Kamu Berkahwin Kerana Apa..

9:00:00 PM 24 Comments A+ a-



Jika hakikat pernikahan adalah kerana SEKS, maka pasangan rajin bertengkar jika… Servis di kamar tidur tidak memuaskan .

Jika hakikat pernikahan adalah kerana HARTA, maka pasangan bakal bubar jika bankrup .

Jika hakikat pernikahan adalah kerana KECANTIKAN, pasangan bakal lari jika rambut mula beruban dan muka kerepot atau badan jadi gendut .

Jika hakikat pernikahan adalah kerana ZURIAT, maka pasangan akan cari alasan untuk pergi jika pasangan tidak dapat memberi anak .

Jika hakikat pernikahan adalah kerana KEPERIBADIAN, pasangan akan lari jika orang berubah tingkah lakunya .

Jika hakikat pernikahan adalah kerana CINTA, hati manusia itu tidak tetap dan mudah terpikat pada hal-hal yang lebih baik , tanpa kita sedar cinta itu hilang di hati.

Jika hakikat pernikahan adalah kerana IBADAH kepada ALLAH, sesungguhnya ALLAH itu KEKAL dan MAHA PEMBERI.

HIDUP kepada makhlukNYA . Dan ALLAH mencintai hambaNYA melebihi seorang ibu mencintai bayinya . Maka tak ada alasan apapun didunia yang dapat meretakkan rumah tangga kecuali jika pasangan mendurhakai ALLAH.



Jangan Mencintai Seseorang Setinggi Langit Kerana Langit Boleh Runtuh..
Jangan Mencintai Seseorang Sedalam Lautan Kerana Lautan Boleh Surut..
Jangan Mencintai Seseorang Sebesar Dunia Kerana Dunia Boleh Hancur…
Cukuplah Mencintai Seseorang Sehujung Kuku,
Walau Kecil, Walau Selalu Dipotong, Ia Akan Selalu Tumbuh….



selamat beramal ^_____^ semoga rumahtangga di berkati Ilahi :)


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

24 insan comel komen

Write insan comel komen
3/21/2012 12:23 PM delete

stuju sgt2 tu jijah.

perkhwinan bukn utk suka2 semata-mata..

Reply
avatar
Ckin Kembaq
AUTHOR
3/21/2012 12:56 PM delete

suka lihat kebahagiaan org lain.. ^_^ mcm akak..

Reply
avatar
3/21/2012 1:17 PM delete

so sweet...:-), ya...kalau kita berkahwin kerana Allah...insya Allah apa2 masalah dan dugaan dapat diatasi...

Reply
avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
3/21/2012 1:20 PM delete

bilakah saya akan berkahwin, huhu,

Reply
avatar
Phat
AUTHOR
3/21/2012 2:02 PM delete

tu sebab byk pasangan yg x kekal..x landaskan syariat

Reply
avatar
BitsBest
AUTHOR
3/21/2012 2:07 PM delete

terbaekkkkkk lah jijah...
i likeeeee :D

Reply
avatar
3/21/2012 2:12 PM delete

suka ayat last tu.. hehe walaupon kita belom kawen kan.. haha

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
3/21/2012 3:06 PM delete

berkahwin kerana Allah adalah yg sebaik2nya kan.. :-)

Reply
avatar
zakiya
AUTHOR
3/21/2012 3:41 PM delete

suka,,,ijin share di blog saya ya :)

Reply
avatar
zakiya
AUTHOR
3/21/2012 3:41 PM delete

suka,,, ijin share di blog saya ya :)

Reply
avatar
Aida Omar
AUTHOR
3/21/2012 4:17 PM delete

suka ayat jijah yang last tu.. tapi memang betul kan kalau kita bercinta kerana Allah mesti cinta itu kekal :)

*comeynye jijah dengan hubby..

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
3/21/2012 4:25 PM delete

suka entry ni..like..terima la pasangan seadanya..

Reply
avatar
Juliet_iRa~"
AUTHOR
3/21/2012 9:27 PM delete

love this..:)

nt ira nak print nt suh bakal hubby bc..supaya ikhlaskan hati..btolkan niat sbb apa nk kawin..hee

thankss jijah 4 sharing this...;D

Reply
avatar
anisalya
AUTHOR
3/21/2012 11:42 PM delete

baru je baca kat FB pasal tu. apa pun thx for the info.

Reply
avatar
ecadwinkyasha
AUTHOR
3/22/2012 12:57 AM delete

berkahwin atas restu,itu yg utama.hehehe..

harap2 makin dekat jodoh tu :D

tak sabar.hahahaa.

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
3/22/2012 1:55 AM delete

hehhee...rindu asben ye syg ^_^..alorr cian dia hehe...

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
3/22/2012 10:11 AM delete

setuju2..biarla betul2 sedia n mndapat pintu hidayah daripada Allah swt

Reply
avatar
Aidah
AUTHOR
3/22/2012 11:18 AM delete

akak share kat blog =D
http://aidahjamiran.blogspot.com/2012/03/cinta.html

Reply
avatar
3/22/2012 5:49 PM delete

semoga cinta itu diberkati oleh-Nya..aminnn

Reply
avatar
3/22/2012 5:52 PM delete

mINTAK IZIN SHARE KAK... suke sgt tgk perumpamaan tu..tq..terase dekat sgt nngn diri sy..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!