37weeks Inside My Womb

11:33:00 AM 30 Comments A+ a-


Sudah 37minggu usia anakanda jijah ni.. kurang dari 20 hari sebelum jijah meletop! pheww~
sampai sekarang tak sempat nak buat scan 3D/4D nak tengok muka anak kesayangan dalam perut ni.
bila doktor scan nak ambil gambar muka dia.. mesti dia tutup muka dengan tangan.
punya la mahal nak tunjuk muka dia ye..alahai nak surprise la tu ikut muka papa ke mama dia nanti...



perkembangan terbaru anakanda jijah ni suka mengeras.
kadang-kadang tak selesa di buatnya. tapi kadang kala risau gak kalau dia tak gerak.
jenuh pujuk dia. goncang-goncang perut baru la gerak.
tapi kalau papa dia telefon berombak-ombak perut mama bila dapat dengar suara papa dia..
rindu agaknya tu.. anak papa katakan.. huhuhu -_-"

Alhamdulilah barang anakanda dan mama dah lama siap packing.
lagipon hospital dengan rumah pun dekat je.
kalau kat Hospital PD adalah dalam 15minit perjalanan.
tapi kalau ke HTJ Seremban lebih kurang 30minit. tapi harap-harap dapat bersalin kat HTJS. malu pula kat HPD sebab ramai pasukan sorak kat sana. hahaha [maksudnya ramai nurse yang jijah kenal kat sana.]. 
tapi mana-mana pun boleh janji anakanda jijah sihat dan selamat.
anak mama sila bagi hint pada mama ye kalau nak keluar supaya papa boleh balik emergency dari sabah dan teman mama sama-sama dalam labour room. oke deal yer baby?? hehe

sepanjang cuti 2bulan tanpa gaji ni jijah banyak membaca pengalaman orang lain bersalin dan kumpul la sikit-sikit ilmu untuk bersalin nanti.
harap-harap Allah permudahkanlah untuk jijah bersalin normal nanti supaya ramai la anak jijah lahir lepas ni.. ekk??

jadi di kesempatan ni jijah mohon maaf jika penulisan jijah dalam blog ni ada menguris hati kalian. 
doakan jijah sihat, selamat dan kuat untuk mengharungi proses bersalin. 
moga Allah permudahkan urusan jijah nanti. insyaAllah Amin...

wuaaa semakin nebes! tapi semakin excited gak! tak sabar nak tengok muka anakanda sendiri..muahaha~~



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

30 insan comel komen

Write insan comel komen
8/15/2013 8:11 AM delete

Wahhh...excited sungguh Mom to Be ni...
In Shaa Allah...Allah SWT akan mempermudahkan..doa banyak2 yer...

Reply
avatar
Cik Chokie
AUTHOR
8/15/2013 8:16 AM delete

Comelnya dia main tutup tutup muka ^_^

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
8/15/2013 8:21 AM delete

kak jijah, mengeras tu maksudnya baby tu tak gerak eh?

Reply
avatar
nabila zaremi
AUTHOR
8/15/2013 8:52 AM delete

Tak menahan che da gelak bila jijah kata kena goncang perut..hahaha...

Che da doakan jijah & baby sihat2 walafiat sentiasa..aminnnn.....

Reply
avatar
Nieyl
AUTHOR
8/15/2013 9:38 AM delete

Selamat Hari Raya...
Semoga semua nyer selamat..Amin...

Reply
avatar
Deqla Manjew
AUTHOR
8/15/2013 11:44 AM delete

alolo..comei la mak buyung berpeplum raya.. hihi.. jeles tgk org pakai peplum tau..kes x dpt baju peplum la ni..hahahaha..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
8/15/2013 11:46 AM delete

ok mama deal! :p moga jijah sihat yer...perot yer besar dh..hihihi..comel! :D

Reply
avatar
8/15/2013 12:06 PM delete

Salam kak jijah..
dah lama usha blog akak tapi hari ni baru berkesempatan drop komen..hihi..
kak jijah dah 37w ye..
sama la dgn saya..
saya due 2/9..
perut pun asek ngeras je..
saya anak sulung jugak ni..pun xsempat lagi nak scan 4d..pe pun..all the best kak..moga semuanya selamat :)

Reply
avatar
Fiqah
AUTHOR
8/15/2013 1:13 PM delete

Mudah-mudahan dipermudahkan..Amin..

