Cincin dan Gelang Kahwin


Assalamualaikum..

3 days to go~~


Baru-baru ni jijah ada review cincin kahwen untuk si dia kan. cincin silver menjadi pilihan hati abg navy macam dalam entry sini[open new tab]. masa tu abg navy nak belikan jijah gelang untuk acara pembatalan air sembahyang lalu terpandang lah cincin silver ni. even harganya murah lebih kurang RM200 tapi cukup bermakna sebagai tanda terpatri cincin kawen kami ^_^ ececeh.


pada 11.12.11 nanti majlis jijah akan di mulakan dengan majlis pertunangan. cincin merisik dan bertunang dah lama kami beli tahun lepas lagi. tapi keluarganya bagi cincin tanda/belah rotan dulu. cincin tunang mereka simpan. entah muat ke tak dengan jari runcing daku ni.yelah setahun tak berpakai cincin tunang tu.teheeeeee~~ 


memang jijah dah cakap dengan abg navy jijah nak dua cincin. satu cincin merisik dan satu cincin tunang. masa nikah nanti nak gelang atau rantai. so memang abg navy tunaikan lah. hahaha lagipon kerjaya macam jijah ni memang langsung tak pakai cincin. watpe nak simpan banyak2 ye tak.


bagi cincin merisik

cincin belah rotan jadi keutamaan jijah lah emas 916--- 91.6% emas. cincin yang simple takde batu macam kat bawah ni





ni contoh. jijah amik gambar cincin yang lebih kurang sama jijah punya


bagi cincin bertunang


cincin ni bukan emas 916 tetapi emas 750--- 75% emas lain-lain logam. sebab cincin ni 750 sebab ade batu yang mengikat cincin tu. jijah memang suka cincin tunang ada batu comey atas tu macam kat bawah ni.







ni contoh. jijah amik gambar cincin yang lebih kurang sama jijah punya


lebih kurang macam ni la batu yang jijah pilih untuk cincin tunang jijah. cantik tak?? jijah sukaaaa sangat sangat! tak sabar nak memakainya. hehehehe *lempanggggggg!!*


untuk gelang upacara pembatalan air sembahyang


lepas upacara pertunangan selesai. lepas zohor majlis pernikahan jijah pulak. so di sini jijah decide gelang untuk pembatalan air sembahyang. abg navy kata tak kesah nak sangkutkan gelang tu. hahaha biar padan muke die. kekekeke :p kite tengok senang ke susah. lalala~~~



cantik tak cantik tak..pilihan abg navy tu! weee~~


harap harap semuanya berjalan dengan lancar. InsyaAllah ^^


hari ni mak andam pasang pelamin. tak sabar nak tengok. hehehe



Previous
Next Post »

27 insan comel komen

Write insan comel komen
12/08/2011 4:09 PM delete

wah..cntik yg ada batu tu yunk..tp lau bergadai,mmg sukar diterima..hihi..

p/s: pengmlmn yui skg as penilai emas~

selamat utk semuanya yer dear..

Reply
avatar
azam
AUTHOR
12/08/2011 4:10 PM delete

mmm...tak sabar sgt dah ni...hehehe

selamat pengantin baru in advance ye

Reply
avatar
MZ
AUTHOR
12/08/2011 4:11 PM delete

cantik lah. :D

Reply
avatar
jelah
AUTHOR
12/08/2011 4:22 PM delete

sumenyer cntek2 blaka....

Reply
avatar
syaz@rozelt
AUTHOR
12/08/2011 4:31 PM delete

klu sy x kisah berape harga..yg penting kenangan tu..beli yg termampu aje..hehe..

