Iklan Hari Raya Kementerian Kesihatan Malaysia

2:00:00 PM 12 Comments A+ a-


Sedih bila aku teringat balik setiap tahun pagi raya orang bersiap pergi masjid...aku bersiap pergi keje... nasib tahun ni dapat beraya alasan untuk bersalin.. tu pon tanpa suami kerana tugas dia pula sebagai pejuang negara! beraya la dia dan kawan-kawan di perantauan Sabah tu..

tapi aku tetap bangga.. aku nurse.. dia tentera! takde langsung JELES dengan org lain yang dpt beraya suamiisteri setiap tahun..





Sedih... bila anak tanya Mak Mane??
aku harap anakanda aku paham kerjaya mama dan papanya bila besar nanti.. InsyaAllah :)

Baru sekarang aku tengokk videoclip yang menghargai jururawat...aku bangga menjadi seorang jururawat walaupun bertugas di hari raya...
aku bangga menjadi isteri tentera walaupun dia bertugas di hari raya... 
itulah di katakan pengorbanan...


Salam Lebaran untuk semua jururawat yang bertugas di seluruh Malaysia....


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

12 insan comel komen

Write insan comel komen
8/05/2013 2:51 PM delete

sedihnyaa. mmg besar pengorbanan nurse2, doctor2, tentera2, bomba2, semua yg seangkatanlah. thank youuu. hee :)

Reply
avatar
ejulz
AUTHOR
8/05/2013 2:55 PM delete

sedih iklan ni.. slmt hari raya buat semua yg bertugas di hari raya..

Reply
avatar
Sayangku Zie
AUTHOR
8/05/2013 4:41 PM delete

sungguh besar perngorbanan jururawat ni kan...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/05/2013 6:07 PM delete

@Sayangku Zie tapi xramai yg menghargai..

Reply
avatar
Cik Chokie
AUTHOR
8/05/2013 8:39 PM delete

Selamat Hari Raya kak Jijah :'D

Wahh kak Jijah memang seorang yang tabah. Tabik lah kat akak jijah.

Huhu bila baca entri akak ni kan, miza teringat kat seorang budak yang suka miza, dia kata dia nak jadi pegawai maritim bila dah besar nanti. Hohoho >.<

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/05/2013 9:19 PM delete

@Cik Chokie hehe sweetnya... so jadi tak gan budak tu?? hehe

Reply
avatar
Cik Chokie
AUTHOR
8/05/2013 11:49 PM delete

@azizah :) Amboii kak jijah laju je ^_^ 23/7 dia minta break off. Dia kata sebab masing-masing nak SPM jadi focus dulu. Habis SPM baru sambung ^^" Hihi

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/06/2013 5:36 AM delete

@Cik Chokie hehe pikir baik2 yer dik.. bukan mudah nak terima lelaki yg bekerjaya tentera ni.. hanya yg tabah je dpt harunginya :)

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
8/06/2013 7:41 AM delete

malam tadi tengok majalah 3. Sebak tengok wira2 negara bersahur dan berbuka sedangkan kita kat rumah bersenang lenang siap boleh membazir lagi. Ni kan pulak raya nanti. Dah la jauh dari family. huhu

terima kasih kak jijah dan husband and semua yang sanggup berkorban supaya kami2 ni boleh beraya dgn senang hati. huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/06/2013 5:54 PM delete

@aisya ada jugak menghargai kami.. terima kasih syg~~

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!