Reply
avatar
eima
AUTHOR
8/15/2013 1:13 PM delete

ai pun nebes gak hahaha
tak pe insyaallah mudah2 je tu ...

bykkan baca doa nabi yunus ...dah baca tips mudah bersalin ai ke ... inshaa Allah mudah dengan izinNya

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
8/15/2013 1:42 PM delete

semoga Allah permudahkan segalanya..jap je jijah dah 37mgu..nti leh la akak dtg melawat jijah..pantang dekat pd kan?

p/s nak tny la..jijah bli mana baju peplum purplr tuh cntikla...sesuai dgn corak tribal tuh..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/15/2013 1:48 PM delete

@Norhazlina Mohd. Zaki insyaAllah kak.. mudah2an Allah permudahkan...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/15/2013 1:48 PM delete

@Cik Chokie baby ikut akak la tu suka tidoo tutup muka dgn bantal..nah anak pon ikut..huhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/15/2013 1:49 PM delete

@aisya maksudnya dia meregangkan badan dia..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/15/2013 1:50 PM delete

@Nieyl Amin.. insyaAllah selamat..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/15/2013 1:51 PM delete

@Deqla Manjew hehe peplum je sesuai dgn jijah masa preggy ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/15/2013 1:51 PM delete

@ayut tak larat nak bawak si kecik ni ayut oi..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/15/2013 1:52 PM delete

@Tim Cik KupuKupu Ungu samalah kita tah siapa bersalin dulu yer.heee insyaAllah moga kita berdua selamat yer..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/15/2013 1:53 PM delete

@eima insyaAllah kak... Amin..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/15/2013 1:57 PM delete

@Mimi Azirah haah kak, jijah pantang kat PD..taman PD Utama..

jijah beli online kat fb http://www.facebook.com/MJ.Closet.. tp baju ni sekali harung..kain n baju bersambung..

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
8/15/2013 2:50 PM delete

haha..ramai tukang sorak yang best tu,jijah..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/15/2013 3:21 PM delete

@IbuNoey oh tidakk kak! maluuu..

Reply
avatar
suzana zahari
AUTHOR
8/15/2013 6:35 PM delete

Salam,

i'm new reader kt sini,

act kite same 37w sudah, tgh tunggu mase je nih, tapi beby dlm perut ni still aktif bergerak & kdg2 mengeras ..

Tapi bile dgr sore ayah die, berombak2 perut nih ..

bersama la kite mengharungi melahirkan zuriat kite ni nanti ye ,

all the best,

Sem0ga Allah swt permudahkan utk jijah & saya ..

d0a2kan utk sy skli ye ..

aminn ..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/15/2013 8:52 PM delete

@suzana zahari Amin... jijah pon doa semoga awak pon di permudahkan bersalin nanti yer.. sama2 la kita.. cuma tak tahu siapa dulu yg bersalin..hee

Reply
avatar
8/19/2013 3:22 PM delete

salam syawal # 12 jijah
dah 37wk x lme dah tu,standby je,
m3h bersalin ank no 3 pd thn lps keluar mse 36 wk..mmg x jangka pun nk kuar awal..ank first keluar 38wk..cuma yg no 2 je genap 40wk..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/19/2013 4:32 PM delete

@fairus mohamad noor dah 38w dah ni kak.. belom ada tanda2 lagi..

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
8/19/2013 5:04 PM delete

selamat hari raya jijah :)

mmber ciksu dah selamat bersalin kemarin :)
dapat bby girl :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/19/2013 6:22 PM delete

@QasehnyaRania jijah menunggu hari je kak..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!