Checkup 36 Minggu

by - 6:44:00 PM


Sekarang rutin checkup dah jadi seminggu sekali pula bila nak dekat-dekat tarikh bersalin..
makin nerves pulak haku ni...huu
adoi... tunggu masa je ni.. bila-bila masa mahu meletopp~~
harap-harap masa merdeka...


checkup 5/8/2013
:
v

tempoh hamil: 36/52
tekanan darah: 110/60
urin: Normal
hb: 10.8
berat badan: 52.2kg
kedudukan: cephalic
tinggi rahim: 36cm
fetal heart rate: 144/min



ni gambar scan semalam.. apa yang di tunjuk tu ukuran berat anakanda.. baru 36minggu berat anakanda dah 2.8kg.. nampaknya besar la anak mama ni kalau makin meningkat usianya.. hehe

setakat ni doktor kata takde masalah.. air ketuban normal, kepala memang dah turun, ketinggian rahim sama dengan usia kandungan.. EDD scan 31/8/13.. Alhamdulilah..
cuma doktor pesan kalau tak bersalin lagi masa due date 3/9/13.. kena tambah 6hari lagi then terus masuk hospital induce. alaalala scarynya dengar! harap-harap anakanda lahir bila tiba masanya yer..

mana tahu lepas raya ni takde khabar berita dari jijah.. jadi di kesempatan ni jijah mohon maaf jika penulisan jijah dalam blog ni ada menguris hati kalian. 
doakan jijah sihat, selamat dan kuat untuk mengharungi proses bersalin. 
moga Allah permudahkan urusan jijah nanti. insyaAllah Amin...


~Selamat Hari Raya Aidilfitri buat pembaca blog yang jijah sayang~~
berhati-hati di jalan raya k..muaahhh xoxo





You May Also Like

20 insan comel komen

  1. Kak, jaga diri. Jaga kesihatan.. baby raya nanti ni :) moga semuanya dipermudahkan..

    ReplyDelete
  2. Wah kejap je dah 36 minggu ye jijah

    ReplyDelete
  3. salam jijah...selamat hari raya, due date kita mmg sama la tp,xtau la sapa yg bersalin dulu ni ye...apapun akak doakan jijah n baby selamat ye

    akak ni pun x kisah dah klu kena czer pun redha je janji semua selamat,walapon nebes tu ttp ada la

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah baby dalam keadaan selamat dan sihat :) Insyaallah Allah akan sentiasa bersama akak ^__^

    Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin ye kak :')

    ReplyDelete
  5. mesti best jadi ibu :)
    sy pun teringin huhu

    ReplyDelete
  6. dh makin dekat dh harinya...putera jijah dgr ckp jijah tu...dia kuar bila smpi masa ye yer ^^ insya Allah...

    ReplyDelete
  7. in shaa Allah dipermudahkan..

    ReplyDelete
  8. @baby comel insyaAllah harap di permudahkan..hee

    ReplyDelete
  9. @mama aryan akak.. jijah pon doakan akak di permudahkan bersalin yer walaupon cara bagaimana pon..

    ReplyDelete
  10. @Cik Chokie insyaAllah dik..
    selamat hari raya jugak yer syg~

    ReplyDelete
  11. @ayut insyaAllah anakanda jijah akan kuar time merdeka.. Amin..

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah.. baik anak kak jijah ni.. insyaAllah, semoga semuanya selamat. doa sy sentiasa bersama kak jijah dan baby.. =)

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah..cpt je masa berlalu.... ;)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!