Snow Bear Breast Pump

7:18:00 PM 27 Comments A+ a-


Macam entry jijah sebelum ni [link] masih blur nak cari breast pump yang sesuai dengan harga berpatutan.. 

jadi search punya search terjumpa lah brand Snow Bear Advanced Single Breast Pump yang baru ni. nak beli breastpump berjenama macam dalam entry jijah sebelum ni memang tak mampu lah. ada yang manual pun mencecah RM300. elektrik apatah lagi.. jadi untuk Snow Bear harganya sangat berbaloi untuk elektrik dan bateri.




Kenapa Breast Pump ni laris sangat? 
Jawapannya: Murah, Ringan, Senang Bawa, Kecil, Senang Basuh, Efektif & Sangat Berbaloi-Baloi!

- 589 Mommies telah Memiliki Pam ini Sejak Februari 2013
- 99.1% Mommies yang guna berpuas hati!
- Waranti 1 Tahun (kad waranti di sertakan)
- Boleh pakai elektrik & bateri
- Mimik bayi (membantu ibu yang ada inverted nipples)
- Tak sakit & Tak bising
- Praktikal & Tersangat Ringan 300g sahaja!
- Kecil, diameter 12 cm sahaja & senang bawa, masuk handbag
- Made in Korea (Ada servis center / customer support)
- 2 Jenis Sedutan mimik bayi - pump & urutan lepasan
- 3 Level sedutan untuk keselesaan Mommies
- Anti Back Flow
- Corong pam yang lembut & rekabentuk utk keselesaan
- Senang di pasang & di cuci. (Hanya 4 parts utama)
- Selamat & Non toxic (BPA free and Phthalates Free)
- US FDA approved material for safe storage




Orang kata kalau pump dah bagus dan mahal tapi kita tak ada usaha untuk banyakkan susu tak bagus gak kan.. jadi beli yang murah dan tengok lah hasilnya macamana nanti...

Bagaimana nak mengekalkan ketahanan Breast Pump Snow Bear?

1. Jika Mommies gunakan Bateri.. Sila keluarkan bateri lepas guna..
2. Cuci - lepas guna harian basuh & bilas dengan air biasa atau pencuci sahaja.. 
JANGAN & JANGAN BASUH GUNA AIR PANAS!! cuma boleh pakai sterilizer atau rendam dalam AIR SUAM seminggu sekali.
3. Pastikan sambungan tiub & parts RAPAT ketika sesi pumping dijalankan.




Breast pump Snow Bear ni jijah beli dekat FB BreastPumpsMurah dengan harga diskaun Rm199. 
- FREE woven bag
-1 botol extra 
-5 paket plastic storage bag. 
-Poslaju pun Free. 


Moga-moga impian jijah menyusukan anakanda secara berperingkat 3bulan, 6bulan sehingga 2tahun terlaksana. Amin...


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

27 insan comel komen

Write insan comel komen
7/30/2013 12:39 PM delete

wah..dah standby ye jijah..harga pun x begitu mahal..comel je pump tu..utk jijah yg bekerja eloklah pump susu byk2 mase dlm pantang nanti..leh wat stok..
mcm m3h pkai yg manual je..pam time bengkak je..lgpun m3h x bekerja..mmg xde wat stok..

Reply
avatar
nabila zaremi
AUTHOR
7/30/2013 12:54 PM delete

Wahh..moga2 impian jijah nak bf baby terlaksana..baby sy dah tambah fm dah skrg nie..tp still dgn bf..kira dua2 la dia minum..

Reply
avatar
Fiqah
AUTHOR
7/30/2013 2:22 PM delete

Saya pernah consider jgk breast pump ni. Tapi dah decide nak beli yang electric after bersalin. Hari tu beli yang manual jer.

Reply
avatar
eima
AUTHOR
7/30/2013 2:24 PM delete

inshaa Allah..semoga berjaya dik

Reply
avatar
puan.mila
AUTHOR
7/30/2013 2:25 PM delete

mudah2an jijah..gud luck!

