Papa Belayar! Hukhukhuk

by - 2:42:00 PM


Ni la part paling tak best seakan di telan mati emak.. di luah mati bapa di saat menunggu hari.. encik suami cakap dia belayar..

lebih kurang dua minggu dia duduk darat sebab raya hari tu.. la ni kena belayar balik.. 
walaupun jijah dan suami jauhh terpisah.. dua bulan jijah di semenanjung sebab cuti nak bersalin, dia di sabah tapi ada satu yang buat jijah takut sebab takut takde line nak contact dia kat lautttt!!! wuaaaa :(

perginya dia belayar selama seminggu. balik darat lebih kurang 30/8.. 
dan sekarang bila-bila masa jijah akan bersalin sepanjang dia belayar.. hati risau nak bersalin.. bertambah risau pulak sempatkah dia balik emergency nak teman jijah dalam wad bersalin nanti... 
siapa nak azan anak? siapa nak tanam uri? hukhukhuk

ingin suami berada bersama sewaktu bertarung melahirkan zuriatnya..tapi bila di pikirkan tidak wajar kalau pentingkan diri sendiri.. 
lagipun sebagai isteri tentera suami bukanlah hak kita sepenuhnya bahkan menjadi milik negara..kami sama-sama pejuang walaupun dalam perkara berbeza..

mama tak sabar nak kamu keluar awal nak tapi kalau papa tengah belayar sekarang baik kamu keluar lepas papa balik belayar yer sayang.. boleh jadi anak merdeka 31/8.. InsyaAllah ^___^

tapi Kun fa yakun.. Kalau Allah kata bersalin.. bersalin lah...
Kita merancang Allah yang menentukan..
Sesungguhnya perancangan Allah itu sangatlah hebat...

redha dan berdoa agar suami dapat pulang dengan selamat.. dan daku selamat melahirkan zuriatnya tanpa dia di sisi... Amin....



You May Also Like

56 insan comel komen

  1. Sabar ye jijah...nih lah ujian buat kita isteri tentera nih..akak nih lg la..mse nk bslin kan auni suami akak xleh blik tau...akak dh bslin bru die dpt blik...

    ReplyDelete
  2. Sabar la jijah..InsyaAllah semua okeh..

    ReplyDelete
  3. m3h doakan mse jijah bersalin nanti hubby jijah ade di sisi..m3h bersalin tiga2 anak semua hubby teman kan..hehe..

    ReplyDelete
  4. in shaa allah smua selamat jijah...

    ReplyDelete
  5. alamak,sedih pula baca entri jijah ni..teringat masa dok berjauhan dengan suami dulu..

    tak pe,jijah..in shaa Allah suami jijah dapat bersama-sama jijah dalam wad bersalin nanti..

    ReplyDelete
  6. aduss!!! Bertabahlah Jijah. Stay strong for whatever kemungkinan...

    ReplyDelete
  7. alahai...siannya k.jijah....sabar ya baby ;)

    ReplyDelete
  8. alahai...siannya k.jijah....sabar ya baby ;)

    ReplyDelete
  9. @Mimi Azirah agaknya jijah pon camtu gak kot kak.. dah bersalin baru dia dapat balik..huuu

    ReplyDelete
  10. @ZQ Batik yer kak.. jijah tawakal je ni..

    ReplyDelete
  11. @::CIK LYNN:: hehe baby dan mamanya kan kuat :)

    ReplyDelete
  12. banyakkan cakap ngan baby jijah.. ramai kawan bagi petua camtu

    ReplyDelete
  13. @Shizan Syafik hari2 cakap gan baby yunk..mmg nk time merdeka la ni...

    ReplyDelete
  14. Sape teman kan jijah bersalin nnt, kalo suami jijah takde?

    ReplyDelete
  15. @eMMe xde sape.. tapi makayah,mak n ayah mertua ada nanti..

    ReplyDelete
  16. jijah sbr ye. xpe besar pahala tau. insya Allah semua akan ok. rina doakan semua berjalan lancar. amin

    ReplyDelete
  17. as-salam.
    itulah pengorbanannya
    sabar ye dik.. in shaa ALLAH..

    ReplyDelete
  18. sabar ye jijah... xmo sedih2... xpe, family yg lain kan ade... :)

    ReplyDelete
  19. @Norhazrina Abdul Hamid terima kasih rina.. insyaAllah moga berjalan lancar..

    ReplyDelete
  20. @QasehnyaRania iya jijah sabar.. tawakal n redha :)

    ReplyDelete
  21. @E'in syukur ein ada family lain macam makayah,makpak mertua dan abg kandung n family..

