Monday, August 5, 2013

Iklan Hari Raya Kementerian Kesihatan Malaysia


Sedih bila aku teringat balik setiap tahun pagi raya orang bersiap pergi masjid...aku bersiap pergi keje... nasib tahun ni dapat beraya alasan untuk bersalin.. tu pon tanpa suami kerana tugas dia pula sebagai pejuang negara! beraya la dia dan kawan-kawan di perantauan Sabah tu..

tapi aku tetap bangga.. aku nurse.. dia tentera! takde langsung JELES dengan org lain yang dpt beraya suamiisteri setiap tahun..





Sedih... bila anak tanya Mak Mane??
aku harap anakanda aku paham kerjaya mama dan papanya bila besar nanti.. InsyaAllah :)

Baru sekarang aku tengokk videoclip yang menghargai jururawat...aku bangga menjadi seorang jururawat walaupun bertugas di hari raya...
aku bangga menjadi isteri tentera walaupun dia bertugas di hari raya... 
itulah di katakan pengorbanan...


Salam Lebaran untuk semua jururawat yang bertugas di seluruh Malaysia....


12 comments:

  1. sedihnyaa. mmg besar pengorbanan nurse2, doctor2, tentera2, bomba2, semua yg seangkatanlah. thank youuu. hee :)

    ReplyDelete
  2. sedih iklan ni.. slmt hari raya buat semua yg bertugas di hari raya..

    ReplyDelete
  3. sungguh besar perngorbanan jururawat ni kan...

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya kak Jijah :'D

    Wahh kak Jijah memang seorang yang tabah. Tabik lah kat akak jijah.

    Huhu bila baca entri akak ni kan, miza teringat kat seorang budak yang suka miza, dia kata dia nak jadi pegawai maritim bila dah besar nanti. Hohoho >.<

    ReplyDelete
  5. @Cik Chokie hehe sweetnya... so jadi tak gan budak tu?? hehe

    ReplyDelete
  6. @azizah :) Amboii kak jijah laju je ^_^ 23/7 dia minta break off. Dia kata sebab masing-masing nak SPM jadi focus dulu. Habis SPM baru sambung ^^" Hihi

    ReplyDelete
  7. @Cik Chokie hehe pikir baik2 yer dik.. bukan mudah nak terima lelaki yg bekerjaya tentera ni.. hanya yg tabah je dpt harunginya :)

    ReplyDelete
  8. malam tadi tengok majalah 3. Sebak tengok wira2 negara bersahur dan berbuka sedangkan kita kat rumah bersenang lenang siap boleh membazir lagi. Ni kan pulak raya nanti. Dah la jauh dari family. huhu

    terima kasih kak jijah dan husband and semua yang sanggup berkorban supaya kami2 ni boleh beraya dgn senang hati. huhu

    ReplyDelete
  9. @aisya ada jugak menghargai kami.. terima kasih syg~~

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!