Checkup 36 Minggu

6:44:00 PM 20 Comments A+ a-


Sekarang rutin checkup dah jadi seminggu sekali pula bila nak dekat-dekat tarikh bersalin..
makin nerves pulak haku ni...huu
adoi... tunggu masa je ni.. bila-bila masa mahu meletopp~~
harap-harap masa merdeka...


checkup 5/8/2013
:
v

tempoh hamil: 36/52
tekanan darah: 110/60
urin: Normal
hb: 10.8
berat badan: 52.2kg
kedudukan: cephalic
tinggi rahim: 36cm
fetal heart rate: 144/min



ni gambar scan semalam.. apa yang di tunjuk tu ukuran berat anakanda.. baru 36minggu berat anakanda dah 2.8kg.. nampaknya besar la anak mama ni kalau makin meningkat usianya.. hehe

setakat ni doktor kata takde masalah.. air ketuban normal, kepala memang dah turun, ketinggian rahim sama dengan usia kandungan.. EDD scan 31/8/13.. Alhamdulilah..
cuma doktor pesan kalau tak bersalin lagi masa due date 3/9/13.. kena tambah 6hari lagi then terus masuk hospital induce. alaalala scarynya dengar! harap-harap anakanda lahir bila tiba masanya yer..

mana tahu lepas raya ni takde khabar berita dari jijah.. jadi di kesempatan ni jijah mohon maaf jika penulisan jijah dalam blog ni ada menguris hati kalian. 
doakan jijah sihat, selamat dan kuat untuk mengharungi proses bersalin. 
moga Allah permudahkan urusan jijah nanti. insyaAllah Amin...


~Selamat Hari Raya Aidilfitri buat pembaca blog yang jijah sayang~~
berhati-hati di jalan raya k..muaahhh xoxo





All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

20 insan comel komen

Write insan comel komen
baby comel
AUTHOR
8/06/2013 9:08 AM delete

Kak, jaga diri. Jaga kesihatan.. baby raya nanti ni :) moga semuanya dipermudahkan..

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
8/06/2013 11:10 AM delete

Wah kejap je dah 36 minggu ye jijah

Reply
avatar
mama aryan
AUTHOR
8/06/2013 11:18 AM delete

salam jijah...selamat hari raya, due date kita mmg sama la tp,xtau la sapa yg bersalin dulu ni ye...apapun akak doakan jijah n baby selamat ye

akak ni pun x kisah dah klu kena czer pun redha je janji semua selamat,walapon nebes tu ttp ada la

Reply
avatar
Cik Chokie
AUTHOR
8/06/2013 11:32 AM delete

Alhamdulillah baby dalam keadaan selamat dan sihat :) Insyaallah Allah akan sentiasa bersama akak ^__^

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin ye kak :')

Reply
avatar
8/06/2013 12:28 PM delete

mesti best jadi ibu :)
sy pun teringin huhu

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
8/06/2013 1:02 PM delete

dh makin dekat dh harinya...putera jijah dgr ckp jijah tu...dia kuar bila smpi masa ye yer ^^ insya Allah...

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
8/06/2013 1:49 PM delete

in shaa Allah dipermudahkan..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/06/2013 5:57 PM delete

@baby comel insyaAllah harap di permudahkan..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/06/2013 5:57 PM delete

@Mimi Azirah yer kak.. xsangka ha...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/06/2013 5:59 PM delete

@mama aryan akak.. jijah pon doakan akak di permudahkan bersalin yer walaupon cara bagaimana pon..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/06/2013 5:59 PM delete

@Cik Chokie insyaAllah dik..
selamat hari raya jugak yer syg~

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/06/2013 6:00 PM delete

@Cik Itah@Rama Rama Pendek takpe sampai masa t jadi ibu yer..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/06/2013 6:00 PM delete

@ayut insyaAllah anakanda jijah akan kuar time merdeka.. Amin..

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
8/07/2013 8:07 AM delete

alhamdulillah.. baik anak kak jijah ni.. insyaAllah, semoga semuanya selamat. doa sy sentiasa bersama kak jijah dan baby.. =)

Reply
avatar
Deqla Manjew
AUTHOR
8/07/2013 9:48 AM delete

alhamdulillah..cpt je masa berlalu.... ;)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/07/2013 1:50 PM delete

@aisya tq dear..moga selamat..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/07/2013 1:51 PM delete

@Deqla Manjew itulah..kejap je dah 9bulan..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!