Monday, July 8, 2013

Air Asia Goverment Warrant


Alhamdulilah dah selamat sampai semenanjung semalam.. 
boleh pula flight delayed dari jam 12.30pm jadi 1.45pm. punya la lama tunggu kat KKIA Terminal 2 tu..
nasib selamat sampai LCCT jam 4.30pm.

First time pakai tiket waran. Tiket waran ni boleh di gunakan setahun sekali je bagi kakitangan awam yang tinggal jauh dari kampung.

Malangnya tak dapat naik MAS. takpe lah naik Air Asia pun ok. benda free katakan. hehehe yang best nya dapat FREE LAGAGE 20KG setiap seorang.. duduk kat HOT SEAT depan sekali dan FREE MEAL. 

tu pun semalam beg lebih dari 40kg dah. jadi 46kg.. lebih 1kg RM35. kalau RM35x6= RM210!! punya la mahal casnya. huhuhu jadi nasib baik la satu beg suami jijah galas. so kurang la sikit saiznya..




Free Meal semalam dapat makan Nasi Padang dan satu pack snek. 1 Pack Snek tu mengandungi Air kotak oren, air mineral, coklat kit kat, kacang, 1 paket nescafe, 1 gula, 1 creamer dan 1 uncang teh. baru tahu menarik rupanya kalau tiket VVIP ni kan. patut la mahal. huhuhu

InsyaAllah bila balik ke Sabah nanti pun guna tiket waran yang sama cuma kena open date bila kita nak balik. tapi anakanda nanti kena beli tiket sendiri sebab tak termasuk untuk anakanda tiket waran tu. hahahaha :P


13 comments:

  1. baby bawah 2 tahun FREE naik flight. Hehuhuhuehuh

    ReplyDelete
  2. baby bawah 2 tahun FREE naik flight. Hehuhuhuehuh

    ReplyDelete
  3. mbb smpai skrg tk dpt2 apply waran ni. huhu

    ReplyDelete
  4. Semoga selamat sampai sis..

    ReplyDelete
  5. @Qashmere yeker sis.. rasanya kena bayar gak la..

    ReplyDelete
  6. @Shizan Syafik asal xdapat apply.. cikgu pon dapat kan..

    ReplyDelete
  7. @Isabel Diaz dah sampai pon semalam yunk! hee

    ReplyDelete
  8. tak pernah makan kalau naik air asia ni.. leceh la.. huhu

    ReplyDelete
  9. @aisya lagipon mahal makanan dlm flight tu..

    ReplyDelete
  10. jijah,knp xdpt naik MAS?syg tau..infant mmg ada bayar gak tu.tp kalau AIRASIA tak sampai RM100 rasanya..

    ReplyDelete
  11. @IbuNoey tak dapat la kak MAS.. kerani bagi tengok2 dia bagi pass Air Asia..huhu

    ReplyDelete
  12. wah..nek pakai tiket waran...bolehlah..free je kan..hihihi.. :)

    ReplyDelete
  13. @ayuthaah ayut..free je pakai waran..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!