Checkup 18 Minggu

by - 3:00:00 PM


Sekarang ni tiap 2 minggu checkup..
jenuh la juga selalu menghadap klinik kesihatan yang ramai orang tu..huhuhu
apa kan daya..hb daku rendah.. jadi kena sentiasa monitor..huhuhu

Hari ni cuti pergi checkup lagi untuk cek balik hb 2minggu lepas punya..


hasil checkup:
berat badan: naik 45kg
urine: normal
hb: 10.7
tinggi rahim: 18cm
kedudukan: dah ada palpitasi



sekarang ni jijah baru seminggu makan satu pil ni..
makan bersama jus buah delima..
harap-harap hb maintain la 11gm ke atas...
risaunya.....huhuhuhu






You May Also Like

27 insan comel komen

  1. jijah, org kata makan jambu batu ok..naikkan hb

    ReplyDelete
  2. sangat2 lah seronok bila mengandung.. take care ye..

    ReplyDelete
  3. Salam jijah..
    Baru2 ni sy checkup hb sy 13.. rendah jugak ye hb jijah. patutlah jijah kena slalu checkup. sy sbulan skali. cuma berat st kurang sikit.hehe. mybe sy tension study..
    Take care baby inside yahh

    ReplyDelete
  4. @Nurul Husna ya..jijah ada dengar tu.. tapi susah la nak cari jambu batu tu kat sini..huhu

    ReplyDelete
  5. @Shizan Syafik Nape yunk? kencing kotor ker ke jarang minum air? hee

    ReplyDelete
  6. @JaSSNaNi syukur sis.. dapat merasa pregnant lagi :)

    ReplyDelete
  7. @Emma Nyiu kalau ikutkan sebulan sekali g klinik tp sebab baru2 ni hb low tu yg kena g setiap 2minggu..huhu

    ReplyDelete
  8. mmg sm r, kt pon rtu spi jd 10.4 hb.

    ReplyDelete
  9. kak jijah boleh! chaiyok2!
    =)

    ReplyDelete
  10. @cik chinta emm tak tahu la camner nak naikkan hb ni lagi..huhuhu

    ReplyDelete
  11. @aisya huhuhu harap2 naik la hb akak pasni..huhuhu

    ReplyDelete
  12. Akak dulu memang ada problem HB rendah tapi sekarang ada amik ubat dr bagi Ferocom Tablet, tiap pagi akak makan 2 biji, so far alhamdulillah dan hb naik tapi last 2 wks jadi 11 pulak boderline tapi bolehlah...

    ReplyDelete
  13. insyaAllah akak doakan moga hb jijah mkin ok pasni...

    ReplyDelete
  14. nk kasi tip pun tatau ..cuma kena byk berpantang la ....jgn dok mkn sgt asam2 berawet tu ... minuman berkafein ..tak elok ... nanti kesan pd anak pun ye jugak ... kuning teruk

    ReplyDelete
  15. @Nurulhuda Abdul Latip boleh la tu kak.. janji 11gm ke atas..

    ReplyDelete
  16. @IntaNBerliaN tq kak.. mudah2an camtu la kak.. makin naik.. amin..

    ReplyDelete
  17. @eimaasam, minuman berkafein jijah mmg tak minum..mybe tak makan sgt makanan yg ada zat besi kot..huhu

    ReplyDelete
  18. in shaa ALLAH..mudah2an check up lepas ni naik ye

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!