Monday, March 26, 2012

Full Review My Wedding 25.2.12


It's not grand but it's pretty for me! Special thanks to my family who work hard for my wedding! terharu sangat sangat! dah tak lupa juga kepada semua yang terlibat secara langsung dan tidak langsung semasa wedding ini berjalan.

thanks to all my friend yang sudi memeriahkan majlis kami. sangat2 terharu ok. baiklah mempersembahkan Overall My Wedding Days 25.2.12 :))


Aturcara:

9am-10am- Majlis di mulakan dengan Khatam Quran dan marhaban
10am-1pm- Pengantin makeup dan berarak
12pm- Jamuan makan bermula
1.45pm- Pengantin berarak menuju ke rumah


Majlis Khatam Quran
9am



Lepas subuh siap siap mandi dan pakai baju khatam Quran. 
sebab majlis di mulakan pada jam 9am. 


Bersanding
1.45pm

Ikutkan bersanding jam 1pm... 
tapi masa tu dengan kompangnya sampai lewat dengan lauk makan beradap pun tak sampai lagi. lepas zohor macam tu baru settle semuanya. 
makcik pakai tudung pink tu ha yang arrangekan suruh kompang dan berarak.
tq cik zie n cik wati :)


payung putih di sediakan oleh my pelamin vendor. jijah tak berdebar masa berjalan. tapi more excited! 



pelamin dah cukup cantik bagi jijah. dekorasi sederhana. i like~~


kemudian sesi merenjis pula di pelaminan. ambil gambar dengan keluarga sebelah lelaki dan member2 sebelum keluar untuk makan beradap.


Makan Beradap dan Potong kek
2.30pm-3pm




Makan beradap hanya makan sesuap dua je. lebih haus dari lapaaaaarr.. hahaha 
padahal dari pagi tak makan tu. bayangkan lah.. -_-" 
lauk di masak oleh jiran abang. agak kurang sedap. sebab makanan pun sampai pon lambat kan. 
tu jijah cerita dalam lain entry k T__T



kek sempat makan sikit la tu pon masa sesi suap menyuap. 
cupcake memang habis di bedal. hahaha nasib kek tu mak simpan after habis kenduri.. 
boleh makan lagi....ngeee~~ :p


Photoshoot

Lepas je habis makan beradap kembali ke pelamin untuk photoshoot.  




kemudian di teruskan lagi dengan outdoor sesion.


gambar ni cantik kan. hehe


pengantin bersantai di tepian pantai...keletihan sebenarnya. kuikuikui

ai suka tengok kipas ni berpusing nokkk~~



snap sana snap sini then balik rumah cari makanan. pengantin lapaaaaaaarr!! muahaha ^^


ok done overall My Wedding Day 25.2.2012 :))

thanks a lot to all family,friends,vendor,OP to work hard for my wedding. i really appreciate that ^____^


23 comments:

  1. wah meriah...macam artis kawin....hehehe

    cantik dan sedondon

    ReplyDelete
  2. bila tgk gmbr2 ni,terasa yui lak berada di situ..ececeh.haha..berangan!

    moga bahagia ke akhir hayat yer syg..

    ReplyDelete
  3. baju cantik. pelamin cun. mekap pon nice. hee..

    ReplyDelete
  4. pelamin jijah memang cantik.. :D

    ReplyDelete
  5. ske sgt tgk wedd cik jijah ni..pelamin yg simple so naikkan seri pengantin...setengah org tenggelam dek pelamin..
    plus mekup sweet je..nmpk natural beauty..best!

    ReplyDelete
  6. harap kekal hingga ke akhir hayat =)

    ReplyDelete
  7. ungu-pink pun lawa....pink-turqoise pun lawa..pening pula :D

    ReplyDelete
  8. semua pink + ungu. cantik :) semoga berbahagia bersama suami tersayang yer kak jijah :)

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah semuanya berjalan lancar :)

    ReplyDelete
  10. jijahhh ! cantiknyaa..hee

    suka pelamin jijah..simple tp elegant!heee..

    selamat pengantin baru lagi..ahha ;p


    psss : jijah thankss tau LIKE!heee...nak tart sebiji..kekeke

    ReplyDelete
  11. tahniah puan azizah...
    semoga bahagia hingga ke anak cucu....
    semoga cepat-cepat dapatkan cahaya mata amin

    ReplyDelete
  12. lega kan rasa semuanya dah slesai dan bjln dgn lncar..tp mnjd satu kngan manis yg jiejah dan psgan xkn lupa time tu..mst ade part2 yg blh bt korg ketawa bila dingtkn balik..kn..kn..kn :)

    ReplyDelete
  13. semoga jijah berbahagia bersama suami:))

    ReplyDelete
  14. tima kasih semua..syg korang ketat2 :))

    ReplyDelete
  15. bukan mudah nak buat majlis kahwin ni.Alhamdulillah semua berjalan lancar kan.ade masalah sikit sikit tu perkara biasa.ape pun happy dapat jumpa jijah mase wedding jijah.pengantin mestilah cantik dan ensem kan.^__^

    ape pun semoga berbahagia sampai akhir hayat..aminnn

    ReplyDelete
  16. meriahnya..alhmdulillah..i like purple:)

    ReplyDelete
  17. masa berarak..pgapit mcm pyung diri sndri je.hahah

    lauk pgantin masa knduri akak mas lps tuh,mak cik jiran bolot hbis.ceh.

    suka sgt pic latar blkang tuh.overall cntik la pic2.bgus.

    ReplyDelete
  18. @MaYa MustWany Alhamdulilah kalau cantik.. tq mas :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!