Lirik Lagu Akur Janji Edie feat Wanie

3:00:00 PM 36 Comments A+ a-


Mungkin ada yang belum pernah dengar lagu ni kan.. Macam biasa lagu ni jijah dengar dekat radio Suria.fm. Cuba hayati lirik dan lagu ni.. memang best dan menusuk kalbu. 

Buat pengetahuan korang.. lagu ni merupakan lagu tema sebuah majlis perkahwinan di belah timur. maka dengan itu lagu ni sesuai la sangat bagi pasangan yang bakal berkahwin mahupun sudah berkahwin.

Jijah tahu lagu ni memang kena dengan rata-rata pasangan bercinta. bila kita bercinta kita juga berjanji akan setia, saling saling menyayangi, hidup mati bersamanya, kau lah kekasih awal dan akhir, jiwa raga ku serah padamu.. begitu dengan perasaan jijah masa bercinta dulu. dan alangkah manisnya bila percintaan kita itu terikat dengan sebuah ikatan yang sah. manis kan :)

Dan bila terikatnya dengan ikatan yang sah kita percaya itulah jodoh yang Allah berikan kepada kita. Dan InsyaAllah moga Allah merestui hubungan yang telah terbina hingga kekal abadi... 




jijah suka lagu ni!


Tak pernah ku menduga
Kan bertemu denganmu
Bersatu di alam cinta
Tak pernah ku merasakan
Bahagia begini
Di sisimu
Kekasih ku sayang kan kamu
Cintaku kasihku untukmu
Kekasih hanya kau ku mahu
Hidup dan mati bersamamu
Akur janji setia padamu
Akur janji menjaga hatimu
Akur janji jiwa dan ragaku
Ku serah padamu
Akur janji ku hanya untukmu
Akur janji kaulah kekasihku
Akur janji seluruh hidupku
Ku serah padamu
Aku tak bisa sendiri tanpamu
Sedetik pun ku tak mampu
Sejuk hatiku oh tenang jiwaku
Memandangmu
Hatiku hatimu telah bertemu
Sayangmu sayangku jadi satu
Rindumu rinduku disimpulkan
Terciptalah sebuah ikatan
Akur janji setia ku padamu
Akur janji menjaga hatimu
Akur janji jiwa dan ragaku
Ku serah padamu
Akur janji ku hanya untukmu
Akur janji kaulah kekasihku
Akur janji seluruh hidupku
Ku serah padamu
Ku percaya
Jodohku denganmu
Ku percaya
Kau permaisuriku
Ku percaya
Kasih sayang kita kan kekal abadi
Moga Tuhan merestui



Jijah doakan kebahagiaan kawan-kawan jijah sehingga terciptanya sebuah ikatan yang sah! Amin...


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

36 insan comel komen

Write insan comel komen
pena rozie
AUTHOR
6/28/2012 8:32 AM delete

rozie pun suka lagu ni....

Reply
avatar
eima
AUTHOR
6/28/2012 8:33 AM delete

dak opis aku suka ebenor lagu ni .. kemain dok mendonlod pastu blutooth...tp bg aku yg bkn penggemar mendgr lagu ni ....tak sedap pun ...kiki

sbb aku tak minat dgr muzik....
tp bila dihayati lirik2 ... indah rupenya

Reply
avatar
Ida Firdausi
AUTHOR
6/28/2012 8:52 AM delete

oh suka!!

its my ringtone too.. upss jiwang sudeyy ~ :)

Reply
avatar
6/28/2012 9:07 AM delete

yui pon uska dgr..kat suria kerap kuar kan..

Reply
avatar
6/28/2012 9:45 AM delete

sedapp...lagu ni!
akak x pernah dgr lagik..sbb mmg x suka dgr radio..huhu

semoga bait2 lagu tu..membawa seribu pengertian buat kita sume..aminnn

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
6/28/2012 10:11 AM delete

ku percaya..pasti tercipta sebuah ikatan.akur janji.insya Allah.fuhhh..sies ayut melayan lagu ni pepagi tak pasal2.hahaha.Jijah suh ayut layan jiwang la plak.adehh :D

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
6/28/2012 10:29 AM delete

bestnya lirik dia...

Reply
avatar
MyMy
AUTHOR
6/28/2012 10:49 AM delete

morning kak..
blum penah dgr lagi lagu nie..
hehe
maklum laa.. org bujang.. hehehe..

hope kaka jijah pn happy dgn life skrg :)

Reply
avatar
Cik Rongoks
AUTHOR
6/28/2012 11:21 AM delete

haaaa..lagu nie la yg ika cari. thanks akak ! ^^

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
6/28/2012 12:08 PM delete

linda xpernah dgr lagu ni...tapi lirik dia menarik...:)

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
6/28/2012 12:52 PM delete

1st time dgr lagu ni kak.. hehe

Reply
avatar
Masmira Masri
AUTHOR
6/28/2012 3:42 PM delete

kita suka gile lgu nih mmg best...ohh semoga jijah cepat dpt baby yer

do visit n follow me back ok
http://myaleo.blogspot.com/

Reply
avatar
6/28/2012 3:47 PM delete

Kak azizah ! Kenal saya tak ? :D

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/28/2012 4:15 PM delete

@eimayer.. kalau hayati betul2 memang indah pon kak.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/28/2012 4:16 PM delete

@Ida Firdausi best giler! nak bluetooth! hehe

Reply
avatar
fiQRa
AUTHOR
6/28/2012 4:16 PM delete

pertama kali mas dengar.. sweet nya lagu ni kak ;')

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/28/2012 4:17 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI haah suriafm yg ajar jijah lagu ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/28/2012 4:18 PM delete

@ayutnak suruh ayut hayati lagu ni.. pastu cakap kat hafizal cepat2 masuk minang.. hahaha :p

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/28/2012 4:18 PM delete

@Azzah menusuk kalbu tau!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/28/2012 4:19 PM delete

@MyMytakpe org bujang pon boleh layan..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/28/2012 4:19 PM delete

@Cik Rongoks welcome dik! akak pon lama mencari...baru jumpa..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/28/2012 4:19 PM delete

@LiNda untuk linda sesuai sgt2.. haha :p

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/28/2012 4:20 PM delete

@aisya lama2 dengar pasti suka :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/28/2012 4:21 PM delete

@Nurul Syazana Noorhijas tgk nama noorhijas tu akak kenal..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/28/2012 4:23 PM delete

@fiQRamemang sweet! sesuai dengan mas sekarang ni..

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
6/28/2012 6:04 PM delete

mcm x familiar lg dgn lagu ni..

*jijah.. 40 or 45 tu, dorg yg bayar dkt kita.. kiranya dorg byr 40 or 45 utk 3 bulan contract..

jijah try la apply.. mesti jijah dapat.. yela, uv jijah mesti lbh dr 350 sehari punya.. :-)

Reply
avatar
cik najihah
AUTHOR
6/28/2012 7:01 PM delete

lagu sekarang mostly banyak yg mengarut..tapi yg ni sedap..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/28/2012 7:31 PM delete

@IntaNBerliaN lagu ni lagu tema kenduri kawen ni..hehe kat suria.fm je yg popular!

hahaa xde maknanya... ngee~ nak try la kak! hehee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/28/2012 7:31 PM delete

@cik najihah yang ni memang best! layan~~

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/29/2012 1:55 PM delete

@Hanih Borhan lirik dia best kan.. sesuai untuk pasangann bercinta supaya cepat kawen..hahaha :P

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!