Jus Buah Delima

8:00:00 PM 24 Comments A+ a-




Bahan-bahan 

buah delima


-Buah delima dibelah 2, diambil separuh dan dikeluarkan isinya. 
-3 sudu teh gula pasir 
-200 ml air 
-ketulan ais 

Cara-cara 
  1. Di dalam pengisar buah-buahan, masukkan isi buah delima, gula dan air.
  2. Kisar sehingga halus, warna air akan berubah daripada merah ke pink ini disebabkan campuran isi dan juga biji delima.
  3. Tuangkan ke dalam gelas dan letakkan ketulan ais. sedia untuk diminum.
  4. Untuk menghasilkan delima shake, cuma tambahkan setengah cawan susu segar. 

Sedapp tau!! Mudah sahaja buat, Selamat Mencuba.


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

24 insan comel komen

Write insan comel komen
miza yusof
AUTHOR
4/11/2013 8:06 PM delete

tak pernah minum lagi jus delima. mesti sedap :)

Reply
avatar
MarnieyZ
AUTHOR
4/11/2013 8:14 PM delete

buah delima tu mcm mna eh? lol. Hahaha. sedap jee tgk. Yummy.

Reply
avatar
4/11/2013 8:37 PM delete

sedap ke?..nanti eca dtg,tlg hidangkan ini yer..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/11/2013 9:23 PM delete

@miza yusof sedapp rasa masam2 manis :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/11/2013 9:25 PM delete

@MarnieyZ akak dah letak gambar buah delima :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/11/2013 9:26 PM delete

@Eca Dwinky Asha buah delima bukan ada jual kat sabah ni.. mane nak cari untuk hidangkan kat eca..hahaha

Reply
avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
4/11/2013 9:56 PM delete

Sedapppppp tak? hehe ^_^

Reply
avatar
cik chinta
AUTHOR
4/11/2013 10:00 PM delete

nk cr delima tu yg pyh d sbh ni. ihi

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
4/11/2013 11:41 PM delete

tak pahit ke dear blend sekali biji dia?

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/12/2013 10:08 AM delete

@cik chinta betul2.. bukan ada kat sabah ni buah delima tu..huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/12/2013 10:08 AM delete

@Chic Na xlah dear.. biji tu boleh gigit sekali..xpahit pon..macam makan koko krunch!

Reply
avatar
4/12/2013 10:43 AM delete

nmpk sedap..sekali tgk cam air milo..huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/12/2013 1:35 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI air milo?? haha xde maknanya yunk..hee

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
4/12/2013 11:37 PM delete

mcm sedap je.. hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/13/2013 2:10 PM delete

@aisya sedappp.. manis tau! nyumnyum.

Reply
avatar
cci
AUTHOR
4/14/2013 6:11 PM delete

pernah minum. tp.. x bape suke.. muehehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/14/2013 9:30 PM delete

@cci hehe sedap la kak.

Reply
avatar
TiranaAduka
AUTHOR
4/15/2013 8:05 AM delete

ta try yg dah ready dlm botol tu.boleh la.buat bonda ta.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/15/2013 7:55 PM delete

@TiranaAduka jus dalam botol pon ok sgt dah..

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
4/16/2013 10:09 AM delete

wah, buah delima tu nampak sedap.. :-)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/16/2013 5:57 PM delete

@IntaNBerliaN buah delima mmg sedap kak :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!