Tuesday, December 20, 2011

Checklist Kawen


Assalamualaikum ^^


hai kalian.. belom pun hilang penat buat majlis pernikahan tempoh hari kini jijah kena proceed wedding preparation untuk majlis bersanding pulak.. hehe ape-ape pon daku sangat enjoy dengan persiapan ni. excited lebih kot even dah jadi suami isteri pon..muahaha^^


jom kita proceed wedding preparation untuk majlis resepsi pulak..




Tarikh

Nikah- Done! 11.12.11
Resepsi- 25.2.2012
Bertandang- 26.2.2012



Tempat

Nikah- Rumah Taman PD Utama Port Dickson
Resepsi- Rumah Taman PD Utama Port Dickson
Bertandang- Kampong Paya Port Dickson



Prosedur Nikah [entry ini]

Kursus Pra Perkahwinan
Mas Kahwin
Wang Hantaran
Borang Permohonan Nikah
HIV Test
Tok Imam
Tempat Akad nikah

*Borang Pernikahan semuanya DONE!!*



Majlis Akad Nikah [entry ini]


Baju Nikah L&P
Tudung
2 Bantal Akad Nikah
Mekap MUA- Suhana Bridal House
Veil,Crown
OP
Pelamin Mini
Inai
Hand Bouquet


*Majlis Akad Nikah DONE 11.12.11*




Majlis Resepsi

Baju Persalinan L&P- Book! Theme Purple
Pelamin- Book! Kerusi Mawi
Mekap MUA- Book! Deposit RM200- Butik Pengantin D'Fara
Pintu Gerbang- Pending!
Payung- Book! 1 Pakej
Kasut- Book! 1 Pakej
Pahar,Bunga Telor- Done!


Majlis Bertandang

Baju L&P- Not yet
Mekap-Not yet
Uniform asben- Pending!


Hantaran

Untuk asben [entry ini]

1) Sirih junjung
2) Kasut/Stokin
3) Cincin nikah
4) Kek
5) Buah-buahan
6) Kemeja
7) Set penjagaan muka
8) Tuala
9) Wallet/Tali Pinggang
10) Sejadah
11) Kain Pelekat


Dari asben

1) Sirih junjung
2) Cincin tunang, Gelang nikah
3) Kasut &Beg tangan
4) Wang hantaran
5) Al Quran
6) Sejadah
7) Telekung
8) Coklat
9) Kek
10) Buah-buahan
11) Kain pasang



Catering/Canopy

Nikah- Done!
Resepsi- Pending!
Bertandang- Pending!


Photographer

Nikah- Done!
Resepsi- Pending!
Bertandang- Book & Pending!


Kad Kahwin

Pihak Perempuan & Pihak Lelaki- Book & Pending! Tunggu draft kad kawen

*buat satu kad senang*


Doorgift/Wedding Favors- Pending!


Seisi Potong Kek- Not yet


Guestbook- ?? Planning & Pending!


MC/Kompang/Entertainment

MC/PA system- Book! Jiran
Kompang- Pending!



Guest List

Nikah- 200 Done!
Resepsi- 800 invite- To be confirmed!



fuh.............banyak giler checklist ni. nasib majlis pernikahan dah selesai. yang tu tak payah pikir lagi. hehehe  tengok wedding ticker lagi dua bulan ke arah itu. cuak pon tak habis lagi. hahaha ^^


semoga berjalan dengan lancar. insyaAllah~~


20 comments:

  1. moga semua berjalan lncar ea syg..InsyaALLAH..

    ReplyDelete
  2. masa resepsi lagi ramai orang datang lagi pening nanti..apa pun buat pelan2 jijah

    ReplyDelete
  3. jauhnya perjalanan ni...hehehe

    byk lagi kena buat ye

    ReplyDelete
  4. guestbook erin x buat pun ..wah wedding awak same nan erin 25.02

    ReplyDelete
  5. banyak benda nak kena urus kan...adehh, kena ada kerjasama dari family dua belah pihak ni :)

    ReplyDelete
  6. giler la mmg kena buat checklist cenggini ke jijah?tensen wooo!!!

    ReplyDelete
  7. pending pending pending~

    jijah, semoga urusan sentiasa dipermudahkan ea.

    ReplyDelete
  8. semoga semuanya berjalan dengan lancar ye.. =)

    ReplyDelete
  9. dua bulan tak lama..tpi yg pntg nikah da lepas. :)

    ReplyDelete
  10. Selamat pengantin baru....
    Semoga bhagia dunia akhirat....
    Amin....

    ReplyDelete
  11. semoga berjalan lancar jijah =]

    ReplyDelete
  12. Dah byk DONE tue. Alhamdulillah :))

    ReplyDelete
  13. jijah..jijah..kite pun purple gak..baju reception..hehe :P

    ReplyDelete
  14. pening kan nak urus majlis..nasib la dah selesai satu..kurang nervous tu kan jijah :)guestbook buat la, wanie nak g sain nanti..haha

    kad kahwin buat sekali boleh jimat :)

    ReplyDelete
  15. wah..panjangnye list..mesti pening ni..alhamdulillah hal nikah dah settle.hope majlis resepsi akan berjalan dgn lancar ye..aminn

    ReplyDelete
  16. @Wanie nak guestbook yer,,ok jijah pertimbangkan k :)

    ReplyDelete
  17. wahh. dedicated tol kak jijah.

    fiqa doakan semua berjalan lancar spt yg dirancangkan.

    *bestnya kalau dapat pegi majlis resepsi nnti*

    ReplyDelete
  18. @AmALiNa aFIqAh mesti best kalau fiqa ade..huhuhuhu

    ReplyDelete
  19. insyallah semuanya berjalan dgn lncar..dear :)

    ReplyDelete
  20. fuhh mas baca pun dah terbayang jijah dok fening nak setelkan semua ni..

    semoga berjalan ngan lancar n dipermudahkan urusan.amin

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!