Sijil Nikah Dah Siap!


Assalamualaikum..



Alhamdulilah 2 sijil nikah untuk jijah & asben dah siap :)

tepat sebulan bernikah siap juga sijil nikah ni. 
ada 2 keping sijil nikah ni. satu untuk asben dan satu lagi untuk jijah pegang..weee~~

jika sebelum ni asyik bawak sijil sementara je kemana-mana
pasni senang la kami nak check in mane-mane hotel bawak yang ori. hehe
lebih senang kalau dapat kad nikah sekali. masuk dompet jer. wuwuwuw T_T


oh ya di negeri sembilan sijil nikah akan siap sebulan selepas bernikah dan kad nikah siap 3 bulan dari tarikh nikah.


kad perakuan nikah tu berharga RM30 untuk 2 kad suami dan isteri manakala 2 sijil nikah ni berharga RM10. semua ni dah settle bayar masa sebelum nikah dulu ^_-


dalam sijil siap tulis amaun mas kahwin,wang hantaran serta hadiah atau pemberian lain[cincin & lain2] dan belakang sijil nya tertulis perakuan ta'aliq :)


Alhamdulilah lega benda penting ni dah terima. kena simpan baik baik ni. InsyaAllah :)


Previous
Next Post »

24 insan comel komen

Write insan comel komen
Cik tikah
AUTHOR
1/12/2012 8:10 AM delete

btol2, kena simpan elok2. bestnya dah kawen. hehe..

Reply
avatar
1/12/2012 8:13 AM delete

waaaa siap tulis semua ek??? no wonder lahhh tok kadi khariah pesan mas khwn kena senang amaun nyer....satu mudah nk sebut satu lagi mudah nk ingat kot....

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
1/12/2012 8:16 AM delete

dah dapat kad nanti lagi senang nak bawak..sijil agak merimaskan.nak lipat takut rosak..

Reply
avatar
1/12/2012 8:42 AM delete

alhmdulillah..dh dpt yg penting..

Reply
avatar
Myra Jay
AUTHOR
1/12/2012 9:05 AM delete

Ye, simpan baik2 tau..

Myra dah 2 tahun kawen tp belommm jugak buat kad nikah..
Dok usung sijil nikah copy je dalam wallet :)

Reply
avatar
Aida Omar
AUTHOR
1/12/2012 9:59 AM delete

Alhamdulillah dah siap..kurang beban satu. hehe.. Simpan elok2 ea Puan jijah..jangan bagi hilang. Aida tak ada pengalaman la pulak nak dikongsikan berkenaan benda nie..huk3.

Reply
avatar
dhiera
AUTHOR
1/12/2012 10:04 AM delete

eh, sijil nikah dgn kad nikah lain ke?

Reply
avatar
Ana Aishah
AUTHOR
1/12/2012 10:20 AM delete

info ni bagus tuk anak n9 like me. nak kawin nnt senang ler.. hihi

Reply
avatar
Zana Adieyza
AUTHOR
1/12/2012 10:21 AM delete

nanti dah dapat kad kahwin lagi syokkkkk! terus letak kad kahwin kat bahagian depan & ic bhgian belakang.. hihihihi

Reply
avatar
1/12/2012 10:39 AM delete

saya punyer sijil nikah hilang..hubby ler..time tu tgh mabuk2 preggy..x cara mana..geram btol..

Reply
avatar
1/12/2012 10:41 AM delete

baru best kan bila dah dapat sijil nikah yg ori...yg smentra tu mcm krts sekeping jek xsyok...alamak xamik lg sijil nikah ni mybe dah siap kot dah 1bulan stgh xkan xsiap lg kan...aduyai nak kena blk kg amik pulak & husband pn kena g xleh wakilkn kt org lain tu yg leceh...

Reply
avatar
LINDAHERY
AUTHOR
1/12/2012 10:49 AM delete

jgn laminated tau.. hehehe...

Reply
avatar
1/12/2012 10:53 AM delete

sama la kita.. tapi dni tak dapat pegang... ada dengan family.. sobss... dni jauh di miri. tunggu diorang poskan ke dni

Reply
avatar
azam
AUTHOR
1/12/2012 11:21 AM delete

besar sijil....

Kelantan punya lagi besar...siap dgn tulisan jawi

Reply
avatar
1/12/2012 11:37 AM delete

senang la cik jijah & asben pegi honeymoon :)

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/12/2012 11:58 AM delete

@Honey Sakura @ eiMyLiciOus yup..kat depan siap tulis mas kawen,hantaran n pemberian lain :)

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/12/2012 12:00 PM delete

@dhiera lain syg...kad nikah macam ic tu siap 3bulan. sijil nikah macam ni..kecik sikit dari A4.

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/12/2012 12:01 PM delete

@OdahOne OdahOneBizz baik amik..tapi kalau nak amik sekali kad nikah pon ok jer..tak payah pergi banyak2 kali :)

Reply
avatar
1/12/2012 1:49 PM delete

kad nikah tak dapat ke jijah?lagi senang simpan kalau kad je ^__^

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
1/12/2012 5:50 PM delete

nak kawin nanti,memang blog jijah la yang mas akan godeh lumat2..hihihih

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
1/13/2012 1:38 AM delete

hehee..legkap cik jiejah ^_^

Reply
avatar
Ms.Ezanika
AUTHOR
2/19/2013 1:59 PM delete

Sy nie tggu smp 9 bln, stay x siap lg kad nikah sy. Bile call org pejabat 2, diaorg ckp blm siap lg. Nanti akn kol

Reply
avatar
Ms.Ezanika
AUTHOR
2/19/2013 1:59 PM delete

Sy nie tggu smp 9 bln, stay x siap lg kad nikah sy. Bile call org pejabat 2, diaorg ckp blm siap lg. Nanti akn kol

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/19/2013 6:20 PM delete

@Ms.Ezanika mak ai lamanya 9bulan still xdapat lg.. 3bulan je patut dah siap.

Reply
avatar