Tuesday, January 10, 2012

Wedding Inspiration: GuestBook


Assalamualaikum..


hello sista..hello bro..ekeke :p


niat di hati memang nak buat guest book untuk kawan kawan letak signature atau ucapan di situ. baru ada 1001 kenangan kan. dari situ atleast ada something kawan-kawan tinggalkan jejak untuk wedding daku.


jadi jika ada jejak dalam buku ini secara tak langsung kita tahu siapa yang hadir ke majlis perkahwinan kita. ye tak...hehe


dan daku mula lah searching sana sini. 

meja guestbook

sory amik dari google. siapa owner blog. jangan marah ek..hehe



wah look nice lor..^_^


nak buat camni gak!! harap-harap jadi kenyataan :)


pastu adore pulak dengan guestbook dari FarahD ni.





ado pulak tulisan macam ni. serius gorjes oke!!






macam sis kina punya pon okey sangat. buat poskad then masuk dalam peti surat. sis kina pon ada sediakan toturial guestnote. ni bajet pon tak mahal tau! elok sangat la macam daku ni. hehe



then jalan-jalan blog sis rai, ada jugak sediakan DIY freebies guestbook template. yeah daku adore giler dengan design sis rai ni..sangat kreatif okeh.






dalam BM



dalam BI.

wah ni pon. tetamu hanya tuliskan tajuk yang di beri jer. serius memang tangkap cinta dengan design ni. agak agak kalau tiru macam sis rai ni. beliau marah tak?? huhuhu tapi daku no idea. sob sob -_-" just print design di atas tu then letak kat meja guest corner. leraikan boleh. tak pon buku kan pon oke.




macam sis xora punya pulak. hanya letak border tepi guestbook supaya tak kosong.




tapi rasa nak tiru sikit-sikit BB punya guestbook ni. die pon ada sediakan toturial yang mudah di ikut.



emm nak order semata-mata guestbook ni macam mahal dan rasa tak berbaloi je. so tengok la macamaner. rasa rasa macam nak DIY tapi dalam masa yang sama nak order gak. aaaaaahh tamakkk!! lempaaaaaaaaaangg****



sketch book dah jumpa tapi dalamnya kosong. kena lah design sikit-sikit buat macam sis rai takpon sis xora ataupon BB tu guna kertas A4 je then print dan bukukan. masalahnya printer non adoo. kalau ada printer senang sikit nak print banyak2 tak payah pergi cc. dan kena cari hard cover depan tu.. emm nampaknya kena beli printer ni sebab memang banyak nak guna printer dalam hal begini. huhuhu


ni idea je tau. kang kalau daku tak buat jangan kutuk pulak eh..tapi daku cuba menDIY kan guest book ni. doa doakan tau. InsyaAllah :)


oke bye ^_^


35 comments:

  1. WAT SNDIRI DEAR.. CAM sis rara..

    tgk aje cntoh..insyaALLAH jijah leh wat punya..

    ReplyDelete
  2. menarik tu...sediakan guestbook...

    ReplyDelete
  3. jijah, kalau geustbook macam xora tu. design setiap page dia hampir sama kan? apa kata jijah print sehelai dan fotostat. hehehe

    combine buku buat dekat kedai2 yang boleh tebuk kertas tu pun bole. yg budak2 sekolah selalu buat buku skrap tu~ ada macam2 jenis comb ke spring ke~

    pendapat la~

    ReplyDelete
  4. jijah, kalau geustbook macam xora tu. design setiap page dia hampir sama kan? apa kata jijah print sehelai dan fotostat. hehehe

    combine buku buat dekat kedai2 yang boleh tebuk kertas tu pun bole. yg budak2 sekolah selalu buat buku skrap tu~ ada macam2 jenis comb ke spring ke~

    pendapat la~

    ReplyDelete
  5. @nuyui a.k.a miss YUI InsyaAllah jijah cuba buat sendiri..print atas kertas n then binding jer..

    ReplyDelete
  6. @Aishah Jahirah sekarang dah trend wedding ada guestbook kan..

    ReplyDelete
  7. betul Jijah, Dila pun stuju if jijah wat sendiri.sure akan lebih puas aty punye..hihi..gud luck dan selamat ber-DIY yea

    ReplyDelete
  8. fiza suka hasil kerja farah..nice ^^

    ReplyDelete
  9. @dhiera haah la yunk..betol2..nape daku boleh tak terpikir?... hisssshhh... dhiera buat camner..hehe maceh yang..idea sudah mari..hehe

    ReplyDelete
  10. @dilla nadila sebab tak kreatif jijah takut tak jadi..tapi nak cube gak! hehe

    ReplyDelete
  11. @Azhafizah[フィザ] memang cantik sgt yang...alangkah best kalau dpt free..hehe

    ReplyDelete
  12. eh jijah afzal pon nak buat cenggini la.hehehe :D

    ReplyDelete
  13. hye !
    cantiknyaaaaa... tapi kalau buat majlis kt kawasan kg agak2 bole tak buat cmni ek ???

    ReplyDelete
  14. mcm best je buat guestbook ni tpi bukan adat kita kan kak jijah?

    ReplyDelete
  15. mulanya dni nak buat lepas pk punya pk tak jadi buat hehehe

    ReplyDelete
  16. skrg ni mcm2 ada stail ms kawen :)
    btw, smg dpt idea yg terbai ya? :)

    ReplyDelete
  17. buat jangan tak buat..buat sendiri lagi jimat..:) confirm tak menyesal lepas majlis nanti dear..sebab wishes guests takkan ade dah lepas ni..

    ReplyDelete
  18. semua cntek...nti nk buat diy jgklah ;p

    ReplyDelete
  19. Tak penah nampak guestbook depan mata. hee. hope jijah dapat pilih yang simple dan jimat. Masih ada kenangan tu. Tak yah mahal-mahal. :)

    ReplyDelete
  20. @*Miss Backspace* boleh je. kita org first buat..ekeke :p

    ReplyDelete
  21. @Cik tikah hehe bukan adat kita. tapi skrg dah ramai lakukan :)

    ReplyDelete
  22. prefer jijah buat sendiri..murah.beli je buku tebal dan hias sendiri..

    ReplyDelete
  23. Good job ! semoga berbahagia hingga akhir hayat :)

    ReplyDelete
  24. comel! buat2. hee. da jadi trend kan skrg ;)

    ReplyDelete
  25. nice hehee..shida pun ade angan2 nk bt hehee...

    ReplyDelete
  26. @Azzah tu la tu..nak try buat sendiri kak...

    ReplyDelete
  27. @shida'R angan2 akan jadi kenyataan..chaiyok2!!!

    ReplyDelete
  28. @::♥~naiemah_ramli~♥:: jijah nak buat yunk..tapi yg biasa2 je lah..janji jimat ^^

    ReplyDelete
  29. Salami..nk tnya brpa hrga buku nie?

    ReplyDelete
  30. Salami..nk tnya brpa hrga buku nie?

    ReplyDelete
  31. @Embun_88 saya tak pastilah.. saya xbeli pon..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!