Monday, June 25, 2012

Minuman Untuk Berdiet



Anda ingin berdiet??
Nah jijah kongsikan minuman yang sesuai untuk berdiet!


Coklat Panas Rendah Lemak

Campuran koko di dalam secawan coklat panas boleh memberikan kesan kenyang pada korang dan sesuai di minum ketika bersarapan.

Halia dan Oren

Halia berkesan untuk membuang angin dalam badan. Oren pula membekalkan sumber vitamin C terbaik yang boleh membantu penghadaman semasa berdiet.

Teh Herba

Satu cawan teh herba boleh membantu meredakan ketegangan dan tekanan yang dialami sepanjang hari. Ia sesuai dinikmati pada waktu petang. Teh herba juga boleh membantu korang dari mengambil makanan yang banyak akibat tekanan.

so yang berdiet tu sila lah amalkan :)


21 comments:

  1. sis suka cokelat panas..kalau rasa lapar mlm2 itula yg dibancuh...

    ReplyDelete
  2. ala, diet diet ni payah la. tikah x diet pun. hehe

    ReplyDelete
  3. look taster and delicious . kira bagus la ni kalo diamalkna utk diet selalu :D

    ReplyDelete
  4. thanks kak ! ^^
    nnt nak try la.hahhaha

    ReplyDelete
  5. sesuai utk mereka yg berdiet ni :-)

    ReplyDelete
  6. huhu..akak diet2..tp xturun2..aduss..lemak tepu btol..huhu

    ReplyDelete
  7. dlu pernah minum coklat pnas.sedap!tp bukan function utk diet.juz suke2..hahaha.halia tu mmg best.buang angin.tp tak lalu nk minum air ye.rase ye plik bnor.slalu mkn yg dah campur dlm mknan tu :p

    ReplyDelete
  8. waahhh..thankz. Memang ngah mencari tips diet nih. Jijah, teh herba ape yg ok?

    ReplyDelete
  9. @LiNda teh herba orang kampung! hehe

    ReplyDelete
  10. campuran halia dan oren ye kak? mcm mane la tu..

    ReplyDelete
  11. @aisya tak la yunk..salah satu.. nak guna halia o oren..kalau campur akak pon tau ape rasanya..hehe

    ReplyDelete
  12. teh tu myb berkesan jiejah ;)

    ReplyDelete
  13. yang first tu boleh accept.. hehe second and third... hehehehehe tak mauuu ;D

    tips yang baik untuk kesihatan ;)

    ReplyDelete
  14. Nak diet ni kene ade disiplin kan.susahnye nak diet ni jijah...mana nak dapat coklat panas rendah lemak tu ye.

    ReplyDelete
  15. tips mamam sikit tp bdan cpat naik ada x? ^^

    ReplyDelete
  16. @Azhafizah Md Nor ada je susu o coklat kat pasaran tu yunk..

    ReplyDelete
  17. @Azhafizah Md Nor ada je susu o coklat kat pasaran tu yunk..

    ReplyDelete
  18. @caliph shuriken oh jijah tengah mencari jugak tu..hhee

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!