Tuesday, March 27, 2012

Wedding Review: Kek Kahwin


Perihal kek kahwin ni jijah tak la risau sangat sebab kek ni jijah order dari mak kawan jijah. Pada hari majlis kawan jijah Yus siap delivery sendiri dan kakak ipar jijah yang takeover kek tu.

Seperti yang jijah impi impikan dalam entry ini kek kahwin jijah haruslah 3 tingkat. 2 level untuk cupcake dan 1 level untuk kek besar. 


2kg kek span/buttercream + 30 pcs cupcake
yang penting ikut tema pink+purple


comel je cupcake tu kan. memang kecik je. masuk mulut terusss ngaaaappp!



Nasib dapat merasa kek ni masa potong kek pengantin bila asben suapkan. cupcake jangan harap lah semuanya lesap. comel sangat kot cupcake tu. ngeee~~




Awal awal lagi jijah dah warning kat mak simpan kek ni nanti nak makan lepas habis majlis. Alhamdulilah dapat juga makan baki-baki kek pengantin ni. heehehe

Selain itu jijah juga tempah bahulu cermai kat kawan jijah ni macam dalam entry ini. so far sebulan masih tahan lagi bahulu cermai dia okeh. bahulu cermai,bahulu gulung,bahulu ikan semua adooo jual. 

Amacam... jika anda di sekitar Port Dickson..berminat nak tempah bahulu atau kek.. boleh hubungi kawan jijah Yusaini di Facebook Sepet Sepot.


sekian :))



26 comments:

  1. comelnye cup cake tu...padan la lesap semuanye...huhuu

    ReplyDelete
  2. unik kek kawin jijah ni..suke!
    lagi-lagi kaler pink..aish..terpikat!

    ReplyDelete
  3. CANTIK SGT KEK KO JIJAH...nk orderla utk birthday aisyi nt..

    ReplyDelete
  4. kek tu letak mcm mn eh??????????? lapik dengan gelas ka apa????????? nmpk mcm terapung ja....hehe...tp kiut sgt...nmpk sdp

    ReplyDelete
  5. sedapnye kek tu.. cute pulak tu.. huhu. Jijah n hubby pun cute gak :)

    ReplyDelete
  6. kek cantik ade love pink tu..mesti sedap kan jijah..gambar cupcake tak berapa nak nampak lah..-_-'

    ReplyDelete
  7. salam cik jijah... saye suke bace entry kawen2 cik jijah nie.. ehehe...

    nanti boleyy x cik jijah buat entry berkaitan dengan budget semua perkahwinan cik jijah mcm kos catering, khemah, baju nikah bersanding, hantaran dan semua2nyer la.. hehehe...

    serba sedikit boleyy la menjadi panduan kepada sesape nak kawen.. heheheh....

    ReplyDelete
  8. @Jasmin Ibrahim bawah tu gelas la yang...mane de kek terapung. hahhaa

    ReplyDelete
  9. @cik faten wah..boleh2 InsyaAllah jijah buat nanti ok..teruskan membaca tau..t leh tahu update dr jijah :))

    ReplyDelete
  10. cupcake confirm laa lesap trus pastu, hikk...

    ReplyDelete
  11. bak mai sket nak rase :)

    ReplyDelete
  12. @BitsBest alamak! dah sebulan lebih dah habis...hahaha wueekk :p dia pon dapat rasa kek die sendiri..heee

    ReplyDelete
  13. berpa harga nya jijah?

    mas time akak mas kwin mas sponser kek.rm200.tapi paling frust coz tak sedap! keras.hahah.sma jniz..ade cupcake n kek besar gak.taubat nak bli kat org tuh.(akak mas yg plih)

    ReplyDelete
  14. @MaYa MustWany kek dengan cupcake jijah dapat RM130. murah sebab mak kawan yg buat :))

    ReplyDelete
  15. i wish my wedding pun warna ping camni...huhu

    ReplyDelete
  16. @Suraya Nordin boleh je..nanti minta la dgn tukang buat kek tu warna pink..huhuhu

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!