Wednesday, September 7, 2011

Memorial From Sabah


hai kalian..

rujuk entry sebelum ni. baru paham entry ini. lalala :p


sebenarnya daku pergi Labuan masa raya hari tu bukan setakat beraya je. lebih kurang bercuti jugak lah. kebetulan adik daku dapat posting sana, maka inilah peluang buat kami sekeluarga untuk pergi bercuti. almaklumlah inilah kali pertama kami menjejakkan kaki ke bumi Borneo ni. jadi apa lagi inilah peluang untuk kami bersiar-siar macam orang jakun. muahahaha


Labuan tempat bebas cukai. mane-mane pergi akan jumpa jalan keluar itu balik. Pulau katakan. tapi kebanyakkan kat sini kaya-kaya juga orangnya. jarang jumpa kereta yang murah macam kancil ke. semua jenis yang mahal-mahal atau import. hahaha mungkin sebab kereta kat sana pon bebas cukai kot. ngeee~~


Kota Kinabalu Welcomes Me :D


kerongsang,keychain,mutiara murah murah ada di sini Kota Kinabalu


Cadbury. macam-macam jenis coklat ada.



bila sudah sampai di Bumi Borneo,harussslah bawa balik ole-ole untuk diri sendiri dan orang-orang yang ada di semenanjung tu. ye dak?? ala sekadar tanda kenang kenangan yang daku pernah pergi sini. emm nak pergi sini lagi tah bila lah kan. ngeee~~ atleast adalah tanda peringatan dari Bumi Borneo. hehehe


untuk diri sendiri, daku dapat beli 2 helai baju I Love Labuan. dan ada 1 kotak 3 in 1 untuk simpan harta karun. hehe


tidak di lupa ole-ole untuk orang yang berada di semenanjung. ececeh macam jauh benar je. daku belikan COKLAT dan FIDGE MAGNET untuk mereka. memang murah-murah tapi tak dapat la nak belikan seorang satu mutiara kat KK. muahahaha ^^ 




baju I Love Labuan satu lagi bagi en navy. hehe keychain,dan fidge magnet untuk ole-ole kawan-kawan. tak lupa COKLAT!! nyum nyum..sebundle kat rumah. siapa nak meh datang beraya. muahaha ^^


dan sebagai penutup percutian ini, sepanjang berada di Labuan dan Kota Kinabalu dapat daku perhatikan yang orang-orang Sabah ni sangat peramah dan baik-baik orangnya. tiada masalah berada di sana. cuma bahasa jelah menjadi kekangan untuk berkomunikasi. tapi so far semua baik!


rasanya kalau lebih lama daku bercuti di sana. mungkin lebih banyak tempat lagi daku boleh pergi termasuklah mahu pergi ke Mount Kinabalu di Kundasang. seribu kali sayang tak dapat jejak kaki ke sana. huhuhu T_T. mungkin time honeymoon nanti kot. ek?? hehe dah cakap dengan en navy pon. dan dia bersetuju. kahkahkahkah :p


Terima Kasih Kota Kinabalu Sabah!


terima kasih juga pada semua yang sudi baca dan drop komen. 
sayang korang semua lah! 
muaaaaaaaaaahh >_<



40 comments:

  1. KK cantik kan?? especially time sunset. :D

    went there last 2 months. dapat la daki kinabalu but tak sampai puncak sbb hujan. :(

    p/s: nak daki gunung kena tempah awal2 :)

    ReplyDelete
  2. pergh!! besh nya..

    wat yui teringin lak nak p sane bw family..

    agak2 brape bajet keseluruhan tmsuk hotel+ len2???

    ReplyDelete
  3. p/s: amikla dear entry tu..wat kongsi =)

    ReplyDelete
  4. best nye cik jijah gi sabah.. x pnah sampai lg.. huu

    ReplyDelete
  5. hehhehee labuan mmg tempat untuk borong coklat..murah2 ja hehe

    ReplyDelete
  6. hehe, memang best pun g sabah n labuan..Lain kali cik jijah pergi la limbang sekali.Hometown Eza.Um, sebelah je dengan labuan...tapi kena guna feri laa...

    cadangan Eza je, kot-kot nak pg time honeymoon kan.... :P

    ReplyDelete
  7. farah:
    wah nak daki gunung pon kena tempah awal2?? mcm best je..jijah tak sempat g kundasang pon..

