Checkup 37Minggu

by - 1:06:00 PM

Pagi tadi checkup lagi kat KKIA.. kojap betul jangka masa seminggu kan.. nak dekat tarikh bersalin la setiap minggu ulang ke klinik..biasalah dah nama mengandung kan.. hikhikhik

rutin checkup macam biasa je..
checkup 14/8/2013
:
v
tempoh hamil: 37/52
tekanan darah: 110/60
urin: Normal
hb: -
berat badan: 53kg
kedudukan: cephalic
tinggi rahim: 38cm
fetal heart rate: 155/min
masa raya balun makan banyak-banyak jadi berat pun naik la 800gm dari 52.2kg dari minggu lepas..hahaha badan pun dah berat semacam..
yang terbaru sekarang dah jalan macam penguin.. serius wei! sakit sangat kat bahagian miss v tu bila berjalan.. nak bangun susah.. nak beralih tidur dari mengiring ke kiri/kanan pun susah.. xpelah syukur.. nikmat mengandung.. Alhamdulilah... 


anakanda pun dah full term bila- bila masa je boleh bersalin.. standby yer mama!

You May Also Like

30 insan comel komen

  1. xpe la. masa ni la kak jijah rasa semua tu. zmn mak buyung la katakan. ehehe. nnt klau ada reeki ada lagi la tu. =D

    ReplyDelete
  2. Dilla doakan Jijah and baby semuanya selamat dan sihat ye.
    chaiyok!!!

    ReplyDelete
  3. dia dah dok kat bawah tu,tu yang sakit je..

    ReplyDelete
  4. Jijah dh 37 minggu, saya yang baru 34 minggu dah rasa macam nak pengsan carry si kecik ni..Tp saya berat sikit la..Dah la masih bekerja..Take care tau!

    ReplyDelete
  5. kena jaga betul+ kesihatan tu masa mengandung ni..banyak dugaan ..

    ReplyDelete
  6. biasa tu ... semoga semuanye mudah2 je

    ReplyDelete
  7. semoga selamat ye jijah...

    ReplyDelete
  8. @syahirah ekk..yg ini pun tak keluar lagi dik..hee

    ReplyDelete
  9. @IbuNoey haah kak.. jalan pon mengengkang je..huhuhu

    ReplyDelete
  10. @Cik Itah@Rama Rama Pendek ia yunk.. sabar jelah.. nikmat mengandung..

    ReplyDelete
  11. hehehe peguin yang comel tau.. bukan senang nak berjalan macam tu... heheh

    ReplyDelete
  12. Kna stand by beg ke mana pergi ni dah...bila2 je baby leh kuar ni...hehe...yg psti mama ttp vogue di pg raya...comey nmpak perut...:-)

    ReplyDelete
  13. @Sayangku Zie hahaha tapi nak jalan pon sakit kak..wuaaaa..

    ReplyDelete
  14. @izzah haah standby.. kalau jauh2 bawa la beg tapi kalau jalan takat2 rumah ni xbawak pon... dekat je umah gan spital..

    ReplyDelete
  15. Pyka doakan ibu dgn baby shat2 oke

    ReplyDelete
  16. waaa...seronoknya tengok orang pregnant.. jaga kesihatan ye kak.. senyum2 selalu ^_^

    ReplyDelete
  17. Ni kalau ada en. husband di sisi mesti akak kena marah sebab makan banyak. Hihi sweet je ^____^ Akak.. agak agak bila nak bersalin ? Bestnyaaa dapat baby baru. Ni first baby akak kan ? Insyaallah Allah akan mempermudahkan urusan akak :D

    ReplyDelete
  18. kena sentiasa berjaga2 lah ni kan.. :)

    ReplyDelete
  19. hahhaa.. kelakar la jijah ni.. jln mcm peguin mesti comei kan.. nak tgk... hihihi...

    ReplyDelete
  20. nikmat mengandung :) nnnt lmbt lg bru blh rasa...hihihi..

    ReplyDelete
  21. @Cik Chokie dik.. dia lagi suruh akak makan banyak.. mahu taknya dia ms lahir berat 3.8kg..fuhh semangat! yup first baby n insyaAllah kalau tak bersalin skrg bersalin hujung bulan ni..doakan yer.

    ReplyDelete
  22. @aisya yer aisya.. bila2 masa je ni..huhuhu

    ReplyDelete
  23. @Deqla Manjew nak tgk ke kak.. jangan! buruk betol..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!