Naluri Kuat Mengatakan Kita Hamil

by - 8:00:00 AM


Dulu hampir setahun daku berusaha untuk hamil..
kalau ikutkan dah banyak upt daku kumpul... yelah nak sangat hamil kan..
setiap kali lewat beberapa hari cik p dalam setiap bulan tu
daku buat UPT tapi hasilnya -ve.. hampa!

Teringat masa sebelum hamil...
kita ni ada naluri...

naluri seorang ibu sangat kuat sebab dapat merasakan kehadiran si kecil dalam rahim kita..
naluri yang mengatakan kamu mengandung..

ikut seperti yang naluri anda cakap.. jika naluri anda kuat mengatakan anda hamil.. sila test! InsyaAllah dengan izin Allah anda hamil.. tapi jika was-was tunggu dulu...

anda jangan risau kalau Allah izinkan bila-bila masa saja anda akan hamil sama ada kita bersedia atau tidak..
percayalah setiap orang ada rezeki masing-masing.. hanya Allah yang tahu segalanya...




You May Also Like

23 insan comel komen

  1. salam kenal dr mama3heroo
    done follow

    ReplyDelete
  2. yg penting D.U.I.T....kalao xde keyakinan mmg susah...n jgn stress2...kan?hehe

    ReplyDelete
  3. tak sabar eza nak melangkah ke alam perkahwinan. hihi ;)

    ReplyDelete
  4. ye jijah.betul tu.lagi pun kite dapat rs perubahan kat diri kite.

    ReplyDelete
  5. jue dulu macam tu. tiba2 gatal tgn beli upt, sblm tu relax je. x ada perasaan nk beli pun. beli 2nd month kawin, first upt terus +ve. syukur.

    ReplyDelete
  6. sama macam kakak sy..nak dekat setahun jugak

    ReplyDelete
  7. naluri ibu mmg kuat kan..

    salam jumaat dear. ;)

    ReplyDelete
  8. ya btul tu.. akak pun camtu..tp anak ke dua.. yg pertama huby lu dpt rs.. pelikkan.. ^_^ ehehe

    ReplyDelete
  9. tu baru naluri nk jd ibu...nntdh jd ibu lg kuat naluri yer :)

    ReplyDelete
  10. lame lagi la kak jijah.. kahwin pun belum lg ni.. hehe

    ReplyDelete
  11. as-salam..
    jijah sihat..harap2 sihat ye.

    setakat ni ciksu tak pernah beli upt.. walaupon pernah mr p mai lambat..

    hari ni tegur, esok comfirm period..huhu

    ReplyDelete
  12. jaa dulu pun masa peknen, sebelum tu mcm ada yg berbisik2 jer suh gi test cecepat. dan hasilnya jaa mmg peknen...hihi...

    ReplyDelete
  13. hari tu pun i pg klinik sbb sakit kepala doctor tanya 'ada rasa mcm mengandung tak? sbb kdg2 kita boleh rasa kita mengandung' heee tapi belum rezeki i lg :)

    ReplyDelete
  14. Betul tu jijah.. sy pun teringin nk merasai naluri "Aku Hamil" tu.. In Shaa Allah akan ada nti.. Saya baru je lepas sebulan operation endometriosis.. bru ni doktor scan. dia kata rahim saya dh bersih luar dalam.. Skang tgh berusaha utk hamil.. Moga ada rezeki utk saya & suami memiliki zuriat kami secepat mungkin.. Moga Allah swt makbulkan segera doa kami.. Aamiin.. =) mesti baby jijah comel nti..(n__n)

    ReplyDelete
  15. @Makwe Kintan jijah doakan moga awak di murahkan rezeki anak selepas ni.. Amin..

    ReplyDelete
  16. biasa naluri ibu mmg kuat kan jiejah :)

    ReplyDelete
  17. @Shida Radzuan haah..naluri tu kuat mnegatakan kita mengandung shida..

    ReplyDelete
  18. Ros pun ada jugak beberapa kali beli upt . tp resultnya kecewa.. masih berusaha dan berdoa moga dipermudahkan. Aminn.

    ReplyDelete
  19. @ros_reeza moga Allah permudahkan dan murahkan rezeki anak buat ros dan suami :)

    ReplyDelete
  20. SaYA dah hmpir 3tahun kawin tp belum ada,rezeki,dlm thun nie sya lngsg x pnah buat ve test,sbb sya sntiasa was2 bla period lmbt,tp bln nie d bln ramadhan sYa sentiasa terasa sperti sya hamil,sbb period dah lewat hmpir 3mgg dn perot sntiasa terasa cramp,nk test tp tkot kecewa lg...

    ReplyDelete
  21. Salam,sya dh.hmpir 3thun kawin tp blum ada rezeki coz period i x tetap,setiap bln lmbt but i tk tpikir nk buat ve test,but diz month di bln ramadhan nie,saya terasa lain mcm period saya dh lwt hampir 4weeks,selalunya tak selewat nie,i nak buat test but i takot kecewa,perot i plak alwayss cramp....ntahlah but naluri i kuat mgatakan i hamil...doakan saya yer dear freinds

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!