Monday, April 29, 2013

Dah Balik Sabah...


Semalam petang flight jijah ke Sabah..
Alhamdulilah selamat sampai....

cabaran dengan keseorangannya membawa 2 beg.. satu beg galas.. satu beg jinjang..berat tu...
awal-awal dah pesan dengan baby supaya baby sihat dan aktif sepanjang perjalanan..
risau juga kan..sepanjang perjalanan nak naik flight..jauh berjalan kaki nak ke kapal terbang dan bila kapal berlepas dan landing tu takut tekanan dan hentakan..
tapi Alhamdulilah dalam kapal terbang baby aktif bergerak...

ingatkan perut kecik 5bulan ni orang tak perasan jijah mengandung..
last-last masa nak tunjuk boarding pass kena tahan jugak..padah pakai baju pregnant! huhuhu
kena la sign borang Limited Liability Statement..maknanya kalau terjadi apa-apa kita tak saman pihak flight..
dan krew tu siap pesan nanti kandungan >28week kena tunjuk surat doktor.. boleh naik flight sehingga 34week jer..hohoho

di sebabkan suami belayar makanya kena lah naik teksi dari airport KKIA 2 ke rumah jijah.. cas rm55..
jadilah dari takde sape nak ambil kan...huhuhuhu :(
yang malangnya sebab seminggu jijah balik kampung dan suami belayar..
kereta pula tak boleh start.. bateri plat la tu kan.. start-start tak leh...huhuhu

hari ni baru nak minta tolong sape-sape jumpkan kereta dia dengan jijah..
harap-harap berjaya lah...sebab nak keje malam nanti..
bila dah start enjin nanti nak terus pergi kedai kereta beli bateri baru...
rasanya dah nak 3tahun tak tukar bateri..huuuu

dah dah..panjang sangat citer ni....
cabaran kan bila kesorangan kat tempat orang... suami pulak takde..mak ayah jauh...huuuu :(
sabar la wahai hati...
moga jijah terus kuat dan tabah di sini.... -_-"



27 comments:

  1. baby seronok dpt naik flight. hope ada yg sudi membantu mummy ni. ;)

    ReplyDelete
  2. Salam Jijah, keje kat Sabah dah?
    jijah naik flight dari mane?
    jijah take care...

    ReplyDelete
  3. Jijah..welcome back to sabah.hihi.bertabah ye jijah...mmg ptt pon nnt apply ct awl n mk sure mntk surt dr doc.bl brg2 bb kt smnnjung je k.tkut kang nk bwk blk xlart dh.hihi.gud luck..

    ReplyDelete
  4. kalo pkai bju bese pn...org tetap taw kite pregnant...hehehe

    ReplyDelete
  5. mahalnya RM55...tpi mmg macam tu rate dia.kalau akak kenal keta cater..dorg xcas mahal camtu..paling kurang RM30 je.

    ReplyDelete
  6. wlupun dekat jijah ngan suami pun jauh jugak kadang2 kan... hmmm

    demi negara ...

    ReplyDelete
  7. jijah.. kuat ye sorang2 kat sana.
    sekarang kereta dah boleh start blom?

    ReplyDelete
  8. tabah lah kak jijah. :) nanti ada lah org tolong tu.. :3

    ReplyDelete
  9. ya Allah,kuatnya jijah..tapi nak buat mcmana kan,dah tinggal sorang2,kena kuatkan jugak dri dgn bwk perut lg kan..xpe,sabar itu manis,semoga ada nikmat disebalik kesabaran jijah ni..;)

    ReplyDelete
  10. Alahai sabar ye..
    bertugas kt sabah ye jijah..

    ReplyDelete
  11. kesiannye kak jijah.. huhu..
    baby, jaga mama elok2 ye.. hehehe..

    ReplyDelete
  12. @eMMejijah naik flight dari LCCT kak :)

    ReplyDelete
  13. @eima kadang2 rasa diri ni tak kuat sgt kak.. tapi terpaksa..huhu

    ReplyDelete
  14. @dhiera Alhamdulilah dhiera.. pas jumper n tukar bateri baru dah ok dah kereta..huhu

    ReplyDelete
  15. @fairus mohamad noor yer kak.. jijah keje kat sabah ikut suami..

    ReplyDelete
  16. Kesiannya.. Tapi mesti happy sangat-sangat balik Sabah. Akak dok kat mane?

    ReplyDelete
  17. @Isabel Diaz happy kalau dapat jumpa hubby..huhuhu akak duk kat telipok.. keje kat likas..

    ReplyDelete
  18. sabar ye jijah.. semoga dipermudahkan segalanya

    ReplyDelete
  19. takpe jijah,belajar bedikari dan bersusah2 skang..so nanti ble susah,kita tau ape nak buat kan..be strong hokeh..baby kuat sebab mommy kuat :)

    ReplyDelete
  20. @Shizan Syafik insyaAllah..harap2 semua berjalan dgn lancar..huhu

    ReplyDelete
  21. @Azhafizah Md Nor tq dear fiza.. hope jijah lebih kuat selepas ni..huhu

    ReplyDelete
  22. sib baik bby dok diam2 kan..
    dugaan betoi kan.
    nak suruh tukar bateri bau ler tu..

    ciksu, kalau nk blk kg tak bawa keta.. cabut je plug bateri tu..

    ReplyDelete
  23. @QasehnyaRania oo kena cabut yer baru bateri tak plat??

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!