Wedding Inspiration: Henna

8:00:00 PM 34 Comments A+ a-


Assalamualaikum..


inai merupakan satu perkara yang selalu pengantin titiberatkan bukan. rasa macam tak berseri je kalau pengantin tak pakai inai. hehehe


nak dua bulan nikah inai ni pon masih ada lagi baki inai di kuku. hehe masa nikah dulu daku teringin nak pakai henna tapi di bantah keras oleh mak daku. sob sob sedih betol. last-last daku pakai inai di jari jer. huuuuuuuuuu~~ T_T


so kali ni. untuk wedding daku memang nak tempah buat henna. tak kira! nak jugak! hahahaha daku try survey area Pee Dee. kalau ada pon mahal wooo dua belah tangan mahu >RM100! wah sungguh tak berbaloi oke. kalau boleh nak yang simple jer. bunga-bungaan. henna inai tak haram tau. sila baca sini dulu.



cantik sangat kan kalau pakai henna. 

ni design kaki. ni pon cantik!



then daku godek blog BB. die kata ada jual stiker corak-corak inai ni kat mydin. terus daku pergi kat mydin seremban tapi nan adoooooooo~~ sedihnya tak jumpa stiker ni! huhuhu kan lebih jimat,mudah gitu macam BB buat.




tengok tu BB buat. senang je kan. 

total die guna hanya RM7.00 je.  berbaloi sangat kan..



so kalau korang jumpa kat mydin tempat korang tolong belikan jijah boleh?? pleaseeeee! merata jijah cari kat seremban-PD tapi nan adooooooo~~ please2..poskan jijah dan jijah tak kisah bayar berapa pon. tolong yer. memang tengah cari pon henna stiker ni. kesihani lah jijah.
 huhuhu :(



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

34 insan comel komen

Write insan comel komen
dyra
AUTHOR
1/26/2012 9:06 AM delete

cantik nyaaaa ! tap tak suka pakai inai :(

Reply
avatar
1/26/2012 9:08 AM delete

ololo..lau ada yui gtau ea..

Reply
avatar
syaz@rozelt
AUTHOR
1/26/2012 9:31 AM delete

semua pon chanteq2..x saba jugak nak pakai henna tuk kawen nanti!hihi

Reply
avatar
1/26/2012 9:42 AM delete

cuba cari kat kedai jual inai tu, kot2 ade ke

Reply
avatar
UyaRayza
AUTHOR
1/26/2012 9:49 AM delete

uya pn cari yg nie..chup..nie kite tampal n ukir ikut corak or kite tampal and die dh ade inai? pham x ayat tue hehehe

Reply
avatar
ecadwinkyasha
AUTHOR
1/26/2012 10:35 AM delete

akak!!!!!!.eca rasa eca masi ada lagi sticker2x ne,dulu time kaklong eca kawen beli sebundle.hahaha.tapi kat rumah dekat kampung semua benda tue..nak ke?..PM eca alamat akak..klu xde,eca leh belikan dekat KK,awal bulan 2 baru balik kk,sempat ke?

Reply
avatar
1/26/2012 10:55 AM delete

cunnye inai dia jijah.nape tak penah nmpk kat mydin kuantan? wuwuu~

Reply
avatar
dhiera
AUTHOR
1/26/2012 12:00 PM delete

ari tu kite ada nampak someone beli dekat kedai area tempat keje ni, dia beli rm2.50 je kot. tak tahu la corak tu cantik ke x?

jijah masih tak jumpa lagi? kedai2 india dah pergi tengok?

Reply
avatar
Cikpuan rara
AUTHOR
1/26/2012 12:01 PM delete

kat ipoh banyak jijah.tp lupa dh kedai mana.kat sana xde eh.

Reply
avatar
Cik tikah
AUTHOR
1/26/2012 12:05 PM delete

mama cik tikah kata tak boleh pakai inai yg ukir2 corak tuh. berdosa. sebab tu mama kak jijah larang kot :)

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
1/26/2012 12:32 PM delete

memang ada ye?tak atu pulak..kalau sticket ala2 tatoo palsu tu ada la penah dengar..

Reply
avatar
1/26/2012 12:51 PM delete

cantik jugak kan.senang je nak buat kalau ade sticker camni..ok jijah..kalau jumpe fiza akan roger2

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/26/2012 1:13 PM delete

@UyaRayza ni kita tampal dan ukir ikut corak tu yang...

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/26/2012 1:14 PM delete

@ecadwinkyasha boleh ke yang?? tak menyusahkan ni ke...tempat jijah mmg takde pon..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/26/2012 1:16 PM delete

@dhiera dah pegi tengok..tapi takde jual stiker ni..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/26/2012 1:16 PM delete

@Cikpuan rara tah la sis..jijah cari memang takde..huhuhu

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/26/2012 1:17 PM delete

@Azhafizah[フィザ] maceh yang! kalau jumpa tau..jangan carikan pulak..xnak myusahkan. huhuhu

Reply
avatar
cikpjaz
AUTHOR
1/26/2012 1:48 PM delete

asenye kalau kedai india yg jual barang mcm inai ni mesti ada kan?hehhe
sebab member pernah beli

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
1/26/2012 1:50 PM delete

cntik2 sume ..shida kalo knduri tdekat mmg shida akan pkai inai juge hehee..gediksss skitt.. :D

Reply
avatar
1/26/2012 2:14 PM delete

x mnat sgt henna nie..nmpak berserabut..agpon wrna dya x tntu lg trang..huhu..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/26/2012 2:31 PM delete

@fatin amalina husna terang aje kalau pakai inai yg terang...lain org lain pendapatnya :)

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
1/26/2012 2:43 PM delete

eh, ada sticker ek.. xpnh tahu lak sblm ni..hihii

Reply
avatar
eeiyss
AUTHOR
1/26/2012 2:52 PM delete

cantik... eeiyss suka.. tapi incik hubby xkasi pakai masa tawen witu~ wawawa

Reply
avatar
cik bulan
AUTHOR
1/26/2012 8:15 PM delete

klo ade org nmpk org bgtaw eh..haha..

Reply
avatar
Khairil
AUTHOR
1/26/2012 9:12 PM delete

kalau saya pakai inai tu mcmana rupanya?..haha

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
1/26/2012 9:14 PM delete

mahal jugak eh.. >rm100.. huhu

Reply
avatar
Aida Omar
AUTHOR
1/26/2012 11:53 PM delete

cantiknya.. nanti kawen baru pakai, kalau pakai sekarang kang orang ingat dah kawen.. hehe.

Reply
avatar
sarahmeay.snm
AUTHOR
1/26/2012 11:55 PM delete

Thanks! Nnt Boleh jengah mydin! Hihihihihihihih

http://misiduapuluhdisember2012.blogspot.com/

Reply
avatar
LINDAHERY
AUTHOR
1/27/2012 10:37 AM delete

fasnim?? alahai cari jelaa org lain..mahal ooo... membazir je...

Reply
avatar
1/27/2012 12:19 PM delete

yg inai stiker tu tahan lama ke?

Reply
avatar
ecadwinkyasha
AUTHOR
1/27/2012 2:36 PM delete

PM eca alamat lah..eca try....xsusah mana pun 6hb balik kk,esoknya ble la poskan kat akak,,,pjbt pos dkt2 je dgn rumah.hehehe,.

Reply
avatar
Juliet_iRa~"
AUTHOR
1/27/2012 4:02 PM delete

kat mydin ea ada jual..xpnh tau plak..

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
1/27/2012 8:09 PM delete

rm7?murah la tuh.shari sblm knduri,kasi pekat coz pakai awal2 pudar.

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!