Reply
avatar
12/08/2011 4:40 PM delete

amin.moga semua lancar =)

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
12/08/2011 4:43 PM delete

sis pun dapat gelang masa nikah tapi cincin pun dapat..syoknya jijah,mesti tengah bdebar2

Reply
avatar
mOoN
AUTHOR
12/08/2011 5:21 PM delete

comey cinsin tunang tu.. suka2... :)

Reply
avatar
12/08/2011 5:22 PM delete

wahh.. bahagianya.. ngn abg navy lak tuh !! nnty mjlis kwin pnye gmbar wt entry tawtaw.. ^^
smoga berbhagia ye kak.. senang adk bolat nengok =)
btw.. cincin tunang cantik sgt ! =D
mood : tak sbar nk kwin gk.. ahah

Reply
avatar
ecadwinkyasha
AUTHOR
12/08/2011 6:50 PM delete

cincin merisik akak macam cincin eca lah...hehehe :)

Reply
avatar
::CIK LYNN::
AUTHOR
12/08/2011 6:56 PM delete

srnoknya tgk org nk kawin ni...=)

Reply
avatar
cik Atiera
AUTHOR
12/08/2011 8:47 PM delete

waaa..~
cantiknyaaaa cincin n gelang tue :)
barakallahufikum :)

Reply
avatar
cik panadol
AUTHOR
12/08/2011 8:48 PM delete

amboi blink2 la jijah mase majlis tu nnt ek....
semoga semua berjalan lancar :)

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
12/08/2011 9:27 PM delete

amboii jijah,sempat update??TABIK SPRINGGG..hihih..tapi hari tunang,jangan blogwalking dulu.setel yang penting dulu.hahah..kang,mak mentua nak sarung cincin,jijah dok khusyuk blogging.hahah

cantik tuh..pieewiitt

Reply
avatar
cikpjaz
AUTHOR
12/08/2011 9:27 PM delete

boleh dijadikan sebagai panduan untuk org2 lain nak kawen =]
sume informasi ade..ehhehehe

Reply
avatar
Wanie
AUTHOR
12/08/2011 10:17 PM delete

jijahhhhh, cantik ohh gelang tangan tu..emas kuning campur putih eh?tak pandai sangat bab2 emas ni..cincin tu pun cantik gak..dapat 3 tu, jenuh nak pakaikan abg navy jijah..hehe

dup dap dup dap :D

Reply
avatar
cik bihah
AUTHOR
12/08/2011 10:25 PM delete

Insyallah semuanya berjalan lancar.. amin ;0

Reply
avatar
12/08/2011 10:43 PM delete

lawa design cincin ^^

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
12/08/2011 11:01 PM delete

@Wanie emas putih+emas biasa tapi still emas 916 :) haha 2 cincin tu mak dia yang sarungkan.

Reply
avatar
[PCL]
AUTHOR
12/08/2011 11:26 PM delete

assalamualaikum...emmm suka n tak sabarnya tggu masa yg bersejarah tu nt, mmg la tak sabar kan, menggamit kenangan silam pcl....

Reply
avatar
12/08/2011 11:28 PM delete

cantik cincin dan gelang tu..wahh dah pasang pelamin..excitednye nak tgk ^__^

Reply
avatar
emy zulaiha
AUTHOR
12/08/2011 11:28 PM delete

wah..sume cantik. insyaAllah semoge semua berjalan dgn lancar oke :)

jom bace aku tetap aku

Reply
avatar
12/08/2011 11:30 PM delete

cantik cincin dan gelang tu..wahh dah pasang pelamin..excitednye nak tgk ^__^

Reply
avatar
12/09/2011 10:15 AM delete

cantiknyeee. kompem maken berseri2 kak jijah nanti. hehe

Reply
avatar
sygibuaniQ
AUTHOR
12/09/2011 11:08 AM delete

slm ziarah. . nice blog. tn umah a.k.a jijah nk melangsungkan pkahwinan rupanya.. tahniah. slmt pengantin bru in advance :) jemput bw.

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
12/17/2011 6:46 PM delete

hehehe maceh semua..nanti mintak emas yg mahal2 dr cik abg..gagaga~~

Reply
avatar