Reply
avatar
aznor ibrahim
AUTHOR
7/30/2013 2:52 PM delete

terasa nak komen kat post ni..sy dah guna pump snowbear 5 bulan..x de pape masalah dan still bf baby..hehe

Reply
avatar
cik chinta
AUTHOR
7/30/2013 4:08 PM delete

x bli lg pump letrik, skg pki mnual, dlu bli mnual dlu sbb nk tgok production susu, nt kje kn bli kot letrik, sbb susu byk jg, nt x pump bengkk

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/30/2013 5:29 PM delete

@fairus mohamad noor itu la kak.. mmg nak buat stok banyak2 ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/30/2013 5:41 PM delete

@nabila zaremi ok la kalau baby nak minum 22 susu..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/30/2013 5:42 PM delete

@Fiqah xbeli manual pon..terus beli elektrik ha..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/30/2013 5:48 PM delete

@eima doakan jijah kak! chaiyok2..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/30/2013 5:49 PM delete

@aznor ibrahim Alhamdulilah harap2 jijah pakai pon boleh bertahan lama..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/30/2013 5:50 PM delete

@cik chinta beli la sis.. senang nak pam kat tempat keje nanti..hee

Reply
avatar
Juliet_iRa~"
AUTHOR
7/30/2013 7:44 PM delete

comelnya hee not bad jg..:)

cuba dl kan y murah xsmstinya xbgs..ira tgk smpai ribu2 pn ada huu..

all the best!

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
7/30/2013 9:09 PM delete

wah,comel breastpump jijah..erm,bagusla ada cita-cita nk dapat degree dlm BF ni.. akak sokong...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/30/2013 9:56 PM delete

@Juliet_iRa~" haah yg beribu tu yg berkualiti bagus la..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/30/2013 9:57 PM delete

@IbuNoey InsyaAllah kak.. harap2 impian jijah tercapai..

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
7/31/2013 8:26 AM delete

amin.. hehe..
comel lah kak jijah.. hehe

Reply
avatar
amalina husni
AUTHOR
10/10/2013 12:43 AM delete

Ok tak pam ni, igt nk try la kalau ok

Reply
avatar
Fiqah
AUTHOR
11/01/2013 9:18 PM delete

Salam jijah,
Dah guna dah pump ni?best tak?Fiqah tgh cari pump electric ni. Kalau boleh buat la review

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/01/2013 10:03 PM delete

@Fiqah so far ok je.. suction pon best! xbising sgt.. :)

Reply
avatar
Sheila Salim
AUTHOR
3/01/2014 2:28 PM delete

Assalamualaikum sis, nice review. sheila baru order snow bear ni. sibuk cari review member2 blogger. hehee sheila follow sini ya. Salam perkenalan sis ~~~

Reply
avatar
Siti Khadijah
AUTHOR
3/15/2014 12:32 PM delete

kt mne nk beli breastpump ni ye ?bole bg link x ?tq

Reply
avatar
Zuriana Ahmad
AUTHOR
4/07/2014 12:07 PM delete

saya pn menyokong penyusuan susu ibu sepenuhnya...sekrang anak 5 bulan,,alhaduliilah masih bertahan dgn full bf..harap2 berjaya..

untuk tips dan suplement milk booster blh singgah blog kiter http://zurianashakleevitamin.blogspot.com/

atau msj/wassap jer kiter ina 0193965506

Reply
avatar
Zuriana Ahmad
AUTHOR
4/07/2014 12:07 PM delete

saya pn menyokong penyusuan susu ibu sepenuhnya...sekrang anak 5 bulan,,alhaduliilah masih bertahan dgn full bf..harap2 berjaya..

untuk tips dan suplement milk booster blh singgah blog kiter http://zurianashakleevitamin.blogspot.com/

atau msj/wassap jer kiter ina 0193965506

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!