Checkup 37Minggu

1:06:00 PM 30 Comments A+ a-

Pagi tadi checkup lagi kat KKIA.. kojap betul jangka masa seminggu kan.. nak dekat tarikh bersalin la setiap minggu ulang ke klinik..biasalah dah nama mengandung kan.. hikhikhik

rutin checkup macam biasa je..
checkup 14/8/2013
:
v
tempoh hamil: 37/52
tekanan darah: 110/60
urin: Normal
hb: -
berat badan: 53kg
kedudukan: cephalic
tinggi rahim: 38cm
fetal heart rate: 155/min
masa raya balun makan banyak-banyak jadi berat pun naik la 800gm dari 52.2kg dari minggu lepas..hahaha badan pun dah berat semacam..
yang terbaru sekarang dah jalan macam penguin.. serius wei! sakit sangat kat bahagian miss v tu bila berjalan.. nak bangun susah.. nak beralih tidur dari mengiring ke kiri/kanan pun susah.. xpelah syukur.. nikmat mengandung.. Alhamdulilah... 


anakanda pun dah full term bila- bila masa je boleh bersalin.. standby yer mama!

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

30 insan comel komen

Write insan comel komen
syahirah
AUTHOR
8/14/2013 1:18 PM delete

xpe la. masa ni la kak jijah rasa semua tu. zmn mak buyung la katakan. ehehe. nnt klau ada reeki ada lagi la tu. =D

Reply
avatar
Nurul Nadila
AUTHOR
8/14/2013 1:52 PM delete

Dilla doakan Jijah and baby semuanya selamat dan sihat ye.
chaiyok!!!

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
8/14/2013 1:55 PM delete

dia dah dok kat bawah tu,tu yang sakit je..

Reply
avatar
Fiqah
AUTHOR
8/14/2013 2:04 PM delete

Jijah dh 37 minggu, saya yang baru 34 minggu dah rasa macam nak pengsan carry si kecik ni..Tp saya berat sikit la..Dah la masih bekerja..Take care tau!

Reply
avatar
8/14/2013 2:19 PM delete

kena jaga betul+ kesihatan tu masa mengandung ni..banyak dugaan ..

Reply
avatar
eima
AUTHOR
8/14/2013 3:00 PM delete

biasa tu ... semoga semuanye mudah2 je

Reply
avatar
Oshin Kecik
AUTHOR
8/14/2013 3:57 PM delete

semoga selamat ye jijah...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/14/2013 3:58 PM delete

@syahirah ekk..yg ini pun tak keluar lagi dik..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/14/2013 3:59 PM delete

@IbuNoey haah kak.. jalan pon mengengkang je..huhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/14/2013 3:59 PM delete

@Fiqah take care too dear!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/14/2013 4:00 PM delete

@Cik Itah@Rama Rama Pendek ia yunk.. sabar jelah.. nikmat mengandung..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/14/2013 4:00 PM delete

@eima insyaAllah kak.. Amin..

Reply
avatar
Sayangku Zie
AUTHOR
8/14/2013 4:14 PM delete

hehehe peguin yang comel tau.. bukan senang nak berjalan macam tu... heheh

Reply
avatar
izzah
AUTHOR
8/14/2013 4:24 PM delete

Kna stand by beg ke mana pergi ni dah...bila2 je baby leh kuar ni...hehe...yg psti mama ttp vogue di pg raya...comey nmpak perut...:-)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/14/2013 4:39 PM delete

@Sayangku Zie hahaha tapi nak jalan pon sakit kak..wuaaaa..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/14/2013 4:40 PM delete

@izzah haah standby.. kalau jauh2 bawa la beg tapi kalau jalan takat2 rumah ni xbawak pon... dekat je umah gan spital..

Reply
avatar
Pykaa Pdott
AUTHOR
8/14/2013 5:03 PM delete

Pyka doakan ibu dgn baby shat2 oke

Reply
avatar
fadwa daud
AUTHOR
8/14/2013 5:42 PM delete

waaa...seronoknya tengok orang pregnant.. jaga kesihatan ye kak.. senyum2 selalu ^_^

Reply
avatar
Cik Chokie
AUTHOR
8/15/2013 7:18 AM delete

Ni kalau ada en. husband di sisi mesti akak kena marah sebab makan banyak. Hihi sweet je ^____^ Akak.. agak agak bila nak bersalin ? Bestnyaaa dapat baby baru. Ni first baby akak kan ? Insyaallah Allah akan mempermudahkan urusan akak :D

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
8/15/2013 8:22 AM delete

kena sentiasa berjaga2 lah ni kan.. :)

Reply
avatar
Deqla Manjew
AUTHOR
8/15/2013 11:47 AM delete

hahhaa.. kelakar la jijah ni.. jln mcm peguin mesti comei kan.. nak tgk... hihihi...

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
8/15/2013 11:47 AM delete

nikmat mengandung :) nnnt lmbt lg bru blh rasa...hihihi..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/15/2013 1:42 PM delete

@Cik Chokie dik.. dia lagi suruh akak makan banyak.. mahu taknya dia ms lahir berat 3.8kg..fuhh semangat! yup first baby n insyaAllah kalau tak bersalin skrg bersalin hujung bulan ni..doakan yer.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/15/2013 1:43 PM delete

@aisya yer aisya.. bila2 masa je ni..huhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/15/2013 1:43 PM delete

@Deqla Manjew nak tgk ke kak.. jangan! buruk betol..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/15/2013 1:44 PM delete

@ayut Alhamdulilahh ayut..

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
9/02/2013 10:33 PM delete

siggah jenguk jijah jap :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!