Checkup 33 Minggu

3:47:00 PM 24 Comments A+ a-


Alhamdulilah selamat dah jijah sampai kampung minggu lepas..happy sangat duk kampung.. macam-macam ada.. hehehe :)

Alhamdulilah juga setakat ni jijah belum tinggal puasa lagi.. anakanda sangat baik dan aktif bila mamanya berpuasa.. pernah semalam TERlajak tak bangun sahur. sempat minum susu Anmum je. memang heartburn tengahari tu tapi jijah masih gagah lagi teruskan berpuasa.. hehe

eh eh.. semalam kan jijah sambung checkup antenatal kat kampung pula.. rutin checkup macam biasalah:

checkup 17/7/2013
:
v

tempoh hamil: 33/52
tekanan darah: 100/70
urin: Normal
berat badan: 51.3kg
kedudukan: cephalic
tinggi rahim: 33cm
fetal heart rate: 136/min

semalam tak cucuk darah sebab hb latest jijah dulu 12.1. fuhhh selamat.. hehe :) yang paling menarik di sebabkan jijah transfer in dari Sabah maka kena rujuk doktor. ni yang suka sebab dapat tengok anakanda mama dalam skrin monitor.. hahaha :P




bila tengok dari scan EDD terbaru jijah 30.8.13. kepala anakanda pun dah kat bawah.. berat dia pun dah mencecah 2.2kg.. Alhamdulilah anakanda semuanya sihat..




paling tak best hero pertama ku pulang ke Sabah semalam setelah 17hari bercuti.. sobsob.. sedih sangat berpisah dengan dia..takut tak dapat contact kalau dia belayar. huuu tapi berharap sangat dia dapat balik time jijah bersalin nanti.....

Alhamdulilah dia dah buatkan air selusuh.. mudah mudahan dengan berkat doa dan restu suami tercinta memudahkan jijah bersalin nanti.. Amin....





All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

24 insan comel komen

Write insan comel komen
Aini Yunus
AUTHOR
7/18/2013 4:45 PM delete

semoga semuanya selamat nanti..InShaaAllah..

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
7/18/2013 7:58 PM delete

takpe.. family sentiasa disisi.. berdebar tak? hehe..

Reply
avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
7/18/2013 9:25 PM delete

Semoga segalanya berjalan dengan lancar sis..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/18/2013 10:49 PM delete

@Aini Yunus InsyaAllah..mudah2an...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/18/2013 10:50 PM delete

@Chic Na hehe lom rasa berdebar lagi ni..heee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/18/2013 10:50 PM delete

@Isabel Diaz insyaAllah dik.. harap2 di permudahkan..

Reply
avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
7/19/2013 12:13 AM delete

Semoga dipermudahkan ;)

Reply
avatar
Sayangku Zie
AUTHOR
7/19/2013 8:21 AM delete

wah berat yang ideal lagi jijah ni.. hehehe kalau akak dulu masa mengandung anak sulung waktu cam ni dah 67 kg huhu

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
7/19/2013 9:14 AM delete

mudahan semuanya baik2 je kak jijah.. insyaAllah.. dah balik kampung ni takdelah hubby kak jijah risau sgt kan.. ramai yg menjaga... =)

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
7/19/2013 11:01 AM delete

hehe..2.2kg tu,in shaa Allah nnt senang nk bersalin..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/19/2013 11:15 AM delete

@Sayangku Zie ehehe tengok pulak jijah ni kurus je sebelum pregnant lg kak..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/19/2013 11:16 AM delete

@aisya haah dia xlah risau sangat kalau dah sakit2..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/19/2013 11:17 AM delete

@IbuNoey insyaAllah xnak besar2 sangat..harap2 mudah bersalin..

Reply
avatar
Deqla Manjew
AUTHOR
7/19/2013 11:29 AM delete

seronoknye dia..deqla doakan smuanya baik2 je ye.. ;)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/19/2013 11:49 AM delete

@Deqla Manjew insyaAllah deqna.. tq yer

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
7/19/2013 1:08 PM delete

kejap je kandungan jijah 33mgu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/19/2013 1:50 PM delete

@Mimi Azirah kan kak.. xsedar pon nak dekat bersalin pon..huhuhu

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
7/19/2013 3:07 PM delete

MBB pun nak balik dah esok.. sob sob sob.. jijah, lagi 7minggu nak jumpa baby.. mesti tak sabar kan?

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/19/2013 3:36 PM delete

@Shizan Syafik hehe tak sabar! tapi takutt... heee

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
7/20/2013 8:13 AM delete

ms akak prgnant dulu, timme jupe doc tu mmg akak pun sk... sbb nak tgk baby.. hihii

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/20/2013 1:35 PM delete

@IntaNBerliaN hehe kan... sebab bila jumpa doktor boleh scan..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
7/23/2013 1:02 PM delete

amin...mudah2an semua ye selamat yer jijah..yg penting jg dri je bek2x ea.nnt sampai masa sapik blik tmn jijah ye ^^

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/23/2013 1:41 PM delete

@ayut emm kalau dia belayar terpaksa la sorang2..huhuhu

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!