Tips Untuk Mengubati Kerinduan

3:00:00 PM 46 Comments A+ a-


Dah 3 minggu lebih suami berkhidmat di bumi Sabah. kali ni nak share Tips Untuk Mengubati Kerinduan versi jijah bagi sesiapa yang long distance relationship macam jijah. muahaha :p


1. Hubungi orang yang dirindui - Tidak dinafikan mendengar suara orang kita rindu sudah cukup menggembirakan kita. Secara tidak langsung kita akan senyum atau menangis bergantung pada tahap kerinduan kita.
2. Melihat foto atau video - Kalau rindu, tataplah gambarnya. Perhatikan betul-betul apa yang membuatkan kita tertarik dengannya. Zaman sekarang macam-macam cara kita boleh lihat foto atau video orang yang kita rindui.
3. Kunjungi tempat yang pernah dilawati bersama - Pergilah ke tempat yang biasa kita kunjungi ketika bersama dahulu. Ia betul-betul membangkitkan kenangan. Gambarkan dia ada bersama kita.
4. Memeluk pakaiannya - Bau pakaian yang telah dipakai boleh mengubat kerinduan. Anda juga boleh bawa pakaiannya yang belum dicuci untuk dicium dan dibawa ke tempat tidur.



 seksa kan penangan berjauhan ni.. tapi tak pe Allah memberikan ujian, agar kita sedar hanya Dia sebagai sandaran . Dan yakinlah, Dalam ujian ada satu kenikmatan, iaitu rasa dekat dengan Tuhan...
~Alhamdulillah~


bini askar mestilah berjiwa kental! oyeahh~


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

46 insan comel komen

Write insan comel komen
Zana Adieyza
AUTHOR
6/07/2012 8:47 AM delete

dear jijah,

nice tips dear!! tips yg last tu mmg best!! 2minggu ni akak ko ni tido lena tau jijah! lena sebab pakai baju tido encik suami.. hihihi.. terbaik!!!

sabarlah dear.. ada hikmah disebalik apa yg terjadi.. rindu itu kan indah!

Reply
avatar
6/07/2012 8:58 AM delete

alahai.. sadisnya..hehehe :P

sbr ye kak..

Reply
avatar
6/07/2012 9:00 AM delete

xpe dear..dugaan kan..sbr tau..jijah mmg kuat!

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
6/07/2012 9:08 AM delete

hari-hari tpon membebel kat b..dh jauh,tpon jela ubat ye.hahaha.klu rindu jgk dan org ye takde,bce jela msj2 yg lpas.ayut punye keje la tu ari2..good tips! :)

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
6/07/2012 9:44 AM delete

selalunya suami akan call isteri pesan tu ini kan?kdg2 rasa rimas tapi best sbb ada org ambik berat...

Reply
avatar
mOoN
AUTHOR
6/07/2012 10:04 AM delete

memang seksa sangat bila PJJ ni.. hehehe.. moon da rasa dari start kenal en.abg sampai la nak masuk bertiga ni.. tapi itu juga yg membuatkan kita kuat nak hadapi hidup berkeluarga.. :)

Reply
avatar
AreNieZa
AUTHOR
6/07/2012 10:10 AM delete

alahai syg aku nih.. sian die rindu yek... sabar yek.. =)

* kite nk rindu kt awok jugak la.. =)

Reply
avatar
eima
AUTHOR
6/07/2012 10:13 AM delete

sian kan korg br je kawen tp kena tgal jauh2 ....
kerja beruniform gitu la....

tp sesekali umpa besh best gile ... hehehe

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
6/07/2012 10:57 AM delete

sabar ye jijah, dugaan betul kan long distance relationship ni. bukan senang nak menahan rindu kan..:)

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
6/07/2012 11:39 AM delete

cian kak jijah ye.. xpela kak, manis ganjaran utk org2 yg sabar ni.. *org tak tau, mmg pandai cakap je la kan? huhu*

Reply
avatar
Fiksyida
AUTHOR
6/07/2012 2:17 PM delete

Sabar ye kak :)

