Monday, December 5, 2011

Progress Checklist : Hantaran


Assalamualaikum ^^

6 days to go~~


Setelah berbincang-bincang dengan kedua belah keluarga, pada awalnya hantaran kami 7-9 sahaja. sedang sedang je kan. tetapi ianya berubah apabila jijah dan abg navy keluar ke key ell tempoh hari untuk membeli barang-barang hantaran masing masing. beli sampai tak ingat duit banyak lagi nak guna lepas tu. hahaha jadi hantaran kami menjadi 9-11. kahkahkahkah~~


ok ok senarai barangan hantaran itu adalah :





Hantaran 11 dulang dari jijah kepada zul (abg navy)- Pink

1. Kasut+stokin
2. Set barangan pencuci muka
3. Set purse+belt
4. Tuala
5. Sirih Junjung
6. Kain pelikat
7. Sejadah
8. Kek
9. Buah-buahan
10.Kemeja+tie
11.Bunga rampai


Hantaran 9 dulang dari zul kepada jijah - hijau kot

1. Handbag
2. Kasut
3. Kain ela baju kurung
4. Kek
5. Sirih junjung
6. Cincin pertunangan
7. Telekung
8.
9.


yang kosong tinggalkan sebab tak tahu die kasi ape lagi. hehe dulang hantaran dah ada mak beli dulu sebab abg jijah kawin pakai dulang hantaran tu je. dulang hantaran turun temurun ok. yang tembaga punya! orang sekarang semua pakai kotak kan. hehehe untuk alas dulang lebih kurang begini lah. buat sendiri je.huhuhu





hiasan bunga bungaan in progress. tinggal buah-buahan dan kek je lom siap lagi. :) simple sudah. banyak lagi duit nak pakai pasni. huhuhuhu


oh ya Tema dan Konsep majlis nanti warna pink+putih baca entry sini. daku punya tema hantaran untuk bagi si dia warna pink hahaha macam janggal je bagi pihak lelaki warna pink. dah mak siap beli barang barang warna pink! layan kan jer. lalala ~~~ :p


terima kasih lah sudi baca. ngehngehngeh ^^




27 comments:

  1. wow..pink.untuk abg navy?!.agak pelik disitu..tpi pelik itu hebat kan?!.<-maria elena punya ayat!.ahahaha

    apapun semoga majlis berjalan lancar.

    ReplyDelete
  2. cik jijah..syoknye.bile stat cuti?

    ReplyDelete
  3. wahh jijah,..paha antaran ko sama cam ak ler,.heheheh ^_^ ,..

    ReplyDelete
  4. wahh jijah,..paha antaran ko sama cam ak la,..cantik lorr antaran ko,.heheh ske sgt2,.. ^_^

    ReplyDelete
  5. :) nice...menarik dan cantik

    ReplyDelete
  6. tahniah !! moga majlis berjalan lancar :)

    dok pd kan ??? kawan baizura hamdan kan ?? hehee

    ReplyDelete
  7. gd luck ..nti leh join bride to be erin

    ReplyDelete
  8. wahhh...tahniah!!!tahniah!!
    biaso lah tu...
    benda mcm ni dio punya seronok sampai tak ingat bila membeli..heheh

    ReplyDelete
  9. cehh akak :)
    count-down yee.
    pape pun myra doakan all the best utk akak. hepii dy kankan ..

    ReplyDelete
  10. @dilla nadila hari kamis ni start cuti yunk. ada 3 hari untuk bekerja lagi..hehe

    ReplyDelete
  11. @WANDA haah mane tahu yunk? kawan satu sekolah..stalker yer..hehe

    ReplyDelete
  12. @nuyui a.k.a miss YUI alaaaaa salah warna pink kasi die..hehe

    ReplyDelete
  13. OK.hope everythg going smooth ye cik jijah....

    ReplyDelete
  14. waaa...nie yang rase xsaba nak bertunang nie..ulp,saya mude lagi..pape pown..insyallah semua nye berjalan lancar..:))

    ReplyDelete
  15. saya punye kaki dulang hari tu pun turun temurun. guna nenek punya~ wink wink

    ReplyDelete
  16. Tahniah.sronok dengo org nk betunang atau kahwin.membuatkan diri teringat kenangan dlu.he3. Semogadpermudahkan allah dlm semua urusan yea.amin

    ReplyDelete
  17. salam... nak tanya cket..

    berapa lama bertunang?
    berapa hantaran?? hehe

    ReplyDelete
  18. assalam
    nak tanya cket

    berapa lama bertunang?
    duit hantaran berapa?

    world peace!!
    :)

    ReplyDelete
  19. kite 1 kelas dgn baizura..*tetibe tpi fakta ok..hehehe

    meriah hantaran ko jah!! kat utara banyak bagi manisan le.. time kawin baru hantaran mcm baju, beg npelbagai..heheehe

    ReplyDelete
  20. wah dah tak lama dah tuh..:)..semoga berjalan lancar sepanjang nak menuju hari bahagia tuh..hope tak hujan n cuaca elok2 je..

    ReplyDelete
  21. wow, 11-9 tu jijah..yg dua lagi mintak la iphone..keke

    bahang makin terase ni..

    ReplyDelete
  22. semakin meriah xsabar dah nih hehee ^_^

    ReplyDelete
  23. @sas tunang+nikah sekali. bersanding bulan 2. kiranya 2 bulan gak lah..hehe

    ReplyDelete
  24. hihihi sweetnya..dah rest cukup2..dah cuti kan.fokus mana yang penting dulu.k.semoga berjalan dengan lancar.insyaAllah amin

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!