    ReplyDelete
  22. Tabahnya sis. Law saya, depan mata pun masih tercari2. Mungkin saya masih muda kot. Hihi..

    ReplyDelete
  23. inshaAllah dia doakan dari jauh. takmo susah2 hati k.. ;)

    ReplyDelete
  24. @Isabel Diaz hee nak kawen gan tentera ni kena tabah dik..

    ReplyDelete
  25. @Chic Na yer chicna jijah tahu dia sentiasa doakan jijah n baby..huu

    ReplyDelete
  26. sabar ye kak..insyaallah, baby dgr doa akak,dia kuar bila papa da balik sana ehhh..:)

    ReplyDelete
  27. sabar ye kak. insyaALLAH semuanya selamat :)

    ReplyDelete
  28. Kann..paham perasaan jijah. Akak pn gtu dulu. Kalau hubby kata g ops d luar daerah sampai berbulan, monyok ler akak pastu. Nak nak lg time preggy. Huh

    Sbr ek jie. Kta wife anggota mmg selalu d tinggalkan demi negara

    ReplyDelete
  29. Seram sejuk akak bl dgr org nk beranak. Fobia akak. Hehe. Akak selama hampir 24jam alami kesakitan contraction yg teruk tanpa henti sampai akak mintak dorg inject akak ubt tahan sakit. Itu pn hanya dpt tahan sakit 80% je. Now zie phm kenapa Allah meletakkan syurga anak2 pd ibu. Subhanallah.

    ReplyDelete
  30. Sabar ye jijah.masa nk deliver ank 1st suami saya dlm ops pasir di lahad datu.5 bln x bleh jumpa lansung coz saya d perak n dia x dbenarkan blk.hari2 saya berdoa supaya dia ad ms saya lahirkan ank.alhamdulillah..2weeks b4 deliver,saya admit wad n suami dpt cuti sampai saya bersalin.utk ank ke 2,saya x hrp dia akn ada coz dia ad ops lain d sabah.anyways saya tetap berdoa.nasihat saya pd jijah:teruskan berdoa walaupun rs mustahil.kemudian tawakkal saja.Dia lebih ketahui ap yg terbaik

    ReplyDelete
  31. doa byk2 jijah moga dipermudahkan...insyaAllah bila kita berserah, DIa akan tolong kita nanti...memang sedih bila suami xde kat sisi saat kit nk bertarung nyawa tu...tp tu satu pengorbanan yg kita kna hadapi...tiap orang lain dugaan dan cabaran...sabar yek dear =)

    ReplyDelete
  32. @Zie Madini tula kak..kena la phm tugas dorang jugak

    ReplyDelete
  33. @Putri terima kasih nsht akak..insyaallah jijah akan terus berdoa utk dia ada di sisi..

    ReplyDelete
  34. @izzah ye la kan kak..lain org lain dugaannya..bersabar jelah..

    ReplyDelete
  35. sedih pulak baca entri kak jijah ni.. huhu.. bersabarlah kak.. insyaAllah, manis ganjaran Allah buat org2 yg bersabar..

    ReplyDelete
  36. Salam..
    Sabar ye Jijah, mudah2an suami ada disisi saat melahirkan..
    Klau tak sempat pun, pkir positif ye.. semoga Allah permudahkan, In Shaa Allah :-)

    ReplyDelete
  37. @Mrs Sweet yer yunk.. jijah redha je kalau betul dia xsempat bersama jijah :)

    ReplyDelete
  38. amin...semoga akak melahirkan dengan selamat walaupun tanpa suami di sisi ..semoga suami akak selamat pergi dan balik .

    ReplyDelete
  39. cmna hari ni sihat ke dik :)
    dah da tanda2 ke nak bersalin

    p/s:in shaa ALLAH ciksu pos FM hari ni.
    nanti pa pe msg ciksu ye :)

    ReplyDelete
  40. @QasehnyaRania sihat Alhamdulilah kak.. tanda2 xde lagi ni..hukhuk

    ReplyDelete
  41. semoga baby jijah lahir masa papanya ada disisi mama. insyaAllah, doa bnyk2 moga suami ada disisi masa bersalin nnt.

    ReplyDelete
  42. @Ira itu harapan jijah.. Amin..

    ReplyDelete
  43. mlm 30 tu mintak2x jijah dh rasa sakit pastu si sapik ye dah balik smpi darat.haaa....insya Allah.doa byk2x yer..anak papa kan..dia mesti tunggu ayah yer tu ^^

    ReplyDelete
  44. @ayut haa pandai ayut! memang macam tu pikiran jijah..hehe

    ReplyDelete
  45. inshaAllah.. pasti ade hikmah disebalik semue ni..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!