Thursday, July 18, 2013

Checkup 33 Minggu


Alhamdulilah selamat dah jijah sampai kampung minggu lepas..happy sangat duk kampung.. macam-macam ada.. hehehe :)

Alhamdulilah juga setakat ni jijah belum tinggal puasa lagi.. anakanda sangat baik dan aktif bila mamanya berpuasa.. pernah semalam TERlajak tak bangun sahur. sempat minum susu Anmum je. memang heartburn tengahari tu tapi jijah masih gagah lagi teruskan berpuasa.. hehe

eh eh.. semalam kan jijah sambung checkup antenatal kat kampung pula.. rutin checkup macam biasalah:

checkup 17/7/2013
:
v

tempoh hamil: 33/52
tekanan darah: 100/70
urin: Normal
berat badan: 51.3kg
kedudukan: cephalic
tinggi rahim: 33cm
fetal heart rate: 136/min

semalam tak cucuk darah sebab hb latest jijah dulu 12.1. fuhhh selamat.. hehe :) yang paling menarik di sebabkan jijah transfer in dari Sabah maka kena rujuk doktor. ni yang suka sebab dapat tengok anakanda mama dalam skrin monitor.. hahaha :P




bila tengok dari scan EDD terbaru jijah 30.8.13. kepala anakanda pun dah kat bawah.. berat dia pun dah mencecah 2.2kg.. Alhamdulilah anakanda semuanya sihat..




paling tak best hero pertama ku pulang ke Sabah semalam setelah 17hari bercuti.. sobsob.. sedih sangat berpisah dengan dia..takut tak dapat contact kalau dia belayar. huuu tapi berharap sangat dia dapat balik time jijah bersalin nanti.....

Alhamdulilah dia dah buatkan air selusuh.. mudah mudahan dengan berkat doa dan restu suami tercinta memudahkan jijah bersalin nanti.. Amin....





24 comments:

  1. semoga semuanya selamat nanti..InShaaAllah..

    ReplyDelete
  2. takpe.. family sentiasa disisi.. berdebar tak? hehe..

    ReplyDelete
  3. Semoga segalanya berjalan dengan lancar sis..

    ReplyDelete
  4. @Chic Na hehe lom rasa berdebar lagi ni..heee

    ReplyDelete
  5. @Isabel Diaz insyaAllah dik.. harap2 di permudahkan..

    ReplyDelete
  6. wah berat yang ideal lagi jijah ni.. hehehe kalau akak dulu masa mengandung anak sulung waktu cam ni dah 67 kg huhu

    ReplyDelete
  7. mudahan semuanya baik2 je kak jijah.. insyaAllah.. dah balik kampung ni takdelah hubby kak jijah risau sgt kan.. ramai yg menjaga... =)

    ReplyDelete
  8. hehe..2.2kg tu,in shaa Allah nnt senang nk bersalin..

    ReplyDelete
  9. @Sayangku Zie ehehe tengok pulak jijah ni kurus je sebelum pregnant lg kak..

    ReplyDelete
  10. @aisya haah dia xlah risau sangat kalau dah sakit2..

    ReplyDelete
  11. @IbuNoey insyaAllah xnak besar2 sangat..harap2 mudah bersalin..

    ReplyDelete
  12. seronoknye dia..deqla doakan smuanya baik2 je ye.. ;)

    ReplyDelete
  13. kejap je kandungan jijah 33mgu

    ReplyDelete
  14. @Mimi Azirah kan kak.. xsedar pon nak dekat bersalin pon..huhuhu

    ReplyDelete
  15. MBB pun nak balik dah esok.. sob sob sob.. jijah, lagi 7minggu nak jumpa baby.. mesti tak sabar kan?

    ReplyDelete
  16. @Shizan Syafik hehe tak sabar! tapi takutt... heee

    ReplyDelete
  17. ms akak prgnant dulu, timme jupe doc tu mmg akak pun sk... sbb nak tgk baby.. hihii

    ReplyDelete
  18. @IntaNBerliaN hehe kan... sebab bila jumpa doktor boleh scan..

    ReplyDelete
  19. amin...mudah2an semua ye selamat yer jijah..yg penting jg dri je bek2x ea.nnt sampai masa sapik blik tmn jijah ye ^^

    ReplyDelete
  20. @ayut emm kalau dia belayar terpaksa la sorang2..huhuhu

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!