Toturial Buang Sidebar Ticker Facebook

1:58:00 PM 10 Comments A+ a-


hai kalian..




korang puas hati tak dengan Hot tiket  Facebook Tiker yang bergerak-gerak dekat Facebook Home korang tu.


ia akan memaparkan semua komentar yang tak sepatutnya berlaku di wall facebook kawan korang. maknanya hilang la privasi segala komen,post wall kat wall korang tu.


kat sini mari kita belajar untuk Buang Sidebar Ticker Facebook yang menyusahkan tu. korang pon tak payah la nak caci maki dan marah-marah dengan facebook lagi. muahaha ^^


Bagi pengguna Google Chrome 


1.Klik ke page ini--> Hide Facebook SideBar Ticker

2.Klik pada button biru tu "Add to Chrome"






3.Nanti ada keluar satu pop up dan klik "Install"





 4.Dah siap!





Bagi pengguna Mozila Firefox


1.Pergi ke page ini--->Adblock Plus

2.Klik pada button hijau "Add to Firefox"





3.Nanti ada keluar satu pop up dan klik button "Install Now"

4.Siap! Restart dulu Firefox korang eh..

5.Refresh banyak-banyak kali kalau tak jadi. sebab jijah guna chrome. kahkahkah~~



kalau nak guna Facebook Timeline yang canggih tu.. sila klik sini--->Facebook Timeline


selamat mencuba ^^



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

10 insan comel komen

Write insan comel komen
WuMing
AUTHOR
9/27/2011 2:09 PM delete

Tq... WuMing pun tak berapa taw nih...

Reply
avatar
Damienicha
AUTHOR
9/27/2011 2:16 PM delete

facebook ticker kot...

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
9/27/2011 3:06 PM delete

tuto yg bgus ni..tq

Reply
avatar
YanaMIB
AUTHOR
9/27/2011 4:14 PM delete

kita xpernah tgk pn sidebar ticker tuh..haha sbb bz men game..lalala =P

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/27/2011 4:22 PM delete

wuming:
hehe sebelum ni pon jijah tak tahu gak...


damienicha:
hahaha error..ticker lorr...ngehngehngeh


arulchelsea:
haha xsuke ada ticker tu..habis privacy org terbongkar!


yanaMIB:
akak kan suka main game the sims tu yg tak perasan..wakaka :P

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
9/27/2011 6:37 PM delete

owh cmni ke cra dia kalo hilang cmne nk taw sape on9..jiejah ke dia normal cam yg dlu..

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
9/27/2011 6:39 PM delete

ku pikir chat rupanye fb ticker tu mmg xperasan sgt jrg godek2 walu dia dudk kat tepi ats tu haha..lantak lah kat dia jnji xggu xlembabkn loading hehee.. ;p

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/27/2011 7:25 PM delete

shida'R: fb ticker la yunk..biarkan hilang..semak je..hehe bukan ape semua kawan2 kita punya komen kita leh nmpk..huhuhu

Reply
avatar
9/28/2011 9:19 AM delete

hakhak..yui xder benda tu..

dh hbs tukar merpek..hehe..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!