Semoga Selamat Pulang Kembali Suami ku

by - 1:00:00 PM


Sejak suami draft Sabah..perasaan tersangat sukar untuk diluahkan..rasa rindu menyelubungi diri. 
kalau dulu single boleh la.. tapi bila dah kahwin pantang teringat je pasti air mata berjujuran jatuh..
kalian paham kan..emm :/


tapi daku perlu sentiasa bersikap positif! haruslah memahami!

Kerana!! tugasnya memerlukan dia bersedia untuk bertugas pada bila-bila masa saja! 
dan sebagai isteri daku mestilah cuba memahami kerjayanya walaupun diri daku sentiasa ditinggalkan untuk jangka masa yang panjang....sob sob :(

inilah dia penangan berkasihan dengan abang LANUN ni! kuikuikui

bila berjauhan ni daku perasan suami menjadi seorang suami yang penyayang walaupun berjauhan kerana  dia sentiasa mengingati daku setiap detik dia di sana..

jadi...kepada kamu yang daku cintai,

SEMOGA SELAMAT PULANG KEMBALI KE SEMENANJUNG!



Abang, cepat lah pulang ke semenanjung! rindu sangat sangat :(



raya nanti baru suami balik cuti...lima tahun dia duduk Sabah...tssskkk :(



You May Also Like

57 insan comel komen

  1. kak jijahhhhhhhhh, jangan la sesedih.. mas baca pun rasa sedih.. ermm, tak pe, masa sekarang cepat berlalu.. pejam celik pejam celik, husband kak jijah dah balik semenanjung.. yeyyyy.. doa tiap hari supaya husband kak jijah di jaga Allah kat sana :)

    ReplyDelete
  2. husband sis navy erk....sama la dgn husband wani navy jugak hihi....semoga husband sis cpt pulang yer ke semenanjung :))

    salam kenal dari wanieys yer (^__^)

    ReplyDelete
  3. Inyah Allah.. think positiv....

    hehehe...=)


    Join segment saya ::
    http://homecheekeyka.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. alolo...cian dia...sabar ek..cik abg tu pun msti rindu sgt2 kat jijah.

    p/s: smoga jijah pregnant cepat2..smoga dapat anak2 yg soleh dan solehah.doakan akak skali...da lm gak tunggu ni T_T! sm2 la kita berusaha :)

    ReplyDelete
  5. @fiQRa akak selalu memohon pada Allah supaya suami akak dapat tukar keje ke semenanjung buat selama2nya.. mudah2an Allah makbulkan..

    ReplyDelete
  6. @Wanieys InsyaAllah mudah2an..yup syg.. suami jijah navy :) salam perkenalan jugak :)

    ReplyDelete
  7. @~MiZz Atie ZieYa~ jijah ok je! cuma pantang orang tanya sedih sikit..hohoho

    ReplyDelete
  8. @Gadis Bertudung Merah InsyaAllah kalau free jijah join yer :)

    ReplyDelete
  9. @hunnyAPIS Amin ya rabbal alamin.. mudah2an doa kita di makbulkan oleh Allah yer kak :) jijah mengidamkan permata hati sekarang buat penyeri hidup jijah..

    ReplyDelete
  10. sabar ye jijah..banyak2 berdoa..

    ReplyDelete
  11. @Azzah yer sis.. tu je yg mampu jijah lakukan bila teringat!

    ReplyDelete
  12. owwhh PJJ rupenye...PERKAHWIANAN JARAK JAUH

    ReplyDelete
  13. sabar je la yer..da tugas dia cmtu.

    nak suh sampaikn salam kt kwn2 dia yg bujang 4 boleh...yg bujang tiga xnak.hehehe.. :))

    ReplyDelete
  14. sabar je la yer..da tugas dia cmtu.

    nak suh sampaikn salam kt kwn2 dia yg bujang 4 boleh...yg bujang tiga xnak.hehehe.. :))

    ReplyDelete
  15. @ecadwinkyasha hahaha nak ke eca? akak on je...hahaha

    ReplyDelete
  16. sabar jijah sabar..bertambah rindu bertambah sayang.^__^

    ReplyDelete
  17. @Azhafizah Md Nor InsyaAllah yunk! tapi seksa tau..huhuhu

    ReplyDelete
  18. kak jiejah,be strong....jgn sedih2...kalau suami kak jiejah tau yg kak jiejah sedih,mesti dia pun sedih...

    ReplyDelete
  19. @imantizz_truper huhuhu biar dia tau akak rindukan dia... :(

    ReplyDelete
  20. alahaiiii sabar ye jijah.. kuatkan semangat... nanti suami jijah pun susah hati bekerja tingat kan jijah.. :-)

    ReplyDelete
  21. jiejah jgn terlalu pkir ye..bt keje mcm biasa..call sms cam biasa..lama2 pejam celik dah 5tahun..heheee..tuhan mguji kite tnda tuhan sygkn kite jiejah..sbb dia selalu bg kite pluang..liku2 pjlann rumah tgga jiejah adelah kkuatn jiejah suamisteri :)

    ReplyDelete
  22. ah serius sedih pulak baca entry jijah nie.. sangat memahami rindunya tu.. menusuk2 jantung.. kalau la boleh pergi, saat ini jugak nak pergi kan jijah.. tapi tula hikmahnya masing2 makin sayang menyayangi :) be strong jijah..

