikumslm.. tq singgah TA :)

    ReplyDelete
  23. @Diari Si Froggie hehe aida.. nnt kalau dah tahu boy o gurl jijah kasitahu yer nama tu..hee :)

    ReplyDelete
  24. @LiNda mesti linda pon gitu kan..hehe

    ReplyDelete
  25. xmenahan untuk direalisasikan.haha..btw,nanti nak belajar something dri akak..buat bunga yg dri kertas crepe tu eh..nak DIY

    ReplyDelete
  26. haha.. sy tak terfikir pun pasal nama2 baby ni kak jijah.. hahaha..

    janji nama tu ada maksud yg baik, senang nak disebut dan tak panjang berjela2.. hehehe..

    ReplyDelete
  27. @Eca Dwinky Asha ok yunk..boleh2.. nak kawen dah ke?? hehe

    ReplyDelete
  28. @aisya nama dia senang di sebut tapi panjang...sebab nama papanya pon dah panjang..hee

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!