Pearl Mini Ninetology i5350

by - 1:42:00 PM


Masa isu rebat SKMM hangat di perkatakan langsung tak berkeinginan nak pakai phone canggih-canggih.. Ni bila nak raya mula lah nak pakai phone baru.. poyo betul! hahaha :P eh eh bukan apa daku rasa rugi pula kalau daku tak gunakan SKMM rebat RM200 tu untuk kegunaan daku sendiri.. 

masa berjalan kat pasaraya ternampak pula rebat SKMM ni. salah satu jenama yang tersenarai dalam rebat ni adalah jenama NINETOLOGY. jadi terus berminat nak tahu dan beli. ye ye daku tahu jenama ni tak popular macam phone yang korang pakai tu.. huhuhu




harga phone Pearl Mini ni sebenar RM399.. bila tolak SKMM RM200 dan special rebate RM100 jadi RM99. tapi daku cuma tambah RM79 saja. dapat pula screen protector dan casing cover. waranty 1tahun. ahh cukup murah dah tu.. 

spesifikasinya ada camera 2mp, Wifi, Radio, Bluetooth, GPS, Android, Memori 512MB dan Dual Sim. Sim pertama daku pakai Celcom untuk call dan sms kegunaan harian. sim kedua ni belum beli lagi. nombor mana yang paling bagus eh untuk online facebook,we chat tu semua? digi atau maxis?? tapi nak yang jenis topup. malas mau pakai line.. hehehe

berangan nak pakai phone mahal tapi kenalah kumpul duit banyak-banyak kan. dah rasa membazir kat situ. jadi ninetology ni dah cukup smartphone la bagi daku. hehehe oh ya untuk pertama kali mendaftar klik sini... k bai!



p/s: di sebabkan memori 512mb daku tambah lagi rm35 untuk memori 8GB..


You May Also Like

38 insan comel komen

  1. sy tak guna rebat rm200 tu..kakak sy yg guna huhu..pakai hp yg lama saja la

    ReplyDelete
  2. saya pon cadang nak beli hp ni..tengok dalam tv semalam. hehe

    ReplyDelete
  3. still bole guna lagi kan rebat tu

    ReplyDelete
  4. x dapat memori kad ke? hari tu sy beli guna rebat gak kne tmbah rm69 dapat cover 1, screen protector 2 dan memori kad 4 gb sekali dgn simkad clixster

    ReplyDelete
  5. rebat syeeda pun lum guna. lps raya ni kot baru nak cari sebijik.. =)

    ReplyDelete
  6. hmmm mmg tak penah dgr tp ok la takat nk guna biasa2 je ... ape kisah nganjenama

    ReplyDelete
  7. ayu pun lum guna rebate tu..
    fon tu ok kak. kawan ayu pakai..

    ReplyDelete
  8. akk pon penah daftar jugak SKMM utk rebat hp ni...tp x guna pon...bole lg ke guna skrg ni?

    ReplyDelete
  9. @najihahfara boleh.. tak tahu bila expired rebate 200 ni..

    ReplyDelete
  10. @Mohd Aizzal memori yg ada 512mb je..jadi jijah tambah rm35 untuk memeri kad 8gb

    ReplyDelete
  11. @Syeeda nak cari cari yg mahal2 terus yer..simpan duit raya banyak2..hee

    ReplyDelete
  12. @eima kan.. janji boleh online n android.. muahaha :P

    ReplyDelete
  13. @Ayu Zan ok yer.. so far akak pakai boleh la.. walaupon agak rumit sikit..hee

    ReplyDelete
  14. @lady butterfly boleh la kak guna rebate ni.. lom expired date lagi kot..

    ReplyDelete
  15. da guna rebate tu,bgi mama phone baru,tpi hilang.kecewa tul la...

    ReplyDelete
  16. sy pun pakai hp jenama Ninetology..:-)

    semua ada.. sama mcm hp jenama yang canggih2 tu..hehhe

    ReplyDelete
  17. @SeputihSalju ok tak pakai? hehe biasalah ninetology xberjenama sgt..he

    ReplyDelete
  18. maxis kot ok.. hehe, sebab BB sy guna maxis topup untuk aktiviti2 internet.. :)

    ReplyDelete
  19. Sis pkai umobile sis lgi oke n laju . Pyka ariyuh beli hp tap tak de guna rebet 200 tuh . Lpas nie kalau beli tringin nak guna jgk laa

    ReplyDelete
  20. Ok jakun dija tak pernah dengar brand ni huhu tapi tak pe asalkan harga berpatutan kan. Jijah gi la servey internet mana lagi murah digi atau maxis, rasanya digi lg murah kot, pasni fb kat phone la ye. Dija ni harap je ade smartphone nak canggih2 kononnya tapi tenet tak ade pun, pakai wifi umah je :)

    ReplyDelete
  21. @Pykaa Pdott guna la rebate.. rugi je kalau tak di gunakan..hee

    ReplyDelete
  22. @khadijah haah senang fb kat phone je.. hahaha :P

    ReplyDelete
  23. deqla pun dah guna rebat baru2 ni..tp deqla belikan utk anak buah deqla.. ;)

    ReplyDelete
  24. Kwn ofis akak pn de gne hp nih....

    ReplyDelete
  25. dah guna masa bulan 2 hari tu lagi. kwn2 ramai beli alcatel.. cuma tmbh rm50 je. =)

    ReplyDelete
  26. wah,jijah ada fon baru...nnt nak suruh husben cari gak la..dia ari tu lg bz psl fon SKMM ni..

    ReplyDelete
  27. @Deqla Manjew wah untunglah anak buah deqla..hee

    ReplyDelete
  28. @aisya ada gak alcatel tp nak simkad digi je.. terus xjadi beli.huu

    ReplyDelete
  29. :) ckupla tu jijah...hihihi..ckup smartphone dh tu.

    ReplyDelete
  30. @ayut hehe kan.. cukup dah smartphone..

    ReplyDelete
  31. aku pun pakai hp ni gak. ok gak hp nih, cuma processor dia agak lembab sket. tp berpadanan la ngan harga dia. nak laju, beli yg mahal lg.

    ReplyDelete
  32. @aswadz yer berpadanan la dgn harga dia..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!