    ReplyDelete
  23. Aduh kak...sabar ye...Sedih jep baca...Moga suami akak cpt pulang :)

    ReplyDelete
  24. ololooo..dear, t dia balik ea..sbr2 mnnti suami tsyg..

    ReplyDelete
  25. time raya ???mak aih lama nye .... sian nye .... klu aku ... mampuih sedey hari2

    ReplyDelete
  26. ala kak... jgn sdih kak... senyum....! cakkk! hehehe tu dah senyum dah..:)

    ReplyDelete
  27. emmm..sabar ye jijah..rezeki kite tuhan yg tahu..mane th suami jijah dpt tukar ke semenanjung...;)

    ReplyDelete
  28. @Aida Omar ada masa free nanti jijah teringin nak g sana..huhu

    ReplyDelete
  29. @Fiksyida cepat la masa berlalu...huhuhu

    ReplyDelete
  30. @CINTA UNTUK KITA alololo sweetnya cinta untuk kita ni :) buat akak tersenyum je..

    ReplyDelete
  31. @Nens Collection harap2 dia dapat tukar semenanjung kak!

    ReplyDelete
  32. cik jijah, sabar yer yunk.. kuatkan semangat.. tapi akak yakin, jijah mmg kuat kan.. akk yg kena tinggal 2 minggu pun dah huru hara.. ini kan pulak jijah yg kena tinggal lama2..

    xpelah dik.. berdoa agar kesabaran dan pengorbanan ni akan berakhir dengan kebahagiaan.. hope 1 hari nanti ada rezeki utk jijah & husband duduk sekali..

    ReplyDelete
  33. @Zana Adieyza InsyaAllah kak.. jijah harap sgt begitu.. terima kasih kak atas nasihat :)

    ReplyDelete
  34. xpela kak.. awal2 ni bkorban dulu, nnti insyaAllah doa akak xbjauhan dgn husband tu dmakbulkan jgak.. skrg ni kne sbr dulu bila mse tu akan tiba..

    p/s: xleh nk tolong kak jijah. atleast bg kata2 semangat pun jadi la.. hehe

    ReplyDelete
  35. adehh dear...cian yela.mesti rindu sgt kan.kuatkan smgt yer.mesti ada hikmah semuanya.5taun mgkn bila dh stabil jijah leh ikut nnt.duk tepek sblh dia.hahaha.tkut jgk dgr gini.apa pon.jijah kuat!hrap dipermudahkan si shafiq pulang smenanjung yer :)

    ReplyDelete
  36. @aisya xpe syg... akak ok.. tq bagi akak semangat yer :)

    ReplyDelete
  37. @ayutsyafiq balik semenanjung hafizal g sabah.. aci tak? hahaa :P

    ReplyDelete
  38. wah! sedih betol . mesty betol2x syg ni . hahaha .:P

    ReplyDelete
  39. Kuatkan semangat ye dear...

    Thinking +ve is good..

    Sabar bebanyak k..

    ReplyDelete
  40. cinta perlukan pengorbanan, sabar la zah... Allah pasti beri ganjarannya... lame2 nnt biasa la tu.. sedih mmg sedih.. dia gi cari rezeki utk isteri nya yg tercinta kan...

    ReplyDelete
  41. @my eyes for shine mesti la syg yunk..kalau xsayang xtulis la cam ni..huhuhu

    ReplyDelete
  42. @eMMetu la sis.. pengorbanan kan..emm

    ReplyDelete
  43. sedihnye,,sabar ye jijah,ni dugaan utk korang. Insyaallah lepas ni akn de kegembiraan utk korang. :)

    ReplyDelete
  44. sedey ek.. biasa la tu... sama ngan pengalaman cci waktu bebaru kawin ngan navy... bila baru2 mmg la mudah sedey... ^_^ tambah2 nanti bila da mengandung ank pertama.. lagi la sedey... hubby nak g duty pon mmg tahap gaban rs nak nangis.. tapi bila lelama.. kita sendiri akan fhm situasi yg sebetulnya... nape x ikut hubby g sana..

    ReplyDelete
  45. @LiNda InsyaAllah kebahagiaan milik jijah nanti :)

    ReplyDelete
  46. @CCICute Design tak leh ikut lagi sis.. dia belayar tak tentu masa.. jijah g sana pon duk sensorang gak.better tak pyh ikut..

    ReplyDelete
  47. dugaan org bkawen kn.. sabar yer jijah ^^

    ReplyDelete
  48. wow. Semoga tabah dan sabar menahan rindu

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!