Tuesday, January 3, 2012

My wedding theme colour


Assalamualaikum..


Warna tema memain peranan yang penting dalam sesebuah majlis perkahwinan. Tema merujuk lebih pemilihan warna untuk majlis tersebut. 


Now jijah nak reveal warna untuk wedding jijah. tak tahu la warna ni kena dengan jijah ke tak. hohohoho  warna dark purple je yang jijah tengah pikir sekarang ni. 







Dari dulu memang berangan angan nak impikan wedding colour dark purple ni. baju keluarga pon dah beli kaler purple. masing masing dah buat ikut citarasa sendiri.


Reception outfit ingatkan nak kaler purple gak macam entry jijah post sebelum ni [klik utk baca] tapi dengar kata tahun 2012 kaler pastel sesuai untuk wedding. ok lah tu..theme purple, reception outfit kaler pink+purple tu. fuhyooooooo... confirm menyerlah beb!



ada baju baru dari MUA jijah tahun baru cina nanti. kalau sesuai boleh grab yang tu je. kaler pink+purple. emm semakin banyak warna-warna yang menarik. rambang mata di buatnya. hohoho



34 comments:

  1. mmg cntik kaler ni jijah..

    jrg tgk kat kenduri yg yui hadiri.

    ReplyDelete
  2. eimy tak tau tahun 2012 nie kaler ape sbb tunang gelap kan so kena cari color yg ngam dgn kulit dia...sudahnya

    tema kulim : dark pepel+pink+krim
    tema chemor : oren gold

    yg best nikah baru biru...hehehe macam2 warna ada....

    ReplyDelete
  3. sama la theme wedding kita...tp sy kaler dusty pink n sblh bakal hasben dark pepel..tersangat rambang mata kan jijah..hehe ;)

    ReplyDelete
  4. aslmkum...slmt tahun baru jijah ! pilih warna yg sesuai dgn kulit jijah & suami ye..klu tak pilih betul2 tak cantik nanti... (pengalaman)

    ReplyDelete
  5. kaler purple memang menariik.. tema perkahwinan abang Eza 2 tahun lepas. :)

    ReplyDelete
  6. jahhh..warna febret aku gak nie...hoho

    ReplyDelete
  7. wah..kaler dark purple..
    mmg cntik la jijah.. ^_^

    ReplyDelete
  8. sama lah. i pun tema kaler purple. :)

    ReplyDelete
  9. cantik juga la purple ne....

    ReplyDelete
  10. @manismanis hehe jijah antara dusty pink o purple..tapi dua2 combine memang kena sgt..hehe

    ReplyDelete
  11. @WANDAhaah kan sis...kalau kena gan kita...asben tak sesuai tak cantik pulak kan..kena cari betol2 ni..

    ReplyDelete
  12. @Atiqah Ahmad hehe tahun 2012 purple kot..teheeee~~`

    ReplyDelete
  13. cantik purple ni..fiza suke tgk ^__^

    ReplyDelete
  14. nice2..mesti nampak sweet je nnt..hehe

    ReplyDelete
  15. wahhh cantik jugak warna ni kan ? wee ohsemm kak jijah nanti :))) hihii

    ReplyDelete
  16. i like2..sweet2..cantik2.. sokong2..hihihi

    ReplyDelete
  17. yna suka sgt purple gelap :)

    confirm comel lah nanti :)

    ReplyDelete
  18. tu sebab bila ada pertanyaan kat group warna tema majlis semua...eimy jawab carca merba sebab colorful...huhuhu mai hentam jek pilih asalkan nampak nngam....satgi statik satu warna rasa payah sgt nk cari...sebab dok belah penang ni kan tak semudah nk cari mcm belah kl nun sana...

    ReplyDelete
  19. cantik kan kaler tu pink + dark purple..sama kaler gan ira hehhe..jijah bile date kenduri

    ReplyDelete
  20. same mcm theme colour akk sy taun ni hihi

    ReplyDelete
  21. maunya xrambang mata..hee

    suka purple juga jijah..:)...msti cantik nt jijah pakai!

    psss : hee..cuba la buat tart tu tau!heeee

    ReplyDelete
  22. Purple mmg menang. cantik .hihi

    ReplyDelete
  23. dni pun amik kaler purple.. majlis bertandang :)

    ReplyDelete
  24. Tahniah2,selamat pengantin Baru.

    ReplyDelete
  25. hehehe samalah kita yer..cun purple ni! hehe

    ReplyDelete
  26. purple + pink mmg cantik!! dulu akak tunang pun guna 2 warna ni... hihii

    ReplyDelete
  27. nice color lah syg hehee..tak sabarnyer....

    ReplyDelete
  28. @shida'R hehe jijah tak sabar nak memakainya..hehe

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!