    ReplyDelete
  8. nuyui:
    hahahaha kalau hotel tu murah saja bah. sehari 150 gitu. cuma kena booking flight awal2 je..kalau dpt murah lagi syok..

    ReplyDelete
  9. azie cheesy:
    tu pon baru first time my dear...hehe

    ReplyDelete
  10. etong:
    ya..murah2 saja bah..hehe

    ReplyDelete
  11. eza boom boom:
    hehehe honeymoon ke...gatai..pening la dear naik feri..tu pon nak muntak feri labuan ke KK. hahaha InsyaAllah kalau nak jalan2 ape slhnya..

    ReplyDelete
  12. uiks pergi sabah x ajak pon

    ReplyDelete
  13. kak jijah .. nk coklat ! hehehe

    ReplyDelete
  14. byknya cikulat jijah beli, huh...

    ReplyDelete
  15. eddie:
    ala dia yg lama mhilang...mcner nak ajak..huhu

    ReplyDelete
  16. alif haris:
    nah amik gambar dalam tu..muahaha ^^

    ReplyDelete
  17. puteri kasih:
    hehehe raya datang PD kak..jom jalan2 pantai..kahkahkah

    ReplyDelete
  18. caliph shuriken:
    ngeee~~ borong habis la terlanjur murah2..lalala

    ReplyDelete
  19. nk cekelat skit.. hehehe :D

    ReplyDelete
  20. Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    ReplyDelete
  21. yup. kena tempah awal. kalau boleh 6 bulan awal. kalau tak alamak tak dapat naik la sebab fully book :D

    takut tempat nak tidur kat laban rata nanti full. sebab tu kena tempah awal ;)

    my suggestion, kalau bukan hiker, baik naik from tipohan. easier. (hari tu naik lalu tipohan) kalau dari mensilau (kawan2 cerita and baca blog mat salleh :p) memang susah, mencabar and lagi penat (extra 2 jam mendaki) tapi pemandangan memang superb cantik :)

    p/s: kalau nak daki, nak join sekali! ;P

    ReplyDelete
  22. hai jijah.. kita kmbali bersua.. akak baru balik dr kg smlam.. hihii

    btw.. byknya jijah shopping.. best lah dpt g labuan.. akka tak pernah g.. pegang kulit kapal terbang pun tak pernah... hahhahha

    ReplyDelete
  23. ini belog saya cinta hati saya:
    banyak kan kan..hehehe sedap..

    ReplyDelete
  24. amranaiman:
    amik la dalam gambar tu..haha

    ReplyDelete
  25. farah:
    6bulan awal?? peh ni mmg betol2 pengembara ni. hahaha

    bile nak p nya.. hahhaa InsyaAllah jika diberi peluang..

    ReplyDelete
  26. intanberlian:
    hahahaha xpe..ade rezeki t leh naik belon n pergi jauh2...ngee~~

    ReplyDelete
  27. kalau anis pg..memang borong sakan la kan cekelat toh..

    kos nak kesane berape..mahal x??

    ReplyDelete
  28. wah bestnyeeee,,,,,,xde rezeki ag nk g sne,,hehe

    ReplyDelete
  29. jom jom hujung tahun ne p kundasang..................hehehehehe:)

    ReplyDelete
  30. anismelon:
    nak p labuan murah je kot..sng je. tp tiket flight je kena booking awal2..

    ReplyDelete
  31. iszieylyanziy:
    InsyaAllah nanti ade rezeki kamu yunk.

    ReplyDelete
  32. ecadwinkyasha:
    confirm free ke eza..hehe kena booking flight awal2 ni..hehe

    ReplyDelete
  33. baik2 jijah
    ada cokelat tu campuran arak
    cek betul2 ok

    ReplyDelete
  34. terbelog:
    yeker...dah banyak makan ni..YaAllah harap2 tak ade..jijah cek yg lain ok..

    ReplyDelete
  35. Coklat n perfume murah...borong kat Labuan. kat KK ni byk tempat makan....biasa pegi jer Pasar Filipin tu...banyak yang boleh dibeli sana.

    Kundasang tu kat Ranau. Cuaca sejuk cam cameron & genting... dah ke sana jangan lupa singgah Poring Hot Spring .... besstttt :) .. pastu babai rumah saya! ahaks~

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!