Checkup 18 Minggu

3:00:00 PM 27 Comments A+ a-


Sekarang ni tiap 2 minggu checkup..
jenuh la juga selalu menghadap klinik kesihatan yang ramai orang tu..huhuhu
apa kan daya..hb daku rendah.. jadi kena sentiasa monitor..huhuhu

Hari ni cuti pergi checkup lagi untuk cek balik hb 2minggu lepas punya..


hasil checkup:
berat badan: naik 45kg
urine: normal
hb: 10.7
tinggi rahim: 18cm
kedudukan: dah ada palpitasi



sekarang ni jijah baru seminggu makan satu pil ni..
makan bersama jus buah delima..
harap-harap hb maintain la 11gm ke atas...
risaunya.....huhuhuhu






All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

27 insan comel komen

Write insan comel komen
Nurul Husna
AUTHOR
4/02/2013 3:20 PM delete

jijah, org kata makan jambu batu ok..naikkan hb

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
4/02/2013 3:57 PM delete

sy urine lak prob. huhu

Reply
avatar
JaSSNaNi
AUTHOR
4/02/2013 3:58 PM delete

sangat2 lah seronok bila mengandung.. take care ye..

Reply
avatar
Emma Nyiu
AUTHOR
4/02/2013 4:30 PM delete

Salam jijah..
Baru2 ni sy checkup hb sy 13.. rendah jugak ye hb jijah. patutlah jijah kena slalu checkup. sy sbulan skali. cuma berat st kurang sikit.hehe. mybe sy tension study..
Take care baby inside yahh

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/02/2013 5:57 PM delete

@Nurul Husna ya..jijah ada dengar tu.. tapi susah la nak cari jambu batu tu kat sini..huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/02/2013 5:58 PM delete

@Shizan Syafik Nape yunk? kencing kotor ker ke jarang minum air? hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/02/2013 5:58 PM delete

@JaSSNaNi syukur sis.. dapat merasa pregnant lagi :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/02/2013 5:59 PM delete

@Emma Nyiu kalau ikutkan sebulan sekali g klinik tp sebab baru2 ni hb low tu yg kena g setiap 2minggu..huhu

Reply
avatar
cik chinta
AUTHOR
4/02/2013 6:48 PM delete

mmg sm r, kt pon rtu spi jd 10.4 hb.

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
4/02/2013 10:54 PM delete

kak jijah boleh! chaiyok2!
=)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/03/2013 5:48 AM delete

@cik chinta emm tak tahu la camner nak naikkan hb ni lagi..huhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/03/2013 5:49 AM delete

@aisya huhuhu harap2 naik la hb akak pasni..huhuhu

Reply
avatar
4/03/2013 7:22 AM delete

Akak dulu memang ada problem HB rendah tapi sekarang ada amik ubat dr bagi Ferocom Tablet, tiap pagi akak makan 2 biji, so far alhamdulillah dan hb naik tapi last 2 wks jadi 11 pulak boderline tapi bolehlah...

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
4/03/2013 10:54 AM delete

insyaAllah akak doakan moga hb jijah mkin ok pasni...

Reply
avatar
eima
AUTHOR
4/03/2013 11:17 AM delete

nk kasi tip pun tatau ..cuma kena byk berpantang la ....jgn dok mkn sgt asam2 berawet tu ... minuman berkafein ..tak elok ... nanti kesan pd anak pun ye jugak ... kuning teruk

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/03/2013 12:16 PM delete

@Nurulhuda Abdul Latip boleh la tu kak.. janji 11gm ke atas..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/03/2013 12:17 PM delete

@IntaNBerliaN tq kak.. mudah2an camtu la kak.. makin naik.. amin..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/03/2013 12:18 PM delete

@eimaasam, minuman berkafein jijah mmg tak minum..mybe tak makan sgt makanan yg ada zat besi kot..huhu

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
4/04/2013 1:37 PM delete

in shaa ALLAH..mudah2an check up lepas ni naik ye

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/04/2013 3:02 PM delete

@QasehnyaRania fuh harap2 naik la pasni kak..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!