Sijil Nikah Dah Siap! | ♥Cik Azizah♥

Thursday, January 12, 2012

Sijil Nikah Dah Siap!


Assalamualaikum..



Alhamdulilah 2 sijil nikah untuk jijah & asben dah siap :)

tepat sebulan bernikah siap juga sijil nikah ni. 
ada 2 keping sijil nikah ni. satu untuk asben dan satu lagi untuk jijah pegang..weee~~

jika sebelum ni asyik bawak sijil sementara je kemana-mana
pasni senang la kami nak check in mane-mane hotel bawak yang ori. hehe
lebih senang kalau dapat kad nikah sekali. masuk dompet jer. wuwuwuw T_T


sijil sementara warna hijau yang kita sign masa nikah dulu


oh ya di negeri sembilan sijil nikah akan siap sebulan selepas bernikah dan kad nikah siap 3 bulan dari tarikh nikah.


kad perakuan nikah tu berharga RM30 untuk 2 kad suami dan isteri manakala 2 sijil nikah ni berharga RM10. semua ni dah settle bayar masa sebelum nikah dulu ^_-


dalam sijil siap tulis amaun mas kahwin,wang hantaran serta hadiah atau pemberian lain[cincin & lain2] dan belakang sijil nya tertulis perakuan ta'aliq :)


Alhamdulilah lega benda penting ni dah terima. kena simpan baik baik ni. InsyaAllah :)



24 doakan kimi jadi anak soleh :):

Cik tikah said...

btol2, kena simpan elok2. bestnya dah kawen. hehe..

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

waaaa siap tulis semua ek??? no wonder lahhh tok kadi khariah pesan mas khwn kena senang amaun nyer....satu mudah nk sebut satu lagi mudah nk ingat kot....

Azzah said...

dah dapat kad nanti lagi senang nak bawak..sijil agak merimaskan.nak lipat takut rosak..

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhmdulillah..dh dpt yg penting..

Myra Jay said...

Ye, simpan baik2 tau..

Myra dah 2 tahun kawen tp belommm jugak buat kad nikah..
Dok usung sijil nikah copy je dalam wallet :)

Aida Omar said...

Alhamdulillah dah siap..kurang beban satu. hehe.. Simpan elok2 ea Puan jijah..jangan bagi hilang. Aida tak ada pengalaman la pulak nak dikongsikan berkenaan benda nie..huk3.

dhiera said...

eh, sijil nikah dgn kad nikah lain ke?

Ana Aishah said...

info ni bagus tuk anak n9 like me. nak kawin nnt senang ler.. hihi

Zana Adieyza said...

nanti dah dapat kad kahwin lagi syokkkkk! terus letak kad kahwin kat bahagian depan & ic bhgian belakang.. hihihihi

Nens Collection said...

saya punyer sijil nikah hilang..hubby ler..time tu tgh mabuk2 preggy..x cara mana..geram btol..

OdahOne OdahOneBizz said...

baru best kan bila dah dapat sijil nikah yg ori...yg smentra tu mcm krts sekeping jek xsyok...alamak xamik lg sijil nikah ni mybe dah siap kot dah 1bulan stgh xkan xsiap lg kan...aduyai nak kena blk kg amik pulak & husband pn kena g xleh wakilkn kt org lain tu yg leceh...

LINDAHERY said...

jgn laminated tau.. hehehe...

Ardini Humaira said...

sama la kita.. tapi dni tak dapat pegang... ada dengan family.. sobss... dni jauh di miri. tunggu diorang poskan ke dni

azam said...

besar sijil....

Kelantan punya lagi besar...siap dgn tulisan jawi

Eza Boom Boom :) said...

senang la cik jijah & asben pegi honeymoon :)

Cik Azizah said...

@Honey Sakura @ eiMyLiciOus yup..kat depan siap tulis mas kawen,hantaran n pemberian lain :)

Cik Azizah said...

@dhiera lain syg...kad nikah macam ic tu siap 3bulan. sijil nikah macam ni..kecik sikit dari A4.

Cik Azizah said...

@OdahOne OdahOneBizz baik amik..tapi kalau nak amik sekali kad nikah pon ok jer..tak payah pergi banyak2 kali :)

Azhafizah[フィザ] said...

kad nikah tak dapat ke jijah?lagi senang simpan kalau kad je ^__^

MaYa MustWany said...

nak kawin nanti,memang blog jijah la yang mas akan godeh lumat2..hihihih

shida'R said...

hehee..legkap cik jiejah ^_^

Ms.Ezanika said...

Sy nie tggu smp 9 bln, stay x siap lg kad nikah sy. Bile call org pejabat 2, diaorg ckp blm siap lg. Nanti akn kol

Ms.Ezanika said...

Sy nie tggu smp 9 bln, stay x siap lg kad nikah sy. Bile call org pejabat 2, diaorg ckp blm siap lg. Nanti akn kol

azizah :) said...

@Ms.Ezanika mak ai lamanya 9bulan still xdapat lg.. 3bulan je patut dah siap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © 2011-2013 Reserved to Cik Jijah's Blog's
Design by Azhafizah.Com