Wednesday, March 21, 2012

Kamu Berkahwin Kerana Apa..



Jika hakikat pernikahan adalah kerana SEKS, maka pasangan rajin bertengkar jika… Servis di kamar tidur tidak memuaskan .

Jika hakikat pernikahan adalah kerana HARTA, maka pasangan bakal bubar jika bankrup .

Jika hakikat pernikahan adalah kerana KECANTIKAN, pasangan bakal lari jika rambut mula beruban dan muka kerepot atau badan jadi gendut .

Jika hakikat pernikahan adalah kerana ZURIAT, maka pasangan akan cari alasan untuk pergi jika pasangan tidak dapat memberi anak .

Jika hakikat pernikahan adalah kerana KEPERIBADIAN, pasangan akan lari jika orang berubah tingkah lakunya .

Jika hakikat pernikahan adalah kerana CINTA, hati manusia itu tidak tetap dan mudah terpikat pada hal-hal yang lebih baik , tanpa kita sedar cinta itu hilang di hati.

Jika hakikat pernikahan adalah kerana IBADAH kepada ALLAH, sesungguhnya ALLAH itu KEKAL dan MAHA PEMBERI.

HIDUP kepada makhlukNYA . Dan ALLAH mencintai hambaNYA melebihi seorang ibu mencintai bayinya . Maka tak ada alasan apapun didunia yang dapat meretakkan rumah tangga kecuali jika pasangan mendurhakai ALLAH.



Jangan Mencintai Seseorang Setinggi Langit Kerana Langit Boleh Runtuh..
Jangan Mencintai Seseorang Sedalam Lautan Kerana Lautan Boleh Surut..
Jangan Mencintai Seseorang Sebesar Dunia Kerana Dunia Boleh Hancur…
Cukuplah Mencintai Seseorang Sehujung Kuku,
Walau Kecil, Walau Selalu Dipotong, Ia Akan Selalu Tumbuh….



selamat beramal ^_____^ semoga rumahtangga di berkati Ilahi :)


24 comments:

  1. stuju sgt2 tu jijah.

    perkhwinan bukn utk suka2 semata-mata..

    ReplyDelete
  2. suka lihat kebahagiaan org lain.. ^_^ mcm akak..

    ReplyDelete
  3. so sweet...:-), ya...kalau kita berkahwin kerana Allah...insya Allah apa2 masalah dan dugaan dapat diatasi...

    ReplyDelete
  4. bilakah saya akan berkahwin, huhu,

    ReplyDelete
  5. tu sebab byk pasangan yg x kekal..x landaskan syariat

    ReplyDelete
  6. terbaekkkkkk lah jijah...
    i likeeeee :D

    ReplyDelete
  7. suka ayat last tu.. hehe walaupon kita belom kawen kan.. haha

    ReplyDelete
  8. berkahwin kerana Allah adalah yg sebaik2nya kan.. :-)

    ReplyDelete
  9. suka,,,ijin share di blog saya ya :)

    ReplyDelete
  10. suka,,, ijin share di blog saya ya :)

    ReplyDelete
  11. suka ayat jijah yang last tu.. tapi memang betul kan kalau kita bercinta kerana Allah mesti cinta itu kekal :)

    *comeynye jijah dengan hubby..

    ReplyDelete
  12. suka entry ni..like..terima la pasangan seadanya..

    ReplyDelete
  13. love this..:)

    nt ira nak print nt suh bakal hubby bc..supaya ikhlaskan hati..btolkan niat sbb apa nk kawin..hee

    thankss jijah 4 sharing this...;D

    ReplyDelete
  14. baru je baca kat FB pasal tu. apa pun thx for the info.

    ReplyDelete
  15. berkahwin atas restu,itu yg utama.hehehe..

    harap2 makin dekat jodoh tu :D

    tak sabar.hahahaa.

    ReplyDelete
  16. hehhee...rindu asben ye syg ^_^..alorr cian dia hehe...

    ReplyDelete
  17. setuju2..biarla betul2 sedia n mndapat pintu hidayah daripada Allah swt

    ReplyDelete
  18. akak share kat blog =D
    http://aidahjamiran.blogspot.com/2012/03/cinta.html

    ReplyDelete
  19. semoga cinta itu diberkati oleh-Nya..aminnn

    ReplyDelete
  20. mINTAK IZIN SHARE KAK... suke sgt tgk perumpamaan tu..tq..terase dekat sgt nngn diri sy..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!