Wednesday, January 11, 2012

Sebulan Sudah!


Assalamualaikum..


Alhamdulilah sungguh cepat masa berlalu sekarang kan. rasa nak putar je kembali detik-detik momen momen indah dulu. ceh macam la boleh. ekeke :p. oh sedar tak sedar sebulan sudah daku menjadi isteri kepada abg navy maknanya dah 3minggu di tinggalkan atas tuntutan keje sebagai navy! huhuhuhu T_T





tahniah sebulan!



Siapa yang follow blog daku dah tentu tahu kan, daku dan asben merupakan pasangan husband and wife yang berjumpa hanya sebulan sekali. Tu sebab daku dan asben mengambil keputusan untuk bernikah dahulu ^_^. Emmm Kalau sebulan sekali dapat jumpa tu memang rasa bertuah dah la tapi ni dah sebulan pon masih belum berjumpa. Sadis memang sadis. Hehehe. 


Ternyata apabila memegang status seorang isteri, peritnya rasa. Perit sangat. Tak sama macam masa bercinta dulu. Lain. Hari-hari berendam air mata saat teringatkan asben. emm begitulah apa yang daku rasa di kala ini.


Dan untuk menghilangkan rasa rindu yang teramat sangat ni hari hari daku dan asben webcam atau 3G. call pon setiap sejam sekali. mesej pon selalu. atleast terubat rindu juga walaupon selepas je tamat call daku pasti mengalirkan airmata. T_T


Syukur asben banyak menasihati diri ni. dan semoga Allah perkenankan doa daku untuk hidup bersama dengan asben. InsyaAllah..



gambar dari OP. sangat rindu saat ini T_T


Hatiku sunyi tanpamu..
satu masa mesti berjauhan sementara..
waktu inilah kita kan terasa hidup amat memerlukan si dia..
waktu inilah kita akan di datangi pelbagai dugaan..

nasib kita tak tentunya akan baik selalu..
ape ape pon ini sebahagian dari lumrah kehidupan..
sebab tak semua orang di beri peluang oleh Allah
akan sentiasa bersama..


semoga hubungan suami isteri ni akan berkekalan hingga syurgawi InsyaAllah~~



33 comments:

  1. Da ada berita gumbira lom...kasi taw la kalo ada...hehehe

    ReplyDelete
  2. semoga berkekalan hendakNYA amin...

    ReplyDelete
  3. tahniah kak jijah. alhamdulillah dah sebulan dah. moga kekal hingga hujung nyawa :)

    ReplyDelete
  4. semoga berkekalan k.. bestny dah khwin. hehe

    ReplyDelete
  5. sabar ye dik....cepat2 dapat cahaya mata nanti boleh jadi teman pengubat rindu

    ReplyDelete
  6. sabar la dik..... suatu hari nanti dah dpt tggl sebumbung semua kenangan semasa berjauhan ni adalah kenangan yang paling indah utk dikenang dalam hidup.... percayalah... cuma skrg ni skit merindu tu trpaksa la tanggung sendiri ... sabaq.....

    ReplyDelete
  7. sabar jahh...sabar..mn tahu kau atau husband nnt boleh transfer..

    biarlah berkorban skg kn..nnt lama2 dpt gk bersama..

    sabar eh jahh.. peluk jijah kuat2 >.<

    ReplyDelete
  8. Happy 1month anny jijah dan asben..be HAPPy ok jijah

    ReplyDelete
  9. insyaallah will last forever..=)..


    happy anniversary sebulan..hehe

    ReplyDelete
  10. cepat2 ngandung,nanti tak sunyi lagi..

    ReplyDelete
  11. @Noh Kodiang haha lom lagi lah..tak bunting pelamin pon..ahaaaakk :p

    ReplyDelete
  12. @Qasehmaceh kak..insyaAllah..tapi jumpa pon jarang agak payah nak lekat..huhuhu

    ReplyDelete
  13. @Dalila Hamidterlalu perit gak berjauhan ni..lain sgt dr bercinta dulu..huhu sabar sabar :) insyaAllah..

    ReplyDelete
  14. @Cikgu Jaja™ syg jaja ketat2..insyaAllah doakan jijah duk sama dgn asben k :)

    ReplyDelete
  15. @Azzahhuhuhu susah nak pregnant sis..jumpa pon jarang..tapi jika ada rezeki InsyaAllah..doakan yer sis :)

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah jijah..kekal hingga syurga ye..barakallah

    *mila pulak y degup2 nih..hehe

    ReplyDelete
  17. alahmdulillah kak . semoga terus berkekalan :))

    *terasa nak kahwin awal . heeee

    ReplyDelete
  18. siannyer...takper dear..doa selalu semoga allah cpt2 bagi jijah and asben duk sama2...

    miza sentiasa doakan yang terbaik..=)

    ReplyDelete
  19. semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat...:)

    ReplyDelete
  20. @mrs irmidrza to be terima kasih syg..syg miza ketat2..moga miza pon beroleh kebahagiaan :)

    ReplyDelete
  21. tabik spring isteri2 askar2 macam ni..kuatkan semangat..makin rindu,makin sayang.hihih

    ReplyDelete
  22. slmt pengantin baru cik jijah
    sweet couple gitu ;)

    ReplyDelete
  23. @MaYa MustWany dalam hati Allah aje tahu yunk...:(

    ReplyDelete
  24. banyak kelainann dengan bercinta n kawen ni kan jijah... hhuhu kadang2 rindu zaman bujang...


    semoga berbahagia selalu... cantik baju kawen jijah :)

    ReplyDelete
  25. @Ardini Humaira terima kasih sis dni..moga sis dni pon berbahagia selalu :)

    ReplyDelete
  26. sabar yeeee...

    opppsss btw wen nak bagitau... Exam da abis... Nak tunggu praktikal. lmbt lg... so bw sampai sudah.....wen singgah kat blog yg wen da polo.. hehe...

    ReplyDelete
  27. oh sebulan nikah..ingat tadi dah pregnant..haha tajuk bikin suspen..kih kih

    ReplyDelete
  28. dah sebulan ek?kejap je jijah...

    rs br je bc jijah uruskan psl borang nikah, beli kelambu..heee

    tahniah dear....byk2 kan bersabar k..:)

    ReplyDelete
  29. Amin..siapa sangka kejap je sebulan ni..masa pantas betol la!

    ReplyDelete
  30. cpt ja masa berlalu ea..

    xsgka toi..

    sbr ea jijah..t dok berdua kepitla..hikhik.

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!