Thursday, August 29, 2013

Risau..Takut...Huuu


Alahai hati tengah risau, takut ni sebab due date daku semakin hampir.. 
hari ini dah 29/8/13.. 39weeks++ dah.. due nanti 3/9/13 tinggal 5 hari je lagi...
tapi kenapalah anakanda daku ni macam tak nak keluar? best sangat ke anak duduk dalam perut mama ni? 
nak anakanda keluar awal sebab daku takut overdue nanti. lagipun cuti tanpa gaji ni sampai 3/9 je. kalau teroverdue tak tahu macamaner nanti.. huuuu risauu -_-"

hai laaa tanda-tanda nak bersalin pun takde lagi.. sekarang kerap sangat pergi tandas buang air sambil sambil tu tengok juga kalau ada lendir, darah ke atau air ketuban tapi masih tiada lagi. macamaner yer nak cepatkan bersalin..?? puas dah jalan itik satu rumah ni.. wakaka :p



anakanda mama cepat la kamu keluar sayang... jangan la buat mama risau selagi kamu ada dalam perut mama ni.. betul-betul nak tunggu papa balik belayar - ENTRY dan jadi anak merdeka ke nak?? huuu

korang doakan jijah yer.. kalau boleh jijah nak melahirkan anakanda ni dalam masa terdekat ni. mudah-mudahan termakbul.. Amin..

orang lain takut nak bersalin daku takut tak bersalin lagi ni..huuuu


Ya Allah izinkanlah dan permudahkanlah anak dalam kandungan jijah ini lahir dengan mudah dan sempurna..
ampunkan lah segala dosa dan ringankan kesakitan ini.. Amin.


34 comments:

  1. BABY BOY EH JIJAH???HEEHEHEE BESTNYE

    ReplyDelete
  2. moga selamat brsalin dah dimudahkan urusan..follow sini.. :))

    ReplyDelete
  3. Sabar sis. Pasti keluar jugak tu. Insya Allah.

    ReplyDelete
  4. jangan gabra jijah..nnti tekanan darah turun lak..hehehe

    ReplyDelete
  5. insyaALLAH tak lama dah tu yunk.. sabar ea.. makin fikir makin terasa lama nanti.. semoga dipermudahkan proses bersalin jijah nanti.. :)

    ReplyDelete
  6. insyaALLAH tak lama dah tu yunk.. sabar ea.. makin fikir makin terasa lama nanti.. semoga dipermudahkan proses bersalin jijah nanti.. :)

    ReplyDelete
  7. dgr ckp kak jijah baby ni.. dulu kak jijah selalu ckp nak dia jadi anak merdeka.. tu yg dia tunggu dulu kot.. hehe

    ReplyDelete
  8. mcm perasaan bercampur baul..tp yg pasti jijah teruja kan dear? kakak deqla pun tgh menghitung hari.. detik demi detik.. eh mcm lagu pulak..hihi.. moga selmt smuanya ye..

    ReplyDelete
  9. sabar jijah.doa banyak banyak.tak lama lagi je tu.harap harap semua baik baik je..fiza excited juga nak tengok baby jijah :)

    ReplyDelete
  10. Huhu sama la dengan saya kak..hari2 g tandas buang air mesti tengok..haha..sbb saya pun xde tande2 lagi..perut dah mcm jatuh dah kata mak..kalau saya tak deliver jugak smpai 1hb ni..kene admit ward.. Huhuhu

    ReplyDelete
  11. Dah dekat sgt nk bersalin ye jijah.byk berehat..nk push baby nanti guna byk tenaga..semoga selamat semuanya

    ReplyDelete
  12. Nak tunggu 31 ogos ni baru naknkuar kot :) semofa dipermudahkan semue urusan jijah amin ♥

    ReplyDelete
  13. bila sampai masanye keluar la die dear ... jgn la risau sgt .. klu tak leuar pas tamat cuti tanpa gaji tu amik mc syg ....

    ReplyDelete
  14. alahai, comel nye baju2 dia.. jeles i tau.. :p baby cepat2 kuar dr perut mama tau.. insyaALLAH.. semoga dipermudahkan ye jijah

    ReplyDelete
  15. Semoga dipermudahkan & Jijah selamat bersalin dengan mudah & baby pun sihat. Amin..

    ReplyDelete
  16. @Nurul Nadila ehh mane tahu baby boy?? hahaha

    ReplyDelete
  17. alahai..comel2 Nye baju baby..lagilah xsabar nak tengok baby pakaikan... hehe..sabar yer..semoga segala urusan dipermudahkan nanti...selamat bersalin ye =)

    ReplyDelete
  18. moge dipermudahkan segalenye jijah.. banyak2 berdoa..

    ReplyDelete
  19. InsyaAllah Jijah jgn riso..mudah2an dipermudahkan semuanya

    ReplyDelete
  20. baby nak buat surprise kat mama la tu. mana tau betul2 anak merdeka. inshaAllah jangan risau2 sangat k. ;)

    ReplyDelete
  21. waaaah, comeynyaaa barang2 baby tuu. sha penah dgr kalau nak senang beranak makan air kelapa dara. wallahualam.

    ReplyDelete
  22. inshaa Allah jd anak merdeka nati..semoga selamat ye jijah..

    alhamdulilah baby amy da nak masuk 3 bulan.. =)

    ReplyDelete
  23. orang kate kene banyakkan berjalan klau nak cepat. kate orang lah,hihi

    ReplyDelete
  24. Sabar yer..InsyaAllah semuanya ok..Baby happy jer duduk dalam perut tu. =)

    ReplyDelete
  25. InsyaAllah mudah2an dipermudahkan urusan, minum la air slusuh ke genggam fatimah ke

    ReplyDelete
  26. akak jangan risau..insyAllah semuanya akan bejalan dengan lancar ..amin.

    ReplyDelete
  27. isnyaAllah jijah...mudah-mudahan. bykkan berjalan tau. akak dulu selalu sebut pd baby masa dlm perut 'anak mama kalo nak keluar dh boleh dh nie, tp biar ada baba sekali ye' alhamdulillah memg mudah segalanya..dan time baby keluar pun baba dia ada sekali..

    ReplyDelete
  28. salam jijah..
    buat selamber & biasa2 je.. jgn risau2.. tenang bnyk2..
    kalau ditunggu, terasa lama. so buat mcm biasa je..
    baby jijah nk jadi anak merdeka tu n nk tggu papa dia balik, baru dia keluar..
    apa2 pun, semoga selamat melahirkan ye & semoga dipermudahkan segalanya.

    ReplyDelete
  29. jijah..in sya allah selamat..

    ReplyDelete
  30. tak pe,jijah..akak ari tu pun risau juga sebab due date dah sampai tapi masih tak keluar juga..kadang lambat sikit tu..

    ReplyDelete
  31. moga selamat jijah keluarkan hero dlm baby tu yer.. ^^

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!