Reply
avatar
6/07/2012 2:18 PM delete

seksanyee menahan rindu kann . .
hope cik jijah kekal dgn hubby . .
so sweet both of u :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/07/2012 3:49 PM delete

@Zana Adieyza hheee terbaik la kak! nasib baju sama saiz kan kak..hehe

Reply
avatar
ecadwinkyasha
AUTHOR
6/07/2012 3:49 PM delete

amik cuti..fly to sabah :D

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/07/2012 3:50 PM delete

@ayuteh eh.. samalah kita ayut..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/07/2012 3:51 PM delete

@Azzah betol tu sis.. macam2 dia pesan itu ini. banyak sgt sampai lupa ape dia cakap!. haha

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/07/2012 3:52 PM delete

@AreNieZa hehe rindu awook jugak yunk!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/07/2012 3:52 PM delete

@eimahehe sekali jumpa memang havoc la.. muhahaa :p

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/07/2012 3:53 PM delete

@LiNdatu la ape boleh buat.. heeeee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/07/2012 3:53 PM delete

@aisya rindu tu kan indah.. hehe

Reply
avatar
adnil linda
AUTHOR
6/07/2012 4:12 PM delete

yg no4 tuh slalu buat...sgup x bsuh bju incikasben...tgu dia blik pulak next weeknye...cmne la kalo dia g lame2...hehehe

Reply
avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
6/07/2012 4:13 PM delete

Nice tips :D hee.
Memang susah berjauhan dengan yang tersayang. Sabar ye ^_^

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/07/2012 4:21 PM delete

@adnil linda dia g lama2 dah jadi perkara biasa. huhuhu

Reply
avatar
izaFiza
AUTHOR
6/07/2012 5:08 PM delete

Yunk..semua iza buat kecuali no3..sebab kalo iza pergi tempat tu mesti iza sebak bila dia takde disisi.sobsob.


Semoga Tuhan kuatkan hati kita kan yunk..=)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/07/2012 5:52 PM delete

@izaFiza InsyaAllah moga Allah kuatkan hati kita :)

Reply
avatar
Aida Omar
AUTHOR
6/07/2012 7:35 PM delete

situasi macam nie la yang memanjangkan lagi perhubungan dengan syarat masing2 setia.. :) jijah sangat kuat orangnya aida yakin itu :)

Reply
avatar
6/07/2012 9:04 PM delete

alahai.. sedihnya..sian kak jijah..tip no 4 yg peluk pakaian tu rasa sedih sgt..hukhukhuk..
skrg ni 3 minggu dah..agak2 bape lama cik jijah boleh tahan? aduh, tabah2..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/07/2012 9:08 PM delete

@Aida Omar InsyaAllah... tq yunk :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/07/2012 9:25 PM delete

@Hidayah Maznan InsyaAllah boleh yunk sampai hujungtahun,tahun depan. hahaha tapi suami nak balik raya ni..ehhee

Reply
avatar
6/07/2012 9:44 PM delete

yang penting sabar dengan ujian berjauhan ni..^__^

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/07/2012 9:53 PM delete

@Azhafizah[フィザ] yup! sabar banyak hikmahnya..

Reply
avatar
6/07/2012 10:13 PM delete

akan menggunakan sebaik mungkin tips ni ! hahahaha

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/07/2012 10:28 PM delete

@Nelly The Strange oyeahh! selamat mencuba :)

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
6/07/2012 11:12 PM delete

siapa yg pjj cm jijah gak, leh try ni.. tips yg bagus :-)

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
6/07/2012 11:41 PM delete

nice jiejah..tabah tabah dan tabah tau syg :)

rasenya lepas ni shida plak kot huhuhu~

Reply
avatar
Izzah Ab Aziz
AUTHOR
6/08/2012 12:05 AM delete

rasa sebak pulak. walhal, husband pun tarak. hahahaha. anyway nice tips kak jijah! like.like.like. hehehe

Reply
avatar
fiQRa
AUTHOR
6/08/2012 3:07 AM delete

tersentuh dengan entry ni.. tak dapat bayang bila dah kahwin nanti ;') kak jijah kena kuat tau

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/08/2012 10:56 AM delete

@fiQRahehee InsyaAllah kuat :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!