Thursday, January 26, 2012

Wedding Inspiration: Henna


Assalamualaikum..


inai merupakan satu perkara yang selalu pengantin titiberatkan bukan. rasa macam tak berseri je kalau pengantin tak pakai inai. hehehe


nak dua bulan nikah inai ni pon masih ada lagi baki inai di kuku. hehe masa nikah dulu daku teringin nak pakai henna tapi di bantah keras oleh mak daku. sob sob sedih betol. last-last daku pakai inai di jari jer. huuuuuuuuuu~~ T_T


so kali ni. untuk wedding daku memang nak tempah buat henna. tak kira! nak jugak! hahahaha daku try survey area Pee Dee. kalau ada pon mahal wooo dua belah tangan mahu >RM100! wah sungguh tak berbaloi oke. kalau boleh nak yang simple jer. bunga-bungaan. henna inai tak haram tau. sila baca sini dulu.



cantik sangat kan kalau pakai henna. 

ni design kaki. ni pon cantik!



then daku godek blog BB. die kata ada jual stiker corak-corak inai ni kat mydin. terus daku pergi kat mydin seremban tapi nan adoooooooo~~ sedihnya tak jumpa stiker ni! huhuhu kan lebih jimat,mudah gitu macam BB buat.




tengok tu BB buat. senang je kan. 

total die guna hanya RM7.00 je.  berbaloi sangat kan..



so kalau korang jumpa kat mydin tempat korang tolong belikan jijah boleh?? pleaseeeee! merata jijah cari kat seremban-PD tapi nan adooooooo~~ please2..poskan jijah dan jijah tak kisah bayar berapa pon. tolong yer. memang tengah cari pon henna stiker ni. kesihani lah jijah.
 huhuhu :(



34 comments:

  1. cantik nyaaaa ! tap tak suka pakai inai :(

    ReplyDelete
  2. semua pon chanteq2..x saba jugak nak pakai henna tuk kawen nanti!hihi

    ReplyDelete
  3. cuba cari kat kedai jual inai tu, kot2 ade ke

    ReplyDelete
  4. uya pn cari yg nie..chup..nie kite tampal n ukir ikut corak or kite tampal and die dh ade inai? pham x ayat tue hehehe

    ReplyDelete
  5. akak!!!!!!.eca rasa eca masi ada lagi sticker2x ne,dulu time kaklong eca kawen beli sebundle.hahaha.tapi kat rumah dekat kampung semua benda tue..nak ke?..PM eca alamat akak..klu xde,eca leh belikan dekat KK,awal bulan 2 baru balik kk,sempat ke?

    ReplyDelete
  6. cunnye inai dia jijah.nape tak penah nmpk kat mydin kuantan? wuwuu~

    ReplyDelete
  7. ari tu kite ada nampak someone beli dekat kedai area tempat keje ni, dia beli rm2.50 je kot. tak tahu la corak tu cantik ke x?

    jijah masih tak jumpa lagi? kedai2 india dah pergi tengok?

    ReplyDelete
  8. kat ipoh banyak jijah.tp lupa dh kedai mana.kat sana xde eh.

    ReplyDelete
  9. mama cik tikah kata tak boleh pakai inai yg ukir2 corak tuh. berdosa. sebab tu mama kak jijah larang kot :)

    ReplyDelete
  10. memang ada ye?tak atu pulak..kalau sticket ala2 tatoo palsu tu ada la penah dengar..

    ReplyDelete
  11. cantik jugak kan.senang je nak buat kalau ade sticker camni..ok jijah..kalau jumpe fiza akan roger2

    ReplyDelete
  12. @UyaRayza ni kita tampal dan ukir ikut corak tu yang...

    ReplyDelete
  13. @ecadwinkyasha boleh ke yang?? tak menyusahkan ni ke...tempat jijah mmg takde pon..

    ReplyDelete
  14. @dhiera dah pegi tengok..tapi takde jual stiker ni..

    ReplyDelete
  15. @Cikpuan rara tah la sis..jijah cari memang takde..huhuhu

    ReplyDelete
  16. @Azhafizah[フィザ] maceh yang! kalau jumpa tau..jangan carikan pulak..xnak myusahkan. huhuhu

    ReplyDelete
  17. asenye kalau kedai india yg jual barang mcm inai ni mesti ada kan?hehhe
    sebab member pernah beli

    ReplyDelete
  18. cntik2 sume ..shida kalo knduri tdekat mmg shida akan pkai inai juge hehee..gediksss skitt.. :D

    ReplyDelete
  19. x mnat sgt henna nie..nmpak berserabut..agpon wrna dya x tntu lg trang..huhu..

    ReplyDelete
  20. @fatin amalina husna terang aje kalau pakai inai yg terang...lain org lain pendapatnya :)

    ReplyDelete
  21. eh, ada sticker ek.. xpnh tahu lak sblm ni..hihii

    ReplyDelete
  22. cantik... eeiyss suka.. tapi incik hubby xkasi pakai masa tawen witu~ wawawa

    ReplyDelete
  23. klo ade org nmpk org bgtaw eh..haha..

    ReplyDelete
  24. kalau saya pakai inai tu mcmana rupanya?..haha

    ReplyDelete
  25. mahal jugak eh.. >rm100.. huhu

    ReplyDelete
  26. cantiknya.. nanti kawen baru pakai, kalau pakai sekarang kang orang ingat dah kawen.. hehe.

    ReplyDelete
  27. Thanks! Nnt Boleh jengah mydin! Hihihihihihihih

    http://misiduapuluhdisember2012.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. fasnim?? alahai cari jelaa org lain..mahal ooo... membazir je...

    ReplyDelete
  29. yg inai stiker tu tahan lama ke?

    ReplyDelete
  30. PM eca alamat lah..eca try....xsusah mana pun 6hb balik kk,esoknya ble la poskan kat akak,,,pjbt pos dkt2 je dgn rumah.hehehe,.

    ReplyDelete
  31. kat mydin ea ada jual..xpnh tau plak..

    ReplyDelete
  32. rm7?murah la tuh.shari sblm knduri,kasi pekat coz pakai awal2 pudar.

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!