Tuesday, September 27, 2011

Toturial Buang Sidebar Ticker Facebook


hai kalian..




korang puas hati tak dengan Hot tiket  Facebook Tiker yang bergerak-gerak dekat Facebook Home korang tu.


ia akan memaparkan semua komentar yang tak sepatutnya berlaku di wall facebook kawan korang. maknanya hilang la privasi segala komen,post wall kat wall korang tu.


kat sini mari kita belajar untuk Buang Sidebar Ticker Facebook yang menyusahkan tu. korang pon tak payah la nak caci maki dan marah-marah dengan facebook lagi. muahaha ^^


Bagi pengguna Google Chrome 


1.Klik ke page ini--> Hide Facebook SideBar Ticker

2.Klik pada button biru tu "Add to Chrome"






3.Nanti ada keluar satu pop up dan klik "Install"





 4.Dah siap!





Bagi pengguna Mozila Firefox


1.Pergi ke page ini--->Adblock Plus

2.Klik pada button hijau "Add to Firefox"





3.Nanti ada keluar satu pop up dan klik button "Install Now"

4.Siap! Restart dulu Firefox korang eh..

5.Refresh banyak-banyak kali kalau tak jadi. sebab jijah guna chrome. kahkahkah~~



kalau nak guna Facebook Timeline yang canggih tu.. sila klik sini--->Facebook Timeline


selamat mencuba ^^



10 comments:

  1. Tq... WuMing pun tak berapa taw nih...

    ReplyDelete
  2. kita xpernah tgk pn sidebar ticker tuh..haha sbb bz men game..lalala =P

    ReplyDelete
  3. wuming:
    hehe sebelum ni pon jijah tak tahu gak...


    damienicha:
    hahaha error..ticker lorr...ngehngehngeh


    arulchelsea:
    haha xsuke ada ticker tu..habis privacy org terbongkar!


    yanaMIB:
    akak kan suka main game the sims tu yg tak perasan..wakaka :P

    ReplyDelete
  4. owh cmni ke cra dia kalo hilang cmne nk taw sape on9..jiejah ke dia normal cam yg dlu..

    ReplyDelete
  5. ku pikir chat rupanye fb ticker tu mmg xperasan sgt jrg godek2 walu dia dudk kat tepi ats tu haha..lantak lah kat dia jnji xggu xlembabkn loading hehee.. ;p

    ReplyDelete
  6. shida'R: fb ticker la yunk..biarkan hilang..semak je..hehe bukan ape semua kawan2 kita punya komen kita leh nmpk..huhuhu

    ReplyDelete
  7. hakhak..yui xder benda tu..

    dh hbs tukar merpek..hehe..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!