Khemah/Kanopi Perkahwinan

by - 9:00:00 AM


Assalamualaikum..


rasa macam perkahwinan ni bukan kita punya jer. hahaha bukan sebab ape sebabnya keluarga yang menentukan ikut pilihan mereka. langsung tak boleh bersuara sekali pon.. ah tension sungguh!! kihkihkih


bila jijah bagi idea ade je yang tak kena. alahai. payah la gini.. huhuhu ayah dah siap booking khemah,catering untuk majlis nanti. orang tu bukan betol-betol ada buat bisnes khemah pon. jijah tak pasti khemah tu die akan sediakan tirai,sarung kerusi serta riben tu. tapi jijah nakkkkkkkkk!!! huhuhu



tak pasti ada sarung kerusi,langsir macam khemah atas ni. 



kalau kanopi transparent cam ni kan best!



katering siap khemah





meja makan beradap pon jijah tak pasti die sediakan macamaner. ade kerawang ke. biasa ke. hiasan atas meja bagaimana. makanan pon die tak sediakan. kena cari orang lain buatkan makanan pengantin. huhuhuhu


cukup lah 5 khemah rumah jijah. jemputan pon 800 orang jer. satu dah skip untuk meja beradap. tinggal la 4 jer. hehe


jijah prefer kerusi meja panjang macam ni sebab ramai orang boleh duduk dan tak berebut nak cari tempat duduk makan. 



meja panjang ramai boleh duduk


dah banyak jijah pergi kenduri kawen pakai meja bulat ni. memang kesian. sampai berdiri orang cari tempat duduk. tak ramai boleh masuk. kalau satu keluarga tak semua boleh duduk sekali. tu atas pengalaman jijah lah.



tak nak meja bulat ni.


ape-ape pon jijah cuba yang terbaik untuk wedding jijah. kena slowtalk baik-baik dengan family. harap-harap die boleh carikan macam jijah impikan. huhuhuhu T_T


You May Also Like

24 insan comel komen

  1. mmg pyh yg bulat..makan ruang..

    tmbh lak ramai yg berdiri menunggu~

    ReplyDelete
  2. sis dulu pun ikut style mak ayah..tak pe lah,diorangkan excited jugak.

    ReplyDelete
  3. semoga dipermudahkan segala urusan jijah, :D

    ReplyDelete
  4. harap dapat yang sesuai..mane manepun ok jijah ^__^.Janji ada tempat.

    ReplyDelete
  5. majlis kat umah mila xde pakai meja pun..juz pakai kerusi jek, nak ltk meja halaman rumah xdek, rumah betol2 tepi jalan..huk

    ReplyDelete
  6. @cik.mila aik mila..dah tu camner tetamu nak makan?? hehe

    ReplyDelete
  7. anak2 kawin, mak bapak yang eksited gilerr. :P

    ReplyDelete
  8. tahun depan afzal plak jijah..jgn beranak dulu :D

    p/s :hahaha hemoh-hemoh :D sori cayang bnyak sangat blog.rambang mata..kahkahkah.tahun depan plak yek.sekali afzal bg 2 ranking dlm list.kahkahkah

    ReplyDelete
  9. tak kisahlah mcm mana pun Jijah..yang penting majlis tu meriah..dan yang paling utama diberkati.

    ReplyDelete
  10. wah, sonoknyerla,
    bila jijah nak kawen yek? hehe..

    ReplyDelete
  11. semoga dpt pe yg jijah hrpkan. hehe :)

    ReplyDelete
  12. hehe ~
    nk kawen dah yer??..
    bakal pengantin..ptot berseri jer..
    xpela, pemilihan tu kena buat betol2..sebab kiter pasti menginginkan yang terbaik kan..perkahwinan hanyer sekali seumur hidup..=)

    ReplyDelete
  13. jijah, kite pun xsuke meja bulat2 macam tu~ prefer lagi yg memanjang sebab meja memanjang ni mata tengok tak serabut sangat macam meja bulat. lagipun, meja bulat tu byk makan space~

    ReplyDelete
  14. mcm cik mila ckp tu, cunda penah attend majlis yg makan xde meja sbb tempat terhad kot, so, tetamu akan makan atas kerusi mcm tu jelah tnpa meja..

    cunndaa ok je meja bulat or meja panjang..cuma meja panjang ruangkan lebih save sikit la kan..hehee

    ReplyDelete
  15. Liya berangan nak yg transparent tu utk majlis sambut menantu. Nak buat malam :D

    ReplyDelete
  16. kite pn sm nk meja panjang jugak.vote 4 meja itu..mudah kn utk tetamu nnt

    ReplyDelete
  17. kite pn sm nk meja panjang jugak.vote 4 meja itu..mudah kn utk tetamu nnt

    ReplyDelete
  18. @afzalsukasuki yeahhh! tahun depan afzal menyusul..hehee

    ReplyDelete
  19. @MiszMaryaNe dah nikah da 11.12.11. resepsi 25.2.12 :)

    ReplyDelete
  20. @cunndaa 0oh yeker..hehe baru jijah tahu..xpenah tengok pon..hehehe

    ReplyDelete
  21. wahh hehe..slow talk baik2..:)

    ReplyDelete
  22. betul tuh,meja bulat memang tak sesuai sangat.sokong jijah.hahah

    ReplyDelete
  23. @MaYa MustWany tu la pasal. ruang makan agak terhad untuk tetamu makan!

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!