Jus Buah Delima

by - 8:00:00 PM




Bahan-bahan 

buah delima


-Buah delima dibelah 2, diambil separuh dan dikeluarkan isinya. 
-3 sudu teh gula pasir 
-200 ml air 
-ketulan ais 

Cara-cara 
  1. Di dalam pengisar buah-buahan, masukkan isi buah delima, gula dan air.
  2. Kisar sehingga halus, warna air akan berubah daripada merah ke pink ini disebabkan campuran isi dan juga biji delima.
  3. Tuangkan ke dalam gelas dan letakkan ketulan ais. sedia untuk diminum.
  4. Untuk menghasilkan delima shake, cuma tambahkan setengah cawan susu segar. 

Sedapp tau!! Mudah sahaja buat, Selamat Mencuba.


You May Also Like

24 insan comel komen

  1. tak pernah minum lagi jus delima. mesti sedap :)

    ReplyDelete
  2. buah delima tu mcm mna eh? lol. Hahaha. sedap jee tgk. Yummy.

    ReplyDelete
  3. sedap ke?..nanti eca dtg,tlg hidangkan ini yer..

    ReplyDelete
  4. @MarnieyZ akak dah letak gambar buah delima :)

    ReplyDelete
  5. @Eca Dwinky Asha buah delima bukan ada jual kat sabah ni.. mane nak cari untuk hidangkan kat eca..hahaha

    ReplyDelete
  6. nk cr delima tu yg pyh d sbh ni. ihi

    ReplyDelete
  7. tak pahit ke dear blend sekali biji dia?

    ReplyDelete
  8. @cik chinta betul2.. bukan ada kat sabah ni buah delima tu..huhu

    ReplyDelete
  9. @Chic Na xlah dear.. biji tu boleh gigit sekali..xpahit pon..macam makan koko krunch!

    ReplyDelete
  10. nmpk sedap..sekali tgk cam air milo..huhu

    ReplyDelete
  11. @nuyui a.k.a miss YUI air milo?? haha xde maknanya yunk..hee

    ReplyDelete
  12. @aisya sedappp.. manis tau! nyumnyum.

    ReplyDelete
  13. pernah minum. tp.. x bape suke.. muehehe

    ReplyDelete
  14. ta try yg dah ready dlm botol tu.boleh la.buat bonda ta.

    ReplyDelete
  15. @TiranaAduka jus dalam botol pon ok sgt dah..

    ReplyDelete
  16. wah, buah delima tu nampak sedap